| Autor |
Zpráva |
AOZ
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 19:54
- Nahlásit
Prosím o konzultaci. tak dneska jsme poprvé tahali, je velká chyby, že nemám ten pevný kožený prodlužák za postroj? normálně jsem mu dala postroj na obranu, pneu přivázala za vodítko, to připla na postroj a šel. Teda nejdřív nešel, trochu se zarazil, ale pak to šlo. Jo, a je na to nějaký povel?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 20:47
- Nahlásit
AOZ
Dneska jsme poprvé tahali.....Jo, a je na to nějaký povel?
Táhni !!!!!!!!
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 20:54
- Nahlásit
Walda
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 21:02
- Nahlásit
Walda
Ha, ha
táhni nechci, to mu říkám když mě štve
Přemýšlela jsem nad go, že to můžu říkat i jásavým hlasem
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 22:02
- Nahlásit
AOZ
Hele, já používám zatím postroj vodící od Wami. Moje feňule ho má docela dlouhý, zapnu vodítko za oko tak, aby to bylo co nejvíce vzadu, a dám jí ho na hřbet na plocho-je docela široké. Gumu jsem zkoušela přidávat, ale nějak se mi neosvědčila, asi jsem nešikovná. No, a spojím to ještě s jedním vodítkem, které drží tu pneumatiku. Zkusila jsem si to sama táhnout a je to fakt docela těžké, když to takhle dře o zem, ne že ne. Ale mladá tahá jak divá.
No, cestou jsme potkaly ještě nějaké další pneumatiky, tak jsem zkoušela, jestli utáhne tři, a utáhne vyloženě to bere jako výzvu, chápe to úplně jinak, než Aša. Normálně ale fakt na unavení stačí jedna, i lehčí. Opravdu doporučuji vzít si to vodítko do ruky a ujít s tím kus.
Jinak co se týče povelu, říkám jí tahej. Začali jsme už s tím, že když tahala na vodítku, říkala jsem jí tenhle povel, pak když tahala na kole a teď už to docela chápe.
Na předním oku postroje mám taky vodítko a když se pneu zarazí o nějaký drn nebo výmol, nenápadně jí pomůžu, fenka se pak cítí, že zvládne všechno a o to větší chuť do práce pak má
Nechodíme zatím často, spíš jen tak, aby věděla o co se jedná a aby se jí to líbilo, je mladá.
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 12:44
- Nahlásit
Mucholabka
Děkuji ti, já právě při tahání vodítka vždy používala netahej, ev. pomalu, takže povel kde je táhni nee. On právě jak poprvé zabral zjistil, že táhne, zastavil a odmítal jít, jakože snad nesmí nebo byl překvapenej. Takže jsem pak musela běžet vedle něj v podřepu, jen lehce se dotýkat postroje, aby myslel, že mu pomáhám což mě myslím unavilo víc než kdybych vzpřímeně táhla pneu.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2007 07:50
- Nahlásit
http://www.apbt.info/tiki-index.php?page=Beginning +Weight+Pull
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2007 08:05
- Nahlásit
Mucholabka
Tak to pomalu louskám, jen je občas třeba slovník. Povel jsem změnila na zaber a zjistila jsem, že nesmím moc jásat, protože pak začně skákat a přestane tahat. A víc ho baví mírně do kopečka, než z něj.
|