| Autor |
Zpráva |
younglady
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2007 14:29
- Nahlásit
Tak jsem se dnes zase pobavila nad tím jaké mám úžasné "bojové plemeno". Teda ono to začalo už včera na coursingu.. Ležely jsme na dece já s Abby, kámoška s ridgebackou a druhá se zalaťandou - všechno čuby (paničky i feny ). V jednu chvíli si nás přišel očuchat kámoščin pes a bylo zle, Abbyna hlídala jak o život a já měla pocit, že chudák malej dostane infarkt Následně si nám chtěl přisednout kamarád se psem a Abby šla opět hlídat, naštěstí je ten pes takovej ňoumík a bylo to v pohodě. A dneska se Abby rozhodla v obranách paničky a všeho co by mohlo být její pokračovat. Dneska si přivlastnila celý jeden chodník vedoucí kolem trávy a když se tam přiblížil takovej krásnej pesánek velikosti asi dalmatina ale vzhledem podobnej spíše Parsonovi tak dostal do držky, panička naštěstí jen stála a usmívala se a byla v pohodě a pes se nenechal odradit. Ale ta moje blbka na něj řvala s chňapala po něm. Včera sem jí měla na vodítku, mohla sem jí ukočírovat, ale když byla dneska na volno, myslela sem že jí zabiju, nechci jí přivolávat, páč pak bych jí za to nemohla zabít, ale neodchytím ji, co pak?
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2007 14:45
- Nahlásit
younglady
pak...?? zabit..nic vis s terierem obranarem nenadelas
a jak vam to vcera vubec behalo?? bohuzel jsme se nemohli uz dyl zdrzet
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2007 14:47
- Nahlásit
younglady
, co pak?
mno to neodchycení znám..mě pomáhá jen to že si můžu zoufat jinýho nezmůžu
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2007 15:23
- Nahlásit
Požádat o pomoc při odchycení majitele zastrašovaného psa , ale funguje to jenom chvíli a košík, rozhodně
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2007 16:06
- Nahlásit
Orry
hm ja doufala, ze aspon jednou by to nemuselo skoncit vrazdou a lecbou na psychiatrii ))
sarax
koukam, ze sme na tom vsichni podobne
AOZ
kosik nenosime, je malinka a neni takova ze by napadala, spis odstrasuje a zasadne jednom psi, z fen ma vetsinou respekt (nepocitam Trinity, kterou se snazi sezrat )
vetsinou ji mivam u nas na voditku, takze to tolik neresim, dneska to bylo vyjimecne ze byla navolno, na poli tohle neudela a na cvicaku jen na psi, ktery ji prudej a cuchaj k ni. Nikdy by se sama od sebe nenapadla, ale když jde do ní někdo, brání se (pravidelně mi ji napadá jedna asi 8 měsíční Parsonka, kterou bych nejraději prohodila oknem)... na jednu stranu ji chápu čuchá j ní pes, tak po něm ňafne, ale s*re mě to její majetnictví, jako že každej páníček, kterej ji hladí je její, auto je její, chodník je její...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2007 17:16
- Nahlásit
younglady
Hm, tak to pozor, aby ti ji někdo nenapadl. Přijít takový malý k Aši a vyštěkávat ji, tak ona si hubu taky ráda otevře (ale má zakázáno).
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2007 20:46
- Nahlásit
Mucholabka
to já si dávám bacha. Ona zase jak říkám na fenu nejde a doufááám že ji pes nenapadne, i když i to je možný. Ona vysloveně nevyštěkává, ale štve ji, když jde někdo k její paničce, k jejímu místu nebo když k ní letí pes, kterej knučí, jak to ti psi občas dělaj na fenky nebo když k ní pes čuchá
|
Filip
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2007 21:48
- Nahlásit
ale neodchytím ji, co pak?
younglady
No pokud se ohání jen jako fena, kterou otravuje samec, nemusíte tu psát plky o tom, jaká je obranářka - protože tu nejde o hlídání deky či chodníku, ale o obranu před nápadníky.
A pokud "napadá" ty psiska ve stylu, že se chce opravdu prát, tak dřív nebo později narazí na psa, který nebude brát ohled na její velikost ani pohlaví a pěkně s ní zatřepe... obdobně si může naběhnout u majitele toho druhého psa, který nemusí mít pro její projev pochopení.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2007 22:19
- Nahlásit
Včera sem jí měla na vodítku, mohla sem jí ukočírovat, ale když byla dneska na volno, myslela sem že jí zabijuyounglady
Na tos měla myslet už včera.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2007 01:11
- Nahlásit
Filip
ona se nechce prát, jen ty psi odhání ode mě, od našeho auta a podobně, prostě od věcí, které jsou "její" i když jí neustále dávám najevo že její rozhodně nejsou..
pokud se ožene na psa, kterej ji prudí, tak to tolik neřešim, to chápu
co se týče majitelů, tak když začne zubit vždycky ji ořvu a pokud se majitel vysloví jakože v pohodě, ať mu dá, tak je to ok, zatím sem se setkala většinou jen s tímhle typem lidí, ale rozhodně to pro mě neznamená, že jí v tom nechám pokračovat...
ona ale neublíží, jen straší a cvaká, ale všimla jsem si, že to dělá většina teriérů (je to Parson russell terier).
já vim, že můžu potkat psa, kterej se prostě nas*re a vrátí jí to, ale to ona většinou vycítí a z určitých psů a především fen má respekt a nedovolí si na ně ani podívat.
Smečka
na co sem měla myslet? nějak jsem to nepochopila? včera jsem ji měla po ruce a kdykoliv se projevila, zpracovala jsem si ji a byl klid, ale jak byla na volno a pesanovi se líbila a nenechal se odradit bylo to trošku náročnější
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2007 07:15
- Nahlásit
younglady
já vim, že můžu potkat psa, kterej se prostě nas*re a vrátí jí to, ale to ona většinou vycítí a z určitých psů a především fen má respekt a nedovolí si na ně ani podívat. není možné, že si na těch co z ní mají respekt něco dokazuje?? když to nedělá pořád?? jen taková malá myšlenka
My se setkali s takovou hlídací jezevčicí. Šli jsme kolem rybníka a pán s fenkou na rybách, fenka měla pocit, že cesta je její, tak jak jsme šli, Ozzy na vodítku(vím, že tam bývají rybáři se psy) tak na nás vystřelila, štíplokousla ho do hrudníku a odmastila zpátky. Její klika byla, že je malá, holka a rychle zdrhla, jinak by to schytala ode mě. Od psa ne, ten byl lehce v šoku.
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2007 08:00
- Nahlásit
younglady
Z teriéry nemám zkušenosti. Myslím, že pokud jí v majetnických projevech nebudete hodně mírnit, zaděláváte si na hodně, hodně velký problém do budoucna.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2007 08:33
- Nahlásit
na co sem měla myslet? nějak jsem to nepochopila? younglady
Essi už ti to napsala.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2007 12:04
- Nahlásit
younglady
Moje feňule měla taky tendence a ještě občas má hlídat si "svoje" věci. Mívala tendence vrčet a vyjíždět... Ale vzhledem k tomu, že já fakt chci mít hodnýho ňoumu, kterej bude čekat na to, že ho ochráním já, za každej takovejhle pokus doste po čumáku...
Osobně prostě mám strach, že 100 krat by takhle na psa vyštěkla a nechal by si to líbit a po 101. by to mohl být pes, kterej si to líbit nenechá a budu mít po psici...
Prostě u nás je jakýkoliv vyjíždění po čemkoliv zakázaný, protože podle mě to prostě mám pokaždé vyřešit já a ne ona sama...
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2007 12:32
- Nahlásit
Nepomohl by třeba druhý pes doma? Aby pochopila, že není královnou vesmíru?younglady
Ty jí musíš vychovat.
Drhuhý pes jí spíše začne kopírovat.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2007 13:39
- Nahlásit
Eimy
já se jí taky snažím ukazovat, že situace řeším já.. když na ní když voní (před a po hárání) naskakuje pes, odháním ho, když jde pes k našemu autu, odženu ho když začne zubit a jí vynadám.. prostě se snažím řešit všechny situace, který vidím, že se jí nelíbí já.. ale zase na druhou stranu, když ke mě jde pes si mě očuchat a ona vyjede, odstračím jí a jdu si ho schválně pomazlit, aby viděla, že s kým se budu mazlit rozhoduju já, ne ona... dělám to tak, jak to má být, ale prostě na ní to nefunguje..
Smečka
vychovaná ona je, šlape jak hodinky, jde jen o ty její ochranářský pudy
|