| Autor |
Zpráva |
viky
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 10:41
- Nahlásit
Predem se omlouvam za nepsi tema, ale mam dotaz...
Nevite nahodou nekdo kam nejlip se v Brne objednat na mamograficky vysetreni ?
|
moll
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 10:46
- Nahlásit
poliklinika na viniční, soukromé akreditované pracoviště pro mamografický screening FEMMA sro, objednávky na tel. 533 306275 od 8 do 12 hod
|
bord
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 10:49
- Nahlásit
viky
Já volím Žluťák,jsou největší a tak mají nejvíc případů k posuzování a tím pádem hodně zkušeností.Akorát ta čekací doba je dlouhá 2-3 měsíce.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 10:51 - Změnil/a: abby
- Nahlásit
viky
Jednoznačně Žluťáka.Z důvodů,co psala Bord a pokud by ti něco našli,tak by ses stejně musela léčit tam.
A je tam výborný personál.Moc ochotné a hodné sestřičky
|
viky
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 11:14
- Nahlásit
moll
bord
abby
moc diky, zkusim tam zavolat. mam trochu divnej pocit....
|
abby
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 11:21
- Nahlásit
viky
A jdeš na preventivní prohlídku nebo sis něco našla?
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 11:25
- Nahlásit
ně teda doktorka taky doporučila tu Viniční.. tak nevim.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 11:34
- Nahlásit
na viniční mají docela krátké objednací doby, zvláště pokud člověk nevymejšlí že ve středu mezi 10 a 11. a další výhodou je, že berou lidiopravdu v čase, na který jsou objednaní - nějak to umí zorganizovat, že seprostě nečeká....vybavení taky moderní a profesionální a milý personál ....na první detekci to určitě stačí a v případěš problémů stejně posílají dál...neléčí, jen monitorují....
|
abby
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 11:46 - Změnil/a: abby
- Nahlásit
Je fakt,že na žluťáku se na čas moc nehledí.Ale na mamografu to není nejhorší
|
viky
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 12:04
- Nahlásit
abby
no nasla jsem takovou malou kulicku nebo co to je a uz tri tydny cca me to ''ono'' docela boli, tak jako bych se do neho praskla...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 12:07
- Nahlásit
viky
pokud tě to bolí celý??tak čistě teoreticky by to mělo bejt něco ne šílenýho,páč taková ta hnusná nemoc teda v začátcích nebolí..a to je na ní nejhorší
|
abby
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 12:10
- Nahlásit
viky
A můžu se zeptat,kolik ti je?A víš,jestli jsi se někde praštila?
Bulka by snad bolet neměla.Zkus zůstat v klidu,může to být jen zvětšená uzlina.Já to taky měla a pak to samo zmizlo.A trvalo to celkem dlouho.
|
bord
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 12:13
- Nahlásit
viky
to má sarax pravdu,každej doktor Ti řekne,že rak nebolí,může tam být cokoli od tukových neškod.nádorků po cysty.Dokážou být nepříjemný protože můžou tlačit a cítíš takový pnutí.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 12:13
- Nahlásit
abby
Jo muzes 28, neprastila, aspon si to neuvedomuju. Taky si rikam, ze tohle by bolet nemelo, ale uz jsem z toho celkem nervozni...
sarax
no cely a je to ja nevim jako bych v nem mela horecku nebo tak neco....
Jezis to je tema....
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 12:18
- Nahlásit
viky
Jezis to je tema... mno to je život no....
to bude spíš nějaká uzlina jak píše abby nebo zánět....alle na raka mi to nepříjde,páč u toho bulku klidně přehlídneš páč nebolí....
|
abby
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 12:18 - Změnil/a: abby
- Nahlásit
bord
Cysta a tukovej nádor nebolí
viky
Fakt to může být ta zvětšená uzlinka.Ta totiž na omak bolí.Teď jsem ji měla,ale naštěstí do 3 týdnů zmizla.Ale tak 2 týdnu pořád rostla.
Zkus se objednat na tu Viniční,pokud by tě vzali dříve.Sama vím,jak je to čekání nepříjemný.Jsem v 1. rizikové skupině,takže si dovedu představit,co prožíváš
byla jsi už na gyndě?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 12:22 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
Mně gyndař napsal do žádanky nějakou "akutní" diagnozu a na mammu mě pak vzali přednostně, během týdne. Bohužel si ten kod nepamatuju, je to už skoro 10 let
Tak to zkus s nima probrat, určitě maj cestičky.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 12:25
- Nahlásit
viky
fromeli
Ono taky záleží,ke komu chodíš.Někteří gynekologové to opravdu umějí zařídit
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 12:26
- Nahlásit
abby
já se objednávala sama, jen jsem jim řekla právě ten kód.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 12:28
- Nahlásit
fromeli
Já myslela osobní konexe.Jako všude
Ale je pravda,že moje mamka taky nikdy nečeká a berou ji přednostně.Takže to musí mít nějak vyřešené.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 12:31
- Nahlásit
Já myslela osobní konexe.Jako všude
No to fakt tenkrát tak nebylo, protože jsem dostala jen tu žádanku a mamma centrum jsem si vybrala sama, objednávala po telefonu a dr. jsem neříkala. A hlavně to fakt bylo už před 10 lety, takže jak je to dneska to už neposoudím Chodím jen na kontroly.
Ale ty konexe jsou taky řešení.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 12:33
- Nahlásit
fromeli
Ono záleží na doktorovi,jak se mu chce.Ale někdy ti to zařídí sám.I když většinou se tam asi objednáváš ty.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 12:37
- Nahlásit
No ja jsem na gynde jeste nebyla... Myslela jsem prave taky, ze se objednam sama ( byla jsem skoro mesic doma se zanetem mocaku, tak ted rict sefovi, ze chci jit k doktorovi, tak me snad vyrazi ) a nekde jsem cetla, ze vysetreni delaji vetsinou az v odpolednich hodinach... tak nevim...
fromeli
abby
Stryc je byvalej primar v decke nemocnici, tak treba by nejaka tlacenka byt mohla...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 12:41
- Nahlásit
viky
Ne,normálně od rána
Myslím,že tam musíš jít na doporučenku.A i tak běž na gyndu.Jesti má tvůj doktor ultrazvuk,tak se ti na to může mrknout.
Jestli máš strejdu doktora,tak ho popros.Určitě bude někoho znát.
|
bord
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 12:43
- Nahlásit
viky
dělám to tak,že se objednám(seš mladá tak Ti stejně budou asi dělat ULTZ. a ne mamáč) a pak jdu na gyndu pro žádanku.Jinak konkrét.na Žluťáku dělají do 19,00.Ale pokud jak říkáš Tě bolí celý a je horký tak bych valila na gyndu co nejdřív,mohl by to být ten zánět a to zas taková sranda není.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 12:44
- Nahlásit
Doporučenku mít musíš.
Bez ní Tě sice taky vezmou, ale nejspíš ne rychle a budeš si to muset platit.
Jinak já chodím v Praze do mamma centra, kde mají i svého doktora - chirurga, který v případě, že nemá ženská doporučenku ji může vystavit. Kolegyni to takhle udělali, protože ji gyndařka odmítla žádanku dát.
Tedy popisuju zkušenosti tady, myslím, že by se to nijak moc lišit nemělo.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 12:46
- Nahlásit
seš mladá tak Ti stejně budou asi dělat ULTZ. a ne mamáč
taky si myslím.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 12:48
- Nahlásit
bord
fromeli
jakej je v tom rozdil ? Se ptam jak debil, ale ja fakt nevim...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 12:50
- Nahlásit
bord
fromeli
Taky si myslím,že jí budou dělat ultra.Jen pokud mají v rodině rakovinu,tak posílají na mamo.
viky
Fakt běž na tu gyndu.Jestli máš šikovnýho doktora,tak ti hodně věcí pozná sám a zbytečně se budeš stresovat.
U ultra je blbý,že čekáš delší dobu na výsledky
|
abby
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 12:51
- Nahlásit
viky
Ultrazvuk prsu
|