Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Srst úprava boloňský psík
Autor Zpráva
gucci
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2007 18:14
- Nahlásit

Potřebuji poradit jaký strojek na stříhání boloňáčka.Už jsem koupila strojek ale nejde to, srst je moc hustá.díky

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2007 18:19
- Nahlásit

gucci
PROBOHA! Strojek na boloňáka?
Obecně se boloňáci strojkem stříhají špatně, mají příliš hustou a jemnou srst, musíš koupit profesionální stroj. Jaký máš?
Nebylo by lepší zkrátit srst na zádech na cenťák a vytvarovat nohy a hlavu? Takový zkrácený střih bišona?

Janik
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2007 18:20
- Nahlásit

gucci
Ahojky.
Na Boloňáčka strojek nikdy nepoužívej! Vždycky jenom nůžky. Strojkem mu poničíš srst.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2007 18:22
- Nahlásit

Janik
Strojkem mu poničíš srst.
To je pravda, srst se rozdělí do dvojího druhu. Začnou růst pseudopesíky a pseudopodsada, jedny chlupy rychle rostoucí, tvrdé a někdy i jemně pigmentované, a druhé naopak ještě jemnější, než byly. Bude se česat ještě hůř a sparví se to až po dvojím ostříhání nůžkama.

gucci
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2007 18:37
- Nahlásit

No tak to je supr ta paní co my ho upravovala zanechala živnosti a já si nevím rady.Je fakt že ho nemůžu pořadné učesat a to už mám snad všechny kartáče a hřebeny které existují,a jsou ňáké speciální nůžky?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2007 18:52
- Nahlásit

gucci
Pro běžné stříhání doma stačí holičské nůžky jakékoli, jinak potřeby jsou i na www.salonoliver.cz . Odkud jsi?
Možná jsem trochu sarkastická, protože povídání "mám všechny možné kartáče a nejde to" poslouchám každý den. Budu nepříjemná, prosím, odfiltruj si to.
Česání boloňáka, který má dlouhou srst, se musí dělat po vrstvách. Základ jsou tři hřebeny, finišák-to je s jemnými zahnutýmmi drátěnými zuby, takový placatý, potom kovový řidší hřeben a kovový vešáček na menší cucky-šňůrky.
Nejlepší je vzít kus srsti na dlaň a projet finišákem, když se vyskytnou uzly, vyčesat hřebínky. Dáš učesanou srst na stranu a na dlaň si položíš další. Jde to velmi rychle.
Pokud má plstnatce a velké cucky, je určitým řešením je vystříhat a udělat mu v srsti hnusné díry. Taky je ale dobré pořídit si efilačky-zubaté nůžky (kovové, hlavně ne s plastovým uchem), pokud je plstnatec velký a u kůže, nejdříve jej podpíchni, opatrně, a podélně prostřihni. Pak vem ty efilačky a pěkně ho jimi prodírkuj. Potom se finišákem vyčeše snadno a psa to nebolí. Jen musíš mít cit při práci s efilačkama, aby nebyl oškubaný a něco ti na něm zůstalo

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2007 18:55
- Nahlásit

gucci
Pak ještě-jestli máš kartáč s řídkými tlustými zuby a kuličkama na konci zubů, prosím, vyhoď jej. Je pro ně naprd, ale přesto je velmi populární. Naprosto neúčinný. Někdy se vyskytuje ve variantě s žíněným kartáčem na druhé straně. Dá se použít tak maximálně naháčovi na česání chocholky nebo na oprašování papouška.
Odkud jsi?

Janik
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2007 19:27
- Nahlásit

Mucholabka
JJ s tou srstí je to pravda. Mám totiž Bišonka(takže jeho srst je podobná) a jak byl na vet.zákroku, tak mu vyholili dvě místa na zádech strojkem a od té doby na tom místě mu roste srst rychleji ale je tvrdá, takže to vypadá hrozně mezi tou zbylou srstí, která se stříhá nůžkama....

gucci
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2007 21:09
- Nahlásit

Jsem s Kladna.Ptala jsem se snad ve všech zverimexech v okolí na radu na kartáče a hřebeny mám jich opravdu asi 10 a jediný který ja tak asi uspokojivý je kovový na půl řidčí.Pejska jsme museli ostříhat asi v 8 měsících měl onemocnění kůže.Až dnes jsem se dozvěděla z vašich ohlasů že strojek je špatný.díky

Verca
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2007 21:21
- Nahlásit

gucci
strojek prosím neee. já mám boloňáčka, výstavního, takže v plné srsti. Mám přesně ty hřebeny, co popisovala Mucholabka a dělám téměř vše "stejně" jako ona /nejsem profík) , jen bez těch efilovaček a cucky měla moje fenka jen, když měnila srst za dospělou. Vy máte toho boloňáčka zplstnatělého, že ho chcete stříhat?

gucci
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2007 21:39
- Nahlásit

To né ale dříve jsem ho krásně učesala jen tím jedním hřebenem ale niní jak není upravovaný od paní co ho stříhala tak si nevím rady.Mám na něho kšíry a každý den večer má pod nimy srst jeden smotek a dá to dost námahy to rozčesat připadá my to že je má dost vysušené jako vlasy po špatné trvalé.Už jsem koupila na radu i norkový olej ale pejsek nesnáší ten parfém.Dnes se mě snažil pán ve zverim.přesvědčit o koupi strojku Moser za 2500,-že je nejlepší ala odolala jsem.Jinak dík za rady moc jste my pomohly dám vědět jak jsme dopadli.

Verca
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2007 22:15
- Nahlásit

gucci
Pod kšíry je dobré mazat olejem, ale norkový fakt smrdí jak blázen, psi ho většinou nesnášejí. Anebo koupit kvalitní kondicionér, který je proti cuckování. Jak je starý? nemá náhodou kolem roku? Mně se fenka začala přesrsťovat v 10 měsících a to bylo trauma, ze dne na den se zpuckovatěla a to bylo peklo.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 07:20
- Nahlásit

gucci
No, ten Moser za 2500 už se dá vcelku použít, být tebou sháním ho ale jinde, dá se sehnat i o pětistovku levněji. A proč raději nehledáš jinou střihačku? V Praze jich musí být jak nakakáno. Nebo se ptej pejskařů, kam se svými psa chodí.

Verca
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 08:44
- Nahlásit

Mucholabka
Já taky právě nechápu, proč nenajdou jinou stříhačku. Asi jsem blbě četla a ani si nevšimla, že je z Prahy, tam fakt musí být hodně salónů. Myslela jsem,že je z nějaké "ďůry"

Zany
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 11:56
- Nahlásit

Mucholabko, muzes mi poradit jake hrebeny, kartace jsou nejlepsi pro labutenku? Srst ma rozcesanou , ale stale se mi nedari , aby to vypadalo podle mych predstav.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 15:33
- Nahlásit

Verca
Psala, že je z Kladna, to není do Phy zase tak daleko, nebo se mýlím? K nám taky jezdí lidi z daleka.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 15:36
- Nahlásit

Zany
A jaké jsou tvé představy? Jak je starý pes a jak dlouhou má srstičku?

Garfield
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 15:57
- Nahlásit

Mucholabka
Čéče, Ty o těch psích vlasech fakt dost víš.

Zany
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 12:44
- Nahlásit

Mucholabka: je mu rok a pul, srst ma adekvatni zivotnimu stylu, tim myslim,ze chodi vsude neni drzeny doma ani nenosi zadne natacky.
Nejvice mi vadi, ze po vykoupani ma srst jakoby rozlitanou a nevim jak na to, aby to pekne drzelo.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 18:16
- Nahlásit

Zany
Tak to je normální, po koupání je srst rozlítaná i u NO, chce to kondicionér, po koupání sčesat dolů, hlavně musí být srsti dost, aby byla dostatečně těžká a tahala dolů.

Verca
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 21:14
- Nahlásit

Mucholabka
No nevím, já mám havaňáka a ten nikdy po koupání neměl rozlítanou srst... Šampon ani kondicionér by neměl měnit strukturu srsti, aby se z ní stala lítavá.

Zany
Spíš než hřebeny...co používáš za kosmetiku?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání