| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 17 Kvě 2005 13:26
- Nahlásit
Setkali jste se někdo s kradením psů uvázaných u obchodu apod.? Bydlím v Brně a mám strach psa nechat samotného někde uvázaného. Vím, že se kradou drazí exteriéroví psi a za účelem "výkupného" (přestože každý milující majitel by zaplatil jistě i za voříška). A vím, že občas kradou psi i romští spoluobčané za účelem obživy. Ač sama nechápu, kdo by co jinak dělal s kradeným psem (když jsou plný útulky), přesto mám strach nechávat toho svého někde bez dozoru... Co vy na to? Vaše zkušenosti...
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2005 13:35
- Nahlásit
Sice jsem ještě ze svého okolí neslyšela, že by někomu psa ukradli, ale sama osobně bych psa nikde nenechala. Lidi jsou zli a některý kradou jak straky...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2005 13:37
- Nahlásit
FiSt
A ty jsi se s tím setkal? Stěžoval si někdo u vás, že mu čmajzly štěkající dítě? Mám NO, ale je příliš přátelskej a hodnej a tak mám o něj taky strach. Přestože netuším, komu by k čemu byl...
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2005 13:38
- Nahlásit
Anonymní
Přesně tak. Může Ti někdo napsat: Ne tady se psi nekradou. Ještě jsem se s tím nesetkal apod. Ale můžeš být první. A hlavně nikdy nevíš co půjde okolo za individuum. Takže nikdy nikde nenechávat.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2005 13:40
- Nahlásit
Přesně tak. Byť jsem ještě před pár lety, nechala u nás čubinu klidně někde chvíli uvázanou. Dneska už bych to neudělala. Co jsem se přestěhovala, nenechám ji samotnou ani na zahradě. Jaksi je v mém okolí RR v podvědomí lidí jen jako "ten je pěkně drahý", takže bojim bojim
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2005 13:41
- Nahlásit
Anonymní
Nevím co řešíš, když u nás v Brně je uvazování psů kdekoliv zakázaný vyhlášku a dávají se za to docela vysoký pokuty... ;) Jinak psi se kradou i u Listovek (koleje kousek od Delvity nebo od Šelepky)... Psici neuvazuju ak dyž tak jenom fakt na nezbytně nutnou dobu, spíš to řeším tak, že ji odložim bez vodítka... Ale fakt jen když jsem třeba byla nemocná sama doma a potřebovala sem zároveň i nakoupit atd... Jinak to moc neriskuju...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2005 13:46
- Nahlásit
Eimy
Jo v Brně je spousta vyhlášek ohledně psů, ale většina se jich absolutně nedodržuje a i já sama téměř všechny ignoruju. Ale pes chodí pořád všude se mnou a tak u obchodu nebo u lékaře nebo na úřadě je to občas složitý. Řeším to tak, že zůstává prostě tu chvíli v autě, ale v létě už to nepůjde...
|
tasy1
|
# Zasláno: 17 Kvě 2005 13:52
- Nahlásit
Anonymní
Jednou jsem šla nakoupit a nechala svého malého knírače uvázného před obchodem.Protože jsem pospíchala netrvalo to víc než 10 minut a už mi nějaká soucitná bába psa odvazovala a táhla pryč.Tak jsem vylítla z krámu a bábu seřvala."prý chudáček pes".Takže z různých důvodů Ti mohou psa odvést.Od té doby psy neuvazuji,nechávám je odložené,nebo si je sebou neberu.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2005 13:53
- Nahlásit
Garfield
dodržuje se jich hodně málo, hlavně je totiž skoro nikdo nekontroluje... Ale ta pokuta je dost vysoká a hlavně to, že by mi ji někdo mohl odvest, no nevim jestliby mi to za to stalo ...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 17 Kvě 2005 14:01
- Nahlásit
bydlim na malem meste,ale presto lidem v ulici prelezli plot (udajne Ukrajinci) a chteli odtamtud odnest cca 6mesicni stene labradora!nastesti zasahla pohotova sousedka a stene neukradli. sveho psa bych nikdy na ulici bez dozoru nenechala.kdyz by ho zazrakem nikdo neukradl,tak mu muze nejak ublizit nekteri lidi jsou plni nenavisti a hledaji zpusob jak si ji vybit
|
Anonymní
|
# Zasláno: 17 Kvě 2005 14:01
- Nahlásit
Naši měli čivavu a taky jim jí málem několikrát! ukradli, protože byla pěkná. Jednou to byli děti, jednou nějakej chlap. Velkýho psa, kterej je trochu od rány ti asi nikdo neukradne, ale malýho, kterej se neubrání by mohl, takže já bych psa fakt radši nikde nenechávala....!
|
ola
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2005 14:08
- Nahlásit
Když už čubinu musím nechat před obchodem,tak jen tam,kde na ni vidím (a ona na mne ) a i tak spěchám! Sice budí u lidí respekt (boxer),ale je to taková typická bambula,která by za párek zlodějům ještě oblízla nos...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2005 14:18
- Nahlásit
Takže dle Vašich odpovědí lze soudit, že by se psi možná bývali kradli mnohem víc, ale že většina majitelů má o ně strach a nedá tak k podobné situaci vůbec záminku. A ti psi co lidi uvazují buď budí respekt a stejně k nim nikdo ani nejde a nebo jsou to takový ti staří voříšci nemocnejch důchodců a ty by opravdu nikdo nekradl. Ale jak jsem si říkala, že jsem jen útlocitná a bojím se o psa víc než o dítě, tak to evidentně není pravda. Bojíte se každý jako já.
|
bord
|
# Zasláno: 17 Kvě 2005 14:24
- Nahlásit
Psa nikde nenechávám a u nás v Lískovci (jsem taky Brňačka) jsou za to velký postihy a vůbec jsou tu měštáci nějak aktivní např.na volno jen s košem apod.
Ale napadá mě ,že jsem v novinách opakovaně viděla inzerát - VÝKUP ŠTĚNAT i bez PP. Na co je asi kdo potřebuje???A kolik se za ně platí??Napadají mě samé špatné věci,takže neriskujte a psy si hlídejte..
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2005 14:30
- Nahlásit
Proboha proč kdo vykupuje štěňata? To slyším poprvé a vůbec to nezní dobře.
|
Denisa
|
# Zasláno: 17 Kvě 2005 14:45
- Nahlásit
TAky jsem z Brna, no kromě toho co tu bylo už napsáno, ti můžou psa odvázat děcka třeba a za jistých okolností se pak může ztratit atd. atd. Slyšela jsem párkrát, že v Brně někomu před obchodem odvázal a odvedl psa někdo, ale jen z doslechu, tak nevím. Radši bych ho nikde nenechávala samotnýho... navíc se to teď fakt nesmí...
|
Maya
|
# Zasláno: 17 Kvě 2005 15:16
- Nahlásit
Vykoupená štěňata (koťata) se vozí na západ do zverimexů, kde je jejich cena několikanásobně vyšší. Vyplatí se to, i když jich cestu přežije třeba jen polovina.
|
Břetislava
|
# Zasláno: 17 Kvě 2005 15:37
- Nahlásit
Tak třeba na www.avizo.cz je neustále inzerát na výkup štěňat - všech. Nevěřím tomu, že to vozí do zverimexů, protože pokud si někdo chce pořídit pejska, stačí zajít do útulku nebo otevřít jakékoliv noviny. Navštívila jsem asi 100 zverimexu v různých městech, ale skoro nikde jsem prodej štěňat neviděla. Já jsem z Ostravy a nikdy bych psa nenechala ve městě ani minutu samotnýho. Mojí kamarádce hafana ukradli .. po dlouhém pátrání zjistila, že si v krádežích psů libují majitelé bojových plemen, kteří mají tyto psy na zápasy a kradené pejsky používají jen jako návnadu Je to šílený, ale je to tak. Lidi jsou strašný svině.
|
Břetislava
|
# Zasláno: 17 Kvě 2005 15:38
- Nahlásit
.. teď vidím do zverimexů do zahraničí. Tak to je možný, ale pochybuju, že by chtěli i ořišky, o které je taky zájem.
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2005 15:53
- Nahlásit
Kamarádka ze cvičáku mi vyprávěla, že když byli na táboře, tak přivázala psa někde k patníku nebo ke stromku a šla mu našlápnout stopičku a než se stačila vrátit (a byla pryč jen chvilku) tak jí psa někdo odvázal a dovedl do vsi poblíž jako odloženého chudáčka. Naštěstí šli cestou jiní pejsaři z tábora a psa poznali, takže to mělo celkem šťastný konec.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2005 18:37
- Nahlásit
V Karlových Varech se před půl rokem najednou začali ztrácet psi, jedné holčině dokonce 2 ovčáci z kotce, když šla na policii, tak jí řekli, že je během 14 dnů asi dvacátá, a pak museli dát zákaz do útulku, že tam chodili stejní lidé třeba pětkrát pro psa, prý do čínských restaurací, ale nic se nikomu nedokázalo. To není žádná kachna prosím.....
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2005 18:41
- Nahlásit
To není žádná kachna prosím.....
Naprosto věřím, že není. Vím o případu, kdy se ve vietnamském stánku našly v mrazáku zase kočky....
|
Lenka + T.
|
# Zasláno: 17 Kvě 2005 19:18
- Nahlásit
U obchodu svého psa nenechávám a dost se o něho bojím, když ho mám někde uvázaného a zatím šlapu stopu, je například schovaný v lese. To pak u něho vždycky nechávám postroj a vodítko, aby to případné nálezce trochu upozornilo, že jsem ho tam nenechala napořád. U obchodů bych se bála i cizích psů, že by ho mohli napadnout, takový případ už jsem taky viděla.
|
haha
|
# Zasláno: 17 Kvě 2005 19:49
- Nahlásit
slyšela jsem že vietnamci a bezdomovci kradou psy na jídlo , štěně bych nikde u obchodu určitě nenechala , mý psy by rozhodně nikdo neukrad , asi by špatně dopad, ale nemám ráda nechávat psy uvázaný u krámu, v zimě tam leží na betoně , je jim zima, nebo přes ně šlapou lidi , strkají do nich vozejkama, já svý psy beru všude s sebou a kam nemůžou tam ¨je nechám radši doma
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2005 21:06
- Nahlásit
Ja svyho hafana nechavam pred obchodem jen vyjimecne. Spoleham na to, ze je to velky cerny pes a preci jen se ho lidi boji-neznaji tu rasu.
|
bord
|
# Zasláno: 18 Kvě 2005 06:17
- Nahlásit
haha
Já třeba s touhle vyhláškou naprosto souhlasím právě kvůli klepajícím se psům v zimě a navíc se mi taky stalo,že mi uvázaného psa napadl jinej..navíc si nejsem jistá,že by se ten náš mazel vůbec nějak zdráhal odejít no a ty štěnata vidím jako jasnou návnadu právě na zápasy,jde prý o to nabudit psy a zvednou v nich sebevědomí.. dost děsný
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2005 08:39
- Nahlásit
bord
Bohužel jde o to, že ta vyhláška určitě dělaná kvůli psům nebyla (pro jejich dobro). Jinak moje feňule se klepe i když je nervózní nebo na něco hrozně moc natěšená, ne jen zimou. Spíš mám takovej pocit, že zimou sem ji klepat ještě neviděla, protože se klepe vždycky ve stejných situacích ať je léto nebo zima...
|
Maya
|
# Zasláno: 18 Kvě 2005 09:27
- Nahlásit
Kdo si chce něco přečíst o výkupech, tak např.
http://www.hafani.com/cora/vykup.htm
nebo
http://www.krasova.com/orsa/clanek.asp?id=361
tady na stránce dole hlavně související články
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2005 10:18
- Nahlásit
Tak já vám sem pro zlehčení tematu hodím jednu veselou příhodu z nácviku práce na pobarvené stopě. Vždycky na jaře si pořdíme malého králíka, se kterým celý rok nacvičujeme tyhle stopinky. Králíka dobře krmíme, takže na podzim je už pořádný cvalík a přetahovat ho v kovové přapravce z konce jedné stopy na druhou je někdy docela fuška. A tak jsme jednou zase nakapali barvy, odnesli našeho ušáka na konec stopy, která byly mimochodem ve vysokém lese, zhruba 600 m. od uzpounké lesní cestičky a šli jsme na nácvik. Manžel šel se psem po stopě a já najednou v dáli vidím dvě ženštiny, jak něco vlečou. A ona to byla naš přepravka s králíkem. Králík měl aspoň tři,čtyři kila, přepravka taky tolik a ženská s vypětím všech sil se s tím smýkala po pěšině. Zlostí bez sebe jsem k ní běžela a už cestou jsem na ni řvala, co to má v ruce, proč to brala, proč se strará do věcí, po kterých jí je houby, a co tam má co šmejdit, atd. Baba byla v šoku a říká, že si myslela, že tam toho vypasenýho chudáčka někdo odložil a že ho chtěla zachránit. Při jejích 100kg už ho viděla na pekáči na nědělním stole. Zařvala jsem na ni jen něco v tom smyslu, že by ho tam rozhodně někdo nechal v přepravce, která je dražší než králík, vyrvala jsem ji bednu z ruky a šla jsem hledat konec stopy. Ženské se nezmohly na kloudné slovo. Takže pozor na různé samaritány.
Ale vážně, toho, že nám někdo ukradne některého z našich psů, mám vážně strach. A to se obávám toho, že by to mohlo být třeba přímo ze zahrady. Hledala jsem nějakou slušnou pojišťovnu, která by psa proti odcizení pojistila, ale nic takového neexistuje. Tak spoléhám na bystré sousedy, náš chatrný plot a naši obezřetnost. Psy pokud možno nikde neuvazujeme, pokud to jde, tak je necháváme v autě, a pokud to nejde, no tak radši ten obchod či podobně oželíme. Ale musím říct, že se to u nás hodně zlepšilo, je spousta restaurací, obchodů a jiných míst, kam se smí se psy. Takže si většinou vybíráme takováto místa.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 18 Kvě 2005 13:16
- Nahlásit
Já osobně jsem nechala pejska odloženého před obchodem.Věděla jsem že zůstane ležet a nikam neodejde.Jenomže jsem si neuvědomila jednu věc,že je už starý trouba(14 let).A tak ho někdo odvedl...nebudu popisovat jaká to byla pro mě psychická rána!Naštěstí se ještě v noci ozvala paní která ho vzala protože myslela že ho tam někdo nechal.Už jsem se zeřekla že psa který se neumí aktivně bránit proti odvázání nebo odvedení prostě venku nenechám!
|