| Autor |
Zpráva |
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2007 00:10
- Nahlásit
dneska jsme byli jen u mamky v práci - v botanické zahradě MZLU a přišli jsme domů a po Belišákovi lezlo 7 klíšťat a jedno už jsem vytahovala. no docela čučím že už tak brzo. budu muset zase koupit frontline. co vy už taky?
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2007 00:15
- Nahlásit
kiwikik
já jsem dala čubině kapku už 1.3., pro jistotu poté, co kamarádovi lezly klíšťata po čubině v půlce února
|
Myssel
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2007 00:16
- Nahlásit
kiwikik
ja jsem davala pipetku i pres zimu....neni jen proti klistatum, ale i blecham. Takze nijak jsem si nevsimla, ze uz jsou klistata...diky za upozorneni.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2007 06:39
- Nahlásit
No jelikož jsem po loňské bleší lekci ve střehu, tak dávám jednou za 1/4 roku pipetu Frontline a v kombinaci s dlouhodobým podáváním pangamínu jsme bez ztráty kytičky, ač klíšťáci letos snad jsou permanetně, alespoň podle lidí na louce
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2007 11:15
- Nahlásit
kiwikik
teraz uz dobre. Rekord padol pred par tyzdnami
|
želva
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 14:09
- Nahlásit
tak mi už měli 1 klíště na krku u Sindy
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 14:18
- Nahlásit
kiwikik
pred 14 dnama jsem vytahla jedno kliste Bansi z hlavy, takze dostali kazdej pipetku Duowinu, a mame klid...
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 14:25
- Nahlásit
kiwikik
No my první klíště tahali někdy v půlce února. Od tý doby jich měl několik. Teď má Duowin a pohoda...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 17:42 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Nam tento rok Duowin vobec nezabral. Dostal dve pipety a kliestov zapichnutych a zivych kludne aj 8 Po jednom advantixe ich bolo len zopar... Takze tento rok asi dam ako favorita v nasej oblasti Advantix
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 18:28
- Nahlásit
my už sme 2 měsíce "naspotovaní" - kámoš co neměl na psovi nic "protiklíštěcího" za minulou neděli asi 12 klíšťat....
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 19:54
- Nahlásit
pigie
ha, ze by si mrchy taky zvykaly...?
tak doufam, ze teda ne, zatim tady u nas byl Duowin vcelku neprustrelnej, mohlo by mu to vydrzet...
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 21:16
- Nahlásit
Já zase řeším, že klíšťata nějak vymřela... dávala jsem Garymu spot Bob Martin začátkem března, po třech týdnech měl 3 klíšťata a od té doby nic. A to jsme byli na Slapech, kde jich je strašně moc, během dne vždycky ze psa sundavám tak minimálně 10 lezoucích klíšťat, teď po něm lezlo jenom jedno a přisáté žádné.... takže buď ten spot nějak zvláštně funguje, nebo v Čechách jsou klíťata na ústupu.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 21:28
- Nahlásit
My máme letos spot Advantix a pohodička. Akorát 1 mrtvé klíště ale to už po uplynutí doby působení
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 22:16
- Nahlásit
Mel
nebo na těch ostatních
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2007 08:43
- Nahlásit
Mel
me taky prijde ze je nejaky utlum...psiska maj obojky...a min. vikend jsme byli v lese, kde je jich opravdu vzdy hafo...a jen jedno lezouci kliste..a nic
|
venda
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2007 09:35
- Nahlásit
v březnu jsem dala Frontline sprej a měla 2 mrtvá klíšťata, první 3 týdny po aplikaci, teď jsem dala Advantix spot on a živé klíště měla po 11 dnech, tak nevim
ale je fakt, že se furt ráchá ve vodě, tak se asi učínek snižuje
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2007 11:15
- Nahlásit
Než jsem koupila Mařeně Killtix obojek, měla 2 klíšťata v jedné ráně! bylo to dost hnusný, klíšťata vypadala, že se snad zakousla i do sebe. Od té doby, co má killtix, neměla nikdy ani jedno klíště, ten obojek na ní funguje fantasticky. Dokonce ani já klíšťata nemám, pokud má můj pes tento obojek. Naštěstí Máňa vodu nemá ráda, takže nehrozí, že by si ho namočila. vydrží vždy 3 měsíce fungovat spolehlivě.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2007 11:24
- Nahlásit
Dala jsem se ukecat na vyzkoušení Frontline ve "šplíchačáku" a tak šplíchám a šplíchám, ruku jak Schwarzneger a pes se svorně přátelí s 10 - 1001 klíštaty denně. Mají u nás den otevřených dveří a tak je můžete vidět lozit po zemi, po zdech, po posteli, po záclonách, po lustru, v ledničce i v mražáku, v mikrovlnce i ve varné konvici za provozu.
Prostě The Kleeshtes are happy!
|
wami
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2007 11:27
- Nahlásit
Garfield
so porid tohle, treba si s tebou pokecaji jako rovny s rovnym a nechaji se presvedcit...
|
Léna_
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2007 11:46
- Nahlásit
my sme si taky koupili obojek proti kl. a blecham a hned druhy den jsme meli kliste hned pod obojkem....takze to povazuji za totalni smejd a poridime si tu vodicku jak se dava za krk, tu sme kdysi nasemu tehdesimu psovi davali a je to nejlepsi
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2007 13:32
- Nahlásit
My nemáme nic a zatím ani jedno klíště ani na jednom psovi-ale teda lezou mi skoro každý den do vody
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2007 13:38
- Nahlásit
Mucholabka
Bacha na to, jihočeský klíšťata umí plavat
Vždycky je sleduju jak pádlujou v hajzlu (ty nacucaný ne,ty jdou rovnou ke dnu) a když mě to přestane bavit,tak je spláchnu
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2007 13:52
- Nahlásit
Anlie
Někdo je pálí zapalovačem, to mi přijde pěkně hnusné když stříhám psa, vždycky to lidem podám na pinzetě a pak sleduju, co s tím dělají když je pálí, tak pěkně puknou.
Dobrou chuť.
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2007 13:57
- Nahlásit
Mucholabka
Nojo,jenže je nebudu pálit na plastovym háčku za 80,- ne? Tak blbá ještě nejsem (a to jsem prosím blondýna)
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2007 14:22
- Nahlásit
Mucholabka
Pak je taky fajn jak se rozprskne,když ho rozmáčkneš (křupou jen ty malý :shame
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2007 15:12
- Nahlásit
Anlie
ovšem báječné je, když ho rozšlápneš na dlaždičkách a pak ho všude rozneseš (to velké)
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2007 15:13
- Nahlásit
Kasia
To zas ne,já se jich docela štíti,a ještě po nich uklízet? to ani omylem!!!
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2007 15:19
- Nahlásit
Anlie
no jo, jenže....jak ho máš vidět na podlaze, která je téměř stejně barevná (do šeda), pak už vidíš jen červené fleky a zjišťuješ kdo má další na botě...ten jde pak uklízet
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2007 15:21
- Nahlásit
Kasia
Taky dobrý
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2007 15:23
- Nahlásit