Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Rekord v pocte kliestov na psovi
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
pigie
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 16:19
- Nahlásit

No, nam zacala sezona kliestov, ako vzdy z nicoho nic a zrazu. Po 35 zozbieranych kuskov z kozucha som to uz vzdala pocitat. Minimalne dalsich 10 tam este bolo. Kto uz tento rok pozbieral viac? Mimochodom, mam moc dobreho veta. Boli sme pre Advantix, chcela som rovno dva na dva mesiace. Mal len jeden, tak mi predal k tomu dva Duowiny, pricom mi dal zaplatit len jeden Potesil ma. Hugo bude mat hody, ked mu venoval 220 Sk

nika00
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 16:22
- Nahlásit

pigie
to musi bejt blby hledat klistaky z cerne srsti, co?
ja vytahovala 1nacucanyho a 3lezouci....

zatim jsme jeste na klistata nic neaplikovali

Bela
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 16:25 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

pigie
jeziiis, pigie, to kde si s nim bola???
my sme prave prisli z prechadzky, tak som ho hned prezrela, ale zda sa, ze nic tak si budem drzat palce...
nasmu bolo zase chudakovi uz teraz priserne teplo.
Este ma riadny zimny kozuch, tak tu teraz lezi a dychci - stale mu hicuje. Pol prechadzky stravil cvachtanim sa v kaluziach...

pigie
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 16:27
- Nahlásit

nika00
No, boli sme na to dvaja. Psa sme prezerali cca dve hodiny. Bolo to priam neskutocne. Inak, grupuju sa. Vzdy na jednom mieste sme nasli tak 4-5. Po srsti, uz na kozi, bol po vykupani, takze vlhky. Presli sme dlanou po nom a na ruke mi zostali dvaja kliesti. Tak zacal lov... Dnes idem davat Advantix a dufam, ze zaberie. Vytiahli sme slabo prichytenych troch. A to take tie hnusne mrnave...

pigie
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 16:30
- Nahlásit

Bela
Aaaale. Moja blbost. Ja som fotila kvetinky, priatel sa akoze staral o psa. No a pes pobehal po luznom lese, kam nik ani necuchne... Nuz, nabuduce radsej budem fotit jeho ako tie kvetinky, nech mam predstavu, kde je Na chlapov proste nie je spolah

Eda
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 17:54
- Nahlásit

pigie
my zatím hlásíme počet klíšťat nula ale protože naše procházky jsou víceméně vodní, tak tím se to vysvětluje. ono jim to klouže nebo se utopí

Bela
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 17:59
- Nahlásit

pigie
ja som si myslela, ze ste tiez plavali, podobne ako Eda

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 18:01
- Nahlásit

Letos zatím jenom jedno. Ale rekord máme asi tři roky zpátky. 78 klíšťat na jedné šeltii. Podotýkám, že nebyla moje - já jsem fungovala jenom jako převozník a upravitel. Byla s PP z jedné velmi známé chov. stanice a ve velmi, ale velmi dezolátním stavu a s výše uvedeným počtem klíšťat. Blechy a škrkavky jsem nepočítala, bylo jich mnohem víc než těch klíšťat.

Dante
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 18:16
- Nahlásit

Tak já jsem jich dneska našla 5. 4 lezly po srsti, 1 bylo přisáté. No, není se čemu divit, pes běhal hodinu lužním lesem jak urvanej, naháněl zajíce, lumpík jeden.

pigie
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 18:21
- Nahlásit

Eda
My po vode chodime este hodinu susit. Takze nam sa to nachyta

Biluška
Tak to som fakt rada, ze tento rekord sme vcera neprekonali. Asi by sme ho prehliadali este dnes

Inak, minuly rok sem niekto dal perfektnu vec na klieste. Take tie haciky. Dnes som ich kupila a vytiahla s nimi dvoch mini kliestov. UUUUUplne skvele. Odporucam.

Eda
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 18:25
- Nahlásit

pigie
My po vode chodime este hodinu susit.
Eda se suší zásadně tímto intenzivním způsobem

pigie
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 18:47
- Nahlásit

Eda
Vies co, vsetci vodolabradori - teda tych, co pustaju casto do vody, su dvaja, tak to robia takto! Uz som to aj Hugovi ukazovala, ze sa to musi naucit, ale je sprosty, nepochopil to. Ale zato aspon este funguje povel otras sa Ti zavidim taketo susenie. Mne kym uschne pes som sediva...

Bela
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 18:51
- Nahlásit

pigie
prosim ta, ako si mu to ukazovala? vlastnym nazornym prikladom po vzore Komenskeho a Makarenka?

a otras sa si ho musela ucit?

Mne kym uschne pes som sediva.
. hm, som sa doteraz domnievala, ze NF ako vodni psi maju nejaku specialnu kvalitu srsti, aby nenasiakli ako spongia

pigie
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 18:56 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Bela
Nie, ukazovala som mu to, ked sa valal ten labrador, aj hlavu som mu drzala, aby sa nemohol vyhovarat, ze to nevidel

Predstav si povel som ucit musela. Lebo on sa sice otriasa, ale nedostatocne. A okrem toho, ak sa taky pes v zime otrasie vedla teba nie je to nic prijemne, ani v lete. Takze otras sa davame na dialku

Oni nenasiaknu. Na vrchnej srsti, ale srst napr. pod krkom, za usami, papula, tak ta ma inu strukturu a ta dlho schne. Jemu sa voda na kozu nedostane, ale zato jej kvapocky v srsti zostavaju dost dlho prave preto, ze ta srst je tazka. Inak, lepsie schne na jar, jesen a v zime ako v lete. V lete sa casto zapari Proste mu rozhrnies srst a je tam sucho, ale kym to uschne tie kvapky medzi vrchnou srstou...

Eda
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 19:00
- Nahlásit

Bela
aby nenasiakli ako spongia
ach jo, už neumím slovensky co je to? houba?
pigie
aj hlavu som mu drzala, aby sa nemohol vyhovarat, ze to nevidel

Bela
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 19:03
- Nahlásit

pigie
ja ze si sa ty sama valala po zemi, aby videl, ako sa to spravne robi

Inac, ani nas sa vonku nevala - len doma, ked vyskoci z vane a vtedy je podla neho najlepsi miesto na susenie gauc alebo rovno paplonik v posteli

ale kym to uschne.
nejaka velkokapacitna osuska by nepomohla?

povel som ucit musela.
ako? metodou clasique? t.j. ked sa otriasal, dala si povel "otras sa" a odmenila?

Bela
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 19:04
- Nahlásit

Eda
uhm, houba, taka kupelnova na umyvanie (nie ta, co rastie po kutoch )

pigie
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 19:09
- Nahlásit

Bela
velkokapacitna osuska dosusuje doma Ale povonku je to uz celkom uchylne nosit

Metoda bola taka dvojaka. Aj klasicka, ale prevladalo chytit ho za kozu na krku a potriast, vzapati sa otriasol ja som do toho dala povel a pochvala. Proste mechanicky som mu ukazala, co sa od neho chce. To robim este stale, ked uz ma pocit, ze nema co otriasat, tak ho mechanicky vyburcujem a on uz to dorobi. Bohuzial, niekedy ked je uz takmer suchy (vtedy viac menej tento povel ignoruje), sa tvari ze nepochopil princip a otriasa len hlavu Potvora

Kalliope
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 09:15
- Nahlásit

Klíšťáka jsme nenašli ještě ani jednoho, ale klošáky dva! Teda tfuj, takovej hnus sem eště neviděla

Bela
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 09:26
- Nahlásit

Kalliope

co su klošáky???

Hafina
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 12:48
- Nahlásit

Bela

Kloš jelení. taková potvora, vypadá skoro jako klíště, ale nezapíjí se, jen kouše....

Kalliope
je to tak???

pigie
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 12:57
- Nahlásit

Bela
je to take strakate. Na Hugovi sa to minulu sezonu tiez mihlo. Nevedela som to pomenovat, ale popis sedi

Bela
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 13:15
- Nahlásit

Hafina
ak je to toto: http://www.biolib.cz/cz/taxon/id121365 tak to poznam - je to aj u nas a je to dost hnusne, bleee a hnusne to stipe

(pre slovakov/ky - kuklorodka jelenia)

Bela
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 13:17
- Nahlásit

pigie
potom este existuju take hnusne velke vsi, Robino si ich obcas doniesol z kupania

pigie
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 13:19 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

nie, toto je ine. Aj to sme mali Som na skoleni, nemam cas to hladat

Bela
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 13:33
- Nahlásit

pigie
a co sa skolis?
to je pekne skolenie, ked mas cas este aj vypisovat do fora
ja by som zase mala usilovne makat a vooobec sa mi nesce...zase pri tom budem sediet do noci

pigie
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 13:47
- Nahlásit

Bela

MySQL
to je pekne skolenie, ked mas cas este aj vypisovat do fora
Jasne, sak viem pre koho pracujem a ako rychlo chapem

Bela
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 13:57
- Nahlásit

pigie
MySQL
no to som sa toho dozvedela

pigie
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 14:13
- Nahlásit

Bela
Viac vediet nepotrebujes. Sedim tu nad ciernymi okienkami a bielymi pismenkami

Bela
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 14:14
- Nahlásit

pigie

sak pockaj, ja si to vygooglim, ked budem viac casu

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání