| Autor |
Zpráva |
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 16:46
- Nahlásit
Ahoj, premyslim o tom, ze bych svemu 12ti letemu pesovi a sobe poridila kamaradku z utulku. Muj pejsek je veliky zavislak a na ostatni psy zarli. Fenky ma zato moc rad a snese je v pohode i ve svem teritoriu (ovsem vzdy to bylo kratkodobe).
O kastrovane fence uvazuji proto, ze se obavam, ze bych je v dobe harani v byte neuhlidala. Nekde jsem ale cetla, ze pejsci vyciti, ze fenka neni plodna a chovaji se k ni hur nez k ostatnim...
S timhle nemam vubec zadnou zkusenost a fakt nechci udelat to, ze budu chvilku opecovavat nejakou nestastnou psi holku, abych ji za par dni odvedla zpatky... Budu moc rada, kdyz mi poradite...
|
želva
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 16:50
- Nahlásit
maixnerova
tak na tohle jsem se chtěla taky zeptat, sice mám garzonku, ale ještě bych chtěla někdy časem vykastrovanou fenečku k klukům
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 16:56
- Nahlásit
zelva
ja totiz zadnou kastrovanou fenecku ve svem okoli nemam, abych to mohla zkusit "nanecisto". S mamou jsme si byly nedavno v utulku pro foxicku Zofinku a s tou je to uplne v pohode, jenze ta neni kastrovana a bydli u mati... tak uvidime, snad, ze se tady s podobnou zkusenosti nekdo najde...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 17:03
- Nahlásit
maixnerova
Říká se to,ale není to dokázaný.V okolí máme pár kastrovaných fen a nevšimla jsem si,že by psům vadily.A krom jednoho případu jsme se nesetkala s tím,že by si na to majitel stěžoval.A u toho jednoho to bylo tak,že měla problém s fenkama a ne se psama.
|
Sterkule
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 17:04
- Nahlásit
maixnerova
S kastrovanou fenkou a psem zkušenost také nemám,ale co vzít nekastrovanou fenečku a nechat ji kastrovat až u tebe...Kdyby si na ni prvně zvykl, byl by to potom problém?
|
moll
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 17:11
- Nahlásit
máme doma dva aktivní psy a tři kastrované fenky a jejich vzájemný vztah je úplně v pohodě.....
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 17:17
- Nahlásit
Sterkule
, dobrej napad, diky. Co jsem cetla, tak kastrace u fenky neni vazna operace...
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 17:19
- Nahlásit
moll
, diky
|
Tinta76
|
# Zasláno: 12 Bře 2007 17:39
- Nahlásit
Mám devítiletýho psa (z útulku) a k něm u jsme pořídili kastrovanou fenku (taky z útulku). Pejsa fenku zbožňuje, akorát vona je k němu tak trošku vodměřená, ale na druhou stranu je na něm strašně závislá
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 17:53
- Nahlásit
maixnerova
Šári a už máš vybranou nějakou konkrétní fenku nebo útulek ??? jak by měla vypadat ????
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 18:27
- Nahlásit
Ja jsem ke svemu utulkaci mela doma kastrovanou fenu, choval se k ni dvorne, nechal se od ni odstkovat od zradla a respektoval ji a fyzicky neobtezoval.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 19:15
- Nahlásit
wensday
...nejakou konkrétní fenku nebo útulek...
ahoj Hani . Jeste ne a v podstate je mi to jedno. Akorat si moc netroufam na psiska vyrazne dominantni, resp. na pejsy na ktery clovek musi byt delsi dobu dusledne tvrdej. Sice pevnou ruku mam, ale mnohem vic mi vyhovuje rozmazlovani a blbnuti.. . Ted jeste musim nejaky ten mesic pockat, protoze Piskot mozna pujde na druhou operaci, pokud jo, bylo by to pro vsechny zucastneny prilis velky sousto. Hele, ze uz ty mas pro me nejakou adeptku ?
vsechny
diky moc, ze jste mi popsaly svoje zkusenosti. Presne to jsem chtela slyset...
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 20:11
- Nahlásit
Mám doma dvě kastrované feny (křížence).Náš pes je bere naprosto rovnoceně jako naší třetí - nekastrovanou.
Ostatní psi se k nim také chovají galantně.Není problém.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 20:27
- Nahlásit
maixnerova
Hele, ze uz ty mas pro me nejakou adeptku ?
jooooooooooo v útulku v Košicích je přesná kopie naší Avy, já kdybych mohla hned si ji vemu, prostě je krásná, je to ještě štěně, máme ji taky na stránkách v tá kategorii pomozte..... je to ta Kométa. Já už dalšího psa nemůžu, mám 3 a dve fenky útulkový maj svý mouchy a cítím a vím, že víc už skutečně nezvládnu. Skoro si ji vzala kamarádka, ale pak jim zemřela nějaká sousedka a po ní zůstal malej voříšek, tak si ho vzala ke svýmu labradorovi, takže dalšího pejska už nechce.........
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 21:12
- Nahlásit
maixnerova
mám doma kastrovnou fenku a kastrovanýho psa fenku berou ostatní psi fakt v pohodě a fenky celkem taky...ani ona sama nemá problém
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 21:17
- Nahlásit
Já mám dvě nekastrované feny, jsou trvale spolu, starší měla v době příchodu mlaďošky devět, taky je nesnášenlivá ke psům, až útočná, ale zatím žijou dokonce si mlaďošku oblíbila, i když chvilku trucovala.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 21:44 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
maixnerova
Taky kastrovat nemusíš. Já mám normální fenku a k ní tři normální psy, dvakrát do roka těch pár krycích dnů nějak přežijeme, zbytek roku je v pohodě.
Kamarádka má fenku a psa, ta na ty kritické dny dává fenku k mamince.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 22:24
- Nahlásit
sarax, smecka
díky
Mucholabka
jenze muj pes by fakt jinyho pejsa hodne tezko vydejchaval, navic ho v jeho 12ti nechci moc vystavovat nejakejm psim konfrontacim, s fenkou by to bylo v pohode...
aren
ja bydlim v 1+1, sice upravenem jako 2+1, ale stejne, az budou muset byt kazdy jinde...uhlidat je.... trochu z toho mam strach...
Nejsem velky priznivec kastrace (pokud k tomu nejsou oravdu vazne duvody). Jeden vet. to kdysi doporucoval jako lecbu hyperaktivity meho velkeho a velmi dobrackeho psa, poslala jsem ho nekam...... Ale rikala jsem si, ze v utulcich by se urcite nejaka kastrovana fenecka nasla... A ta druhá varianta - maminka...- mati jsme privezli pred mesicem Zofku, nechci toho na ni nakladat vic nez ma, prece jenom bude to moje psi holka... ale jinak diky moc, ze se se mnou delis o sve zkusenosti...
wensday
Hani, mas mail
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 22:58
- Nahlásit
maixnerova
Teda žila jsem s nimi skoro tři roky taky v 1+1, a krycí dny řešíme klecí a odděleným venčením. To, že mám teď domek se zahradou, na věci mnoho nemění, protože stejně musí být všichni v tom stejném pokoji, co jsem já, jinak ječí, takže rozdělení do jiné místnosti nepřipadá v úvahu. Taky fenečka je klidnější povahy a malinká (6kg), tak klec snáší docela dobře, jde vždy jen o čtyři-pět dní..
Bývala jsem vášnivým odpůrcem kastrace, dnes už to jiným nerozmlouvám, ale své fence bych to asi neudělala, pokud by nebyl fakt vážný zdravotní důvod.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 06:49
- Nahlásit
řešíme klecí a odděleným venčením
tato metoda je použitelná u malých psů - medokážu si představit 50 kg psa obíhajícího kolem klece, v níž je zavřená jeho taky 50 kg svůdná kolegyně....a dál si nedovedu představit, jak dlouho by všichni okolo vydrželi jejich vytí. kňučení. štěkání a nářek....naše femky nevypadají, že se jim kastrací nějak ublížilo - jsou aktivní a dostrčné stejně jako předtím. a možná i víc, protože nemají období plná nerovnováhy skoro všeho, co v organismu mají.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 08:27
- Nahlásit
aren
U malých psů se tento "problém" říší snáze.Zamilovaný pár velkých psů dovede v bytě nadělat pěknou paseku.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 08:29
- Nahlásit
Já osobně si hárání čévéček bez dvou pevných kotců nedovedu vůbec představit.V bytě?? - nemyslitelné.
|
želva
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 08:54
- Nahlásit
maixnerova
ahoj, tak já ted doma hlídám 9letou kastrovanou fenečku křížence kokříka a můžu říci že si jí kluci jenom očichali a je doma klid, takže kdyby to někdy v budoucnu vyšlo tak by neváhala a šla bych do utulku pro kastrovanou fenečku
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 09:01
- Nahlásit
maixnerova
Mám feňuli kastrovanou už skoro dva roky a se psama problém nemáme, chovají se k ní stejně jako před kastrací... Takže bych se toho nebála...
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 14:26
- Nahlásit
Smecka, Aren
muj pes ma 30 kilo, kdyz za nim priletela jeho harajici na volno pustena kamoska rotwailerka, jen tak tak jsem je od sebe udrzela... kdyby nepribehl jeji pan (byl to jesitnej trubka, presvedceny o tom, ze "moje Betka je slusne vychovana, ta jen tak nekomu neda...), tak uz bylo o prirustky do rodiny postarano... Nevim sice, jakou budu mit fenecku, ale predstavuju si spis stredne velkeho pejsa a i to by podle meho bylo hodne narocne...
vsechny
holky, moc dekuju za vase odpovedi, myslim, ze je to jasny...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 15:07
- Nahlásit
maixnerova
muj pes má kastrovaný fenky snad ještě rdši než háravý známe teda jenom jednu , ale dovolila bych si říct,že je do ní fakt zamilovanej určitě se k ní nehcová hůř..naopak...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 17:29 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
moll
Smečka
Jo, s tou velikostí máte pravdu.
moll
dostrčné
Jaké že jsou???
|