| Autor |
Zpráva |
Evicka
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 07:24
- Nahlásit
Pejskaři i přátelé pejsků, kteří navštěvujete toto forum. Potřebuji pomoc nebo alespoň radu při dovozu psa z USA. Nemáte někdo zkušenosti nebo někoho,kdo by mi s tím mohl pomoci? Díky Eva
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 07:36
- Nahlásit
Evicka
Můžu Ti jedině dát kontakt na chovatelku, která má fenu z USA. Ale mám dojem, že tehdy ještě žila v Austrálii a fenu importovala z USA tam a pak až se přestěhovali do ČR.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 07:43
- Nahlásit
Evicka
já jsem řešila kdysi opačný problém, jak dostat psa do USA, kam jsem měla jet na rok na studijní pobyt.. tenkrát to bylo dost komplikované co se týká karantény, všech možných potvrzení a očkování, nakonec mi nedali vízum, tak jsem do USA nejela, přestože jsem už byla ve škole zaregistrovaná... asi osud chtěl, abych zůstala se svým tehdejším pejsou doma.. a půl roku na to, k pejsovi přibyl můj tehdejší přítel.. dnešní manžel...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 08:33
- Nahlásit
Já jsem pomáhala dovážet psa z Kanady, takže co potřebuješ?
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 13:10
- Nahlásit
Potřebuji importovat psa z jedné americké chovatelské stanice. Už jsem koukala na Státní vet. správu, průvodní vet. osvědčení není zas tak náročné. Spíš mi jde o to, jak to provést s leteckou společností, nejraději bych , kdyby to byla česká společnost, která mi psa doveze. Prostě každá rada dobrá. Podařilo se mi tam sehnat super psa a nerada bych o něj přišla jen kvůli nějakým formalitám či něčemu podobnému. Díky moc.
|
želva
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 13:11
- Nahlásit
Evicka
mohu se zeptat copak je to za plemeno? to víš jsem zvědavá
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 14:27
- Nahlásit
Evicka
Pokud je to z USA stejné jako z Kanady, a já bych řekla, že jo, tak všechno ohledně přepravy musí zařídit odesílatel. Mě letěl pes z města, kde české aerolinky nelítají, takže letěl místní společností na větší letiště a tam ho překládali na ČSA. Chovateli jsem poslala kontakty na ČSA na tamějším letišti, ty se najdou na jejich stránkách a v případě přeložení i na agenturu, která to zařídí a o psa se postará, i na ně jsou kontakty na stránkách ČSA. Domluvu letu, koupi letenek a zařízení všecho ale musí být v místě odletu.
To znamená, že od nás se akorát můžou poslat kontakty a peníze a plán cesty.
Co se týká dokladů, tak musí mít to vet.osvědčení a kromě toho platné očkování proti vzteklině, tam záleží zda je základní, tam je pak lhůta 21 dní kdy sem pes nesmí a nebo přeočkování, to může hned, ale přeočkování musí být v době platnosti dané výrobcem, s tímhle my jsme měli problém, protože tam se očkuje jednou za 2 roky bez ohledu na platnost, takže pes tam musel pak 21 dní čekat.
Při příletu počítej dalších několik tisíc na poplatky na letišti, manipulační, veterinář, clo atd.
Taky si zjisti, co je v ceně, mě třeba chovatelka naúčtovala i poplatek u veta za vyplnění formuláře, benzín na cesty na letiště atd.
A dobrá rada - nech se potvrdit od veterináře zdravotní stav včetně všecho, co chceš,a by pes měl, zuby, varlata atd., těsně před odletem.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 14:46
- Nahlásit
Evicka
mám asi stupidní nápad, ale většina společností toleruje psa na palubě s cestujícími pokud pes včetně přepravky má do 10 kg a to štěndo teriéra (předpokládám, že kupuješ teriéra) určitě bude mít. Nešlo by nějakým krkolomným způsobem získat člověka, který by ti ho takhle dovezl? pro to štěně by to bylo asi nejlepší. Ať to dobře dopadne
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 15:08
- Nahlásit
Mayo, díky velice. Jsem z toho trochu špatná, formality nemám ráda a doufám, že se jich protějšek nezalekne. Nejhoší je ta zdlouhavá komunikace mailem. Prosím tě a peníze jsi posílala jak? Na účet nebo na adresu? A měly jste nějakou písemnou dohodu ještě před převozem? Přeci jen je to hodně peněz a nerada bych naletěla, což se ovšem může stát vždycky. Pes by musel zřejmě také vnotro dopravou na některé větší letiště. Zítra kouknu na stránky ČSA, prosím tě pokud můžeš, ať to nehledám, hoď mi konkrétní odkaz. Moc prosím.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 15:23
- Nahlásit
Evicka
destinace ČSA http://www.csa.cz/cs/czechia/cz_destinace/destinac e.htm
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 07:13
- Nahlásit
Mayo, prosím tě!!!!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 08:37
- Nahlásit
Evicka
Peníze se posílaly na účet, trvá to několik dní než tam dojdou. Komunikace je opravdu zdlouhavá, mě trvala několik měsíců. Před platbou jsme podepsali smlouvu tím způsobem, že ona mi podepsanou poslala mailem, tady se podepsala, naskenovala a poslala zpátky. I peníze na dopravu se posílaly předem.
Hlavně si ohlídej pořádně, aby pes splňoval kritéria pro chov u nás. V Americe nemají žádné podmíky do chovu, takže je ani nenapadne upozornit, že psovi třeba chybí zub nebo tak něco.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 08:39
- Nahlásit
Naletět se asi může vždycky, chce to vybrat chovatele, který už má třeba tady v Evropě nějaké importy, protože za prvé je pak jasné, že nejde o podvodníka a za druhé má už zkušenosti s dopravou sem.
Jinak teda nevím,j ak je to z USA, ale z Kanady byl kvůli protiteroristickým opatřením zákaz vzít jakéhokoliv psa na palubu. Mohl jedině a pouze v nákladním prostoru.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 11:20
- Nahlásit
No zkusím s ní tedy všechno probrat. Rozhodně by letěl sám, bez doprovodu, pouze jako zavazadlo. Cesta by měla být dlouhá, ale spoléhám na to, že se perosnál postará. Díky moc za tvoji pomoc, pokud mě ještě něco napadne napíšu. S smlouvu si si psala sama nebo právník. Jedná se totiž o částku několik tisíc dolarů a tak to chci mít ošetřeno.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 11:56
- Nahlásit
Evicka
chtěj to štěndo taky pořádně pojistit proti úhynu během letu, znám případ, kdy psovi v nákladovém prostoru nepustili klimošku a on tam chudák zemřel na podchlazení. Určitě by to pojištění mělo jít - záleží na společnosti, která ho poveze nebo na pojišťovně.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 12:19
- Nahlásit
Jo a je to už dospělý pes, takže ten by to měl vydržet- snad.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 12:47
- Nahlásit
Evicka
Jo a je to už dospělý pes, takže ten by to měl vydržet- snad.
o tom nepochybuju, ale ono prý v zavazadlovém prostoru údajně mrzne (vzhledem k nadmořské výšce při letu), když nezapnou klimatizaci, neb se pro bagáž normálně netopí, jak je to teď nevím, stalo se to už před pár lety
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 13:49
- Nahlásit
Evicka
Smlouvu měla chovatelka, já jsem žádnou nepsala.
Mě pes letěl 24 hodin + celý den na letišti v Ruzyni. Při přeložení totiž alespoň v Kanadě nesměl být hned poslaný dál, ale musel mít přestávku, takže na to letecké spol. mají agentury, které se jim tu dobu o zvířata starají a samozřejmě se za to platí,takže byl celou noc na letišti a když přiletěl sem, tak to trvlao skoro celý den než ho vydali.
Taky dospělý a byl naprosto v pohodě, nemusíš se vůbec bát. Jo a přes oceán letěl s ČSA.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 13:58
- Nahlásit
Evicka
Američani jsou obchodníci, počítej, že zaplatíš cenu za štěně a před odletem ještě ostatní náklady. Nech si poslat exportní PP klasickou poštou, tak, abys ho měla dřív než psa. Hlavně musí být vystavený od AKC. Ohlídej si to očkování proti vzteklině, pořádně jí to vysvětli jak to má být, oni to dost dobře nechápou, já to vysvětlovala snad na třikrát než to pochopila a zjistila, že pes je blbě očkovaný. Jak to nebude dobře, nepustí ti psa do republiky.
Do detailu jí vysvětli, co u nás pes musí mít, aby mohl do chovu a na výstavy a že ho chceš jedině za těchto podmínek, oni jsou schopní bez řečí prodat psa s půlkou zubů, protože je ani nenapadne, že u nás by to mohlo někomu vadit.
Víc mě nenapadá, když budeš chtít, tak se zeptej.
|