| Autor |
Zpráva |
Eimy
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 22:00
- Nahlásit
Ahojky, mám takovej dotázek mimo psy... Je pravda že se minimální základ daně nevztahuje na zdaňovací období ve kterym bylo podnikání započato?
Díky moc za odpověď
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 22:11
- Nahlásit
je to pravda, ale je to trochu složitější. V podstatě - pokud ti nevyjde moc velký zisk tak minimální dań platit nemusíš.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2007 00:22 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Eimy
Je to tak. Minimální základ daně se jednoznačně nevztahuje na rok, ve kterém bylo podnikání započato ani na rok bezprostředně následující, ani na rok, ve kterém bylo podnikání ukončeno.
Viz par. 7c odstavec 3. Zákona o dani z příjmu.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2007 14:00
- Nahlásit
Díky moc
|
Tinta76
|
# Zasláno: 3 Bře 2007 18:53
- Nahlásit
Biluška
je to pravda, ale je to trochu složitější. V podstatě - pokud ti nevyjde moc velký zisk tak minimální dań platit nemusíš.
Bych si tě dovolila opravit - nejni minimální daň ale minimální základ daně. Je v tom dost podstatnej rozdíl
|
aren
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2007 19:12
- Nahlásit
Tinta76
Ona asi Biluška nebyla ve své kůži. On i výraz "pokud ti nevyjde moc velký zisk" je celkem perla, já jsem se v tom radši nevrtala.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 3 Bře 2007 19:38
- Nahlásit
aren
no já jí tak nějak ale i přesto pochopila, páč vono je to v celku logický, že jo, když máš v prvnim roce zisk, tak se platí daň z něj a pokud je zisk menší jak ten minimální základ, tak nic
|
aren
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2007 19:49
- Nahlásit
Tinta76
pokud je zisk menší jak ten minimální základ, tak nic
pokud je zisk menší jak ten minimální základ, tak přece zase z něj
|
Tinta76
|
# Zasláno: 3 Bře 2007 20:03
- Nahlásit
aren
no tak jó, rychlejc přemejšlim než píšu ... původně jsem chtěla napsat ztrátu
|
aren
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2007 20:09
- Nahlásit
Tinta76
To neva, hlavně abysme to měli dobře na přiznáních
|
Tinta76
|
# Zasláno: 3 Bře 2007 20:15
- Nahlásit
aren
jj, to je fakt ... teda ale vidim slovo přiznání a jdou na mě mdloby ... né že bych si s tim jako nevěděla rady ... ale mám toho nějak moc
|