Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Docela hodný pes
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 08:58 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit

Tento víkend proběhl v duchu poklidného soužití člověk - pes, ač docházelo k několika faux-pas, leč řekla bych spíše úsměvným.
Sobota s isdpch, Anu a Tondou se uskutečnila se psy v zásadě na volno a na procházce čítající 15,5 km nedošlo k žádnému krveprolití, pominu-li dvě drobná napadení Jaka Garfieldem a Garfieldovo vytrvalé permanentní vrčení.

V ono sobotní ráno před cestou samou jsme se však s přítelem stavili na nákup v obchodě. Psa jsem nechala na volno odloženého před vchodem (vyzkoušená praktika, kdy ho nic a nikdo nezajímá a upřeně čumí do vchodu obchodu a lustruje lidi a ani nemrká, by mu panička náhodou neutekla - je to jediná póza, kdy je naprosto bezpečný). Psa jsem tedy odložila a zmizela v nitru supermarketu. Spěšně procházíme uličky a s vědomím nutnosti spěchat hážeme potřebné zboží do košíku, obchodem takřka proklusáváme. Najednou jsem zaznamenala jistý šrumec a cvrkot, lidé v první vlně utichali, v druhé vlně se ozývaly výbuchy smíchu a davy nakupujících se rozestupovali jak vodní hladina před Kristem. Nechápala jsem co se děje, však v tom jsem zpozorovala jistý dav rozestupujících se lidí otáčejících se kamsi dozadu. A pak jsem ho uviděla. Uličkami supermarketu mezi regály se řítí Garfield, čenich přilepený k zemi a sledujíce naši stopu rotuje a křižuje uličkami supermarketu bedlivě sledujíce naše kroky. S čumákem umáčklým ke dlažbě doběhl až ke mně a zastavil se o mě téměř tak, že do mě narazil. Nastal obrovský uvítací rituál. Pes Goro po roce odloučení našel svou Reiko. Skákal, kňučel a stěžoval si, ocasem shazujíce kečupové výrobky značek Hellmans a Spak a jiné konkurenční firmy, nerozlišujíce kvalitu výrobku. Lidé dojatě zamačkávali slzy, jiní znechuceně opouštěli obchod se slovy, že tady už v životě nakupovat nebudou. Vedoucí pokladní běžíce ke mně šedivěla za pochodu. Byli jsme pochopitelně vykázáni.

V neděli jsme podnikli romantický výlet na rozhlednu na Babím lomu ve Vranově. Po strmém stoupání do kopce a překonání opičí dráhy na hřebenovce je kdekterý turista unavený. I ten pán byl unvený. Garfield nikoliv. Jistý pán usoudil, že výstup na Mont Everest bude snažší, najde-li si někde nějaký pořádný čagan a bude jej používat jako berlu či opěrnou hůl. Pán chodil skloněný k zemi a hledal správnou větev. Garfield zaznamenal, že pán něco hledá. Zaujalo ho to. V momentě, kdy se pán snížil, aby zvedl vyhlédnutou berličku, Gaf uviděl nejlepší klacek na světě a vrhl se střemhlav na pána. Skokem mu klacek vyrazil z ruky a začal do něj hrabat tlapama a klovat košíkem ve snaze uchopit a aportovat onu srandovní věc. Pán se trošku lekl, zavrávoral a zalapal po dechu. Když pochopil, že si pejsek jen hraje, nechal mu velkoryse vybranou hůl a sklonil se pro jinou. V tu chvíli Gaf pochopitelně přehodnotil své stanovisko a usoudil, že nový objekt klackový je lepší než ten původní a zase na pána stylem "chyť si svého skippiho" skočil. Když mu vyrazil asi pátý čagan z ruky a rozkloval polovinu lesa košíkem ve snaze kousnout si do oněch větví, tak to pán vzdal. Přiznám se, že já celou dobu klečela na pařezu, řvala jsem smíchy naprosto zhroucená k zemi neschopná jediného slova. Smála jsem se tak strašně a tak mi stříkaly krokodýlí slzy z očí, že jsem lesu darovala část svého oběda, bránice to prostě nevydržela...

Hezké pondělí fšem.

bord
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 09:21
- Nahlásit

Garfield
I když u nás na firmě probíhá těžkej monitoring,nedá mi to ,abych Ti nenapsala své díky,sluníčko venku a Tvůj poetický příběh mi určitě zlepšily náladu...měj se

Eda
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 09:25
- Nahlásit

Garfield
sakra, vydej už tu knihu!!! kdo to má po těch maličko příspěvcích číst!

Smečka
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 09:25
- Nahlásit

Garfield
Co to ten nebohý psík na snímku
(P3100059.JPG, 151 kb) provedl?

Garfield
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 09:27
- Nahlásit

Smečka
Vůbec nevím, o jakém snímku hovoříš a přesto je mi naprosto jasné, vocogo.

Smečka
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 09:28
- Nahlásit

Garfield
Myslím že není.

Garfield
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 09:29
- Nahlásit

Smečka

Tenhle? Docela hustým a drsným způsobem napadl naprosto podřízeného Jaka.

Smečka
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 09:30
- Nahlásit

Ano to je on.

Anu
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 09:39
- Nahlásit

Garfield
víš co je ale zvláštní,že krom toho začátku co vlítnul i do Anuba si pak už Čerta ani Anuba nevšímal a šel stále a jen po tom Jakovi v jakékoliv poloze.Přitom Anub by byl pro něj lepší soupeř a startuje na škrtnutí,ale Garfield ho potom nezajímal a Garfielda zas nezajímal on.Nejsem si jista jestli že by to bylo jen velikostí a nepovažoval by Anuba nebo Čerta za nerovného soupeře....

Smečka
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 09:46 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit

K tomu se ještě vyjádřím:
a přesto je mi naprosto jasné, vocogoGarfield
Ber to tak,že sleduji psychický vývoj tvého psa z autentických fotografií ...protě jen sleduji,nekomentuji.

Garfield
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 10:39
- Nahlásit

Smečka
Psychický vývoj psův i můj se (nejen na fotografiích) ubírá směrem, řekněme prudce dekadentním. Ale co už, děckama nezatopíš...

Garfield
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 10:42
- Nahlásit

isdpch
...ano, ano dnes jsem jich půl litru posnídala

Anu
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 11:12
- Nahlásit

isdpch
no jestli by ty kapky byly tak účinné jak působily na Anuba v autě,tak fakt jedině v tom psa naložit a zavařit jak kompot...pak možná by to pomohlo.....

brut
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 11:29
- Nahlásit

Garfield
hezký popis víkendu, dík

Anu
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 11:33
- Nahlásit

isdpch
dyť se choval v autě skvěle
v autě jsi řikal něco jiného a ještě si ho nahrával na mobil

sarax
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 11:38
- Nahlásit

Garfield
isdpch
Anu
zkrátka je mi jasný že ste měli bezva vejlet plnej zážitků....

maixnerova
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 11:44
- Nahlásit

isdpch

si mela vyzkouset ty kapky
promin, jaky kapky? To jsou nejaky zklidnujici pro pesy? Muj pes v aute nesteka, ale porad brepta a tu a tam zapisti... Pri jizde delsi nez 10minut, je to na blazinec nebo bouracku, pripadne hrozi, ze budem vykazani s vozu.... diky

Lola1
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 12:15
- Nahlásit

maixnerova
porad brepta a tu a tam zapisti... Pri jizde delsi nez 10minut, je to na blazinec nebo bouracku, pripadne hrozi, ze budem vykazani s vozu
A není to řidičem? Třeba má pesa připomínky k jízdě a v zatáčkách se bojí.

Anu
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 12:23
- Nahlásit

isdpch
no bodejť bych něco neříkal, když mi lezl po hlavě a mlátil košem do hlavy
jo hochu nejde všechno naráz,zodpovědnost(kovový koš) za tvůj rozbitý obličej...si vyber...

Smečka
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 12:25
- Nahlásit

Psychický vývoj psův i můj se (nejen na fotografiích) ubírá směrem, řekněme prudce dekadentním.Garfield
Psychický vývoj tvůj mohu částečně posoudit z projevu psaného ale Garfield čtyřnohý málo přispívá.

Anu
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 12:27
- Nahlásit

maixnerova
můj pes taky dělá scény v autě-a to proto,že jakmile sedne do auta tak potřebuje na záchod a je z toho nervózní.Jedině rychlost nad 90km/h ho nějak zklidňuje a je klidný. Pokud je dostatečně vykaděný a vylítaný tak mu to neva.Pokud ne je to s ním za trest.Objednala jsem kapky na uklidněný ale žádný učinek...

Lola1
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 12:28
- Nahlásit

Smečka
Soudím, že máš dvě sbírky: galerii projevů a galerii Garfieldí.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 12:34
- Nahlásit

Lola1

to vis, ze je to ridicem... muj pes je nejspis presvedcen, ze by rizeni zvladl mnohem lip... a ten umanutej amater ho k tomu nechce pustit... to soudim podle toho, ze se pokousi tlapama dosahnout pres ridicovu hlavu na volant... v tramvaji, vlaku a autobuse je to v pohode...

maixnerova
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 12:40
- Nahlásit

Anu

diky Anu, no ja ho prave nechci ladovat nejakejma driakama, jenze co zas s kapkama, ktery nefungujou... takze nezbyde nic jineho, ze kdyz jedem nekam dal a vsichni jedou autem, a pesan a ja vlakem.... no co, hlavne, ze sme zdravi...

Smečka
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 12:42
- Nahlásit

Soudím, že máš dvě sbírkyLola1
V jistých záležitostech se spoléhám pouze na svou pamět

Anu
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 12:48
- Nahlásit

maixnerova
já mám pásy pro psa takže zasahování do řízení nepřipadá v úvahu a to kňourání...pustím si na hlas muziku a má peška.Ono ho to chvílema přestane bavit a spí
kapky nejsou žádné driáky,ale výtažek z kytek-ale nezabírají...

maixnerova
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 12:58
- Nahlásit

Anu

kapky nejsou zádné driáky,ale vytazek z kytek-ale nezabírají..

... tak jsem to myslela, ale blbe formulovala... Tema driakama jsem myslela ruzny prasky na zklidneni, ktery vetsinou fungujou, ale ty maj zas vedlejsi ucinky... a navic nejsou na 100% spolehlive, nekdy dojde k paradoxni reakci a misto, aby byl pejsek klidnejsi, vyvadi po nich jeste vic... takze zkusim ty pasy a volume doprava

Bela
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 13:32
- Nahlásit

maixnerova
muj pes je nejspis presvedcen, ze by rizeni zvladl mnohem lip.
nas tiez, vid ilustracne foto:

nekdy dojde k paradoxni reakci a misto, aby byl pejsek klidnejsi, vyvadi po nich jeste vic.
nas prvy takto reagoval na kynedril -miesto aby ho to ukludnili, tak bol z neho cely hyper

Anu
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 14:03
- Nahlásit

maixnerova

pásy určitě doporučuji,už pro tvoji bezpečnost.Volume a ignorace je nejlepší co může být....

maixnerova
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 14:26
- Nahlásit

Bela
nas tiez, vid ilustracne foto:

no tak tuhle fotku nesmi Piskot videt, tvemu pejsovi to tam naramne sekne , je videt, ze ma praxi....

Anu
diky moc

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání