Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / petice - vraždění delfínů v Japonsku
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
abby
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 13:38
- Nahlásit

Jestli to tady bylo,tak se omlouvám,ale nedalo mi to:

*video (pouze pro otrlejší, leč skutečné):
www.glumbert.com/media/dolphin

petice:
www.petitiononline.com/golfinho

To nejmenší, co lze udělat, je podepsání petice

Kalliope
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 13:44
- Nahlásit

abby
je to humus a dost to vypovídá o tom národu, protože jak je známo o těhle lidech, sní všechno co se hýbe, od pavouka počínaje a delfínem konče, já si myslím, že některé věci by prostě pro každého měly být tabu ať jde o jakýkoli národ, a to že se tam "čomolíci" ještě v pozadí smějou delfínovi, kterej si z posledních sil snaží zachránit život, tak to už je fakt ubohost.

abby
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 13:46
- Nahlásit

Kalliope

Taky mě to od nich nepřekvapilo.Delfín,velryba,.......

Kalliope
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 14:02 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit

abby
víš, já už se k těmhle tématům moc nevyjadřuju, dřív mě to rozpalovalo do běla, ale teď už je mi to jenom líto. Mentalitu těch lidí nezměníš, ani kdyby se poslalo 1000 petic - budou to prostě dělat pořád. Je to jako by vůbec neměli úctu k životu. Jíst se musí, to je jasný, ale jde hodně o to, jak to zvíře sprovodim ze světa, ale když se tomu ještě v pozadí smějou.... to už myslím vypovídá o všem

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 14:17
- Nahlásit

abby

brrrrrr, mám z toho zimnici. Už jsem to viděla a ani se neodvažuji na to kouknout znovu. I kdyby ta petice neměla smysl, tak jí podepíšu - zkusit se má všechno - třeba to vyjde, třeba ne, ale nečinně sedět a přihlížet?????

nika00
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 14:21
- Nahlásit

tohle je smutny...
jim je jedno vsechno...delfin, velryba, pes...

a pritom si hraji jako narod na neco "vic"..je mi z nich na nic..
ale bohuzel musim konstatovat ze jsem videla video i z ceskych jatek..a pohled byl stejne smutny jako na ty delfiny

Lexa
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 21:08
- Nahlásit

Ani si to nepustim... Delfiny miluju,holka si s nimi vzdycky o prazdninach chodi zaplavat,a jsou super - kdyz mi zatahli dite tam,kde bylo asi 8m hloubky (teda,aby nedoslo k nedorozumeni - samozrejme se neponorili),tak jsem umirala hruzou,ale byli strasne opatrni,tahali ji na zadech a potom ji jeden drzel ploutvema a tocil se s ni,jako kdyby tancili valcik.A takhle ji vratil na breh.Od te doby jsem se uz nebala holku k nim pustit,jsou ohromni a strasne radi se predvadi...A musim rict,ze maji takovou zvlastni auru ci co - vzdy,kdyz od nich odchazim,se citim jak znovuzrozena Delfin je tvor,na ktereho normalni clovek nikdy nevztahne ruku.A nejaky kreten je zabije... Jen ta petice stejne bude asi k nicemu,velryby take zabijeji,a vubec jim neva,ze cely svet se nad tim pohorsuje

baška
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 08:33
- Nahlásit

Delfíny a veľlryby sú v mnohých smeroch inteligentnejší ako my, len sa kedysi vrátili do vody a urobili dobre - aspoň nemajú politikov, peniaze, vojny, nemusia chodiť do práce a pod. To že Japonci toto robia, to ma neprekvapuje. Japonci sú krutí národ - viď história. Správne hovorí Lexa - delfíny vysielajú nejaké elektromagnetické pole, ktorým sa liečia niektoré ľudské choroby - to vedci zistili až nedávno.
Ľudia by mali mať tiež na Zemi nejakého predátora - pred ktorým by sa museli triasť strachom - potom by možno pochopili. Dúfajme, že príroda si poradí. Iné východisko nevidím, ako to, že príroda zničí ľudský druh rovnako ako dinosaurov - omyl prírody.

Garfield
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 13:03
- Nahlásit

Lexa
Kde si Tvé děti hrály s delfíny?

nika00
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 16:15
- Nahlásit

chybicka se vloudila:
http://www.youtube.com/watch?v=00kK5TOgLUs&eurl=

nika00
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 16:21
- Nahlásit

nadhera
http://www.youtube.com/watch?v=fpZFfzDg5nQ&mode=re lated&search=

Lexa
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 19:25
- Nahlásit

Garfield
to vis,kdyz se narodis a do 22 let zijes v primorskem meste,tak pak vis,kam se mas vracet.Vetsinou chodime do delfinaria,ale znam plaze,kam delfini priplouvaji a muzes si s nimi zaplavat - to je jeste lepsi.Jinak si pamatuji,ze kdyz jsem byla mala,tak jsme meli takovou malou chatu primo na brehu more,a delfinu tenkrat bylo hodne,radi se motali kolem nas deti,protoze jsme mely barevne plavaci kola,a jim se to asi libilo.Potom zmizeli,ale v poslednich letech se jim zase dari,vraceji se
P.S.: I na mobilu jako sporic obrazovky mam fotku dcery s delfinem

Lexa
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 19:54
- Nahlásit

Jinak fotky vkladat neumim,ale kdyby to nekdo udelal za me,rada nejake dodam

gabifi
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 22:38
- Nahlásit

Anketa:
Kupujete tuňákové konzervy s obrázkem delfínka?
a) ano, jenom s delfínkem
b) ne, ty s delfínkem jsou drahé
c) vůbec netuším, co delfínek na tuňákové konzervě znamená

Nápověda: a) je správně

pigie
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2007 05:40
- Nahlásit

po prezreti viedea som len skontatovala, ze viem, preco nejem maso...

Lexa
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 08:57
- Nahlásit

posouvam vys pro Garfield

želva
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 09:03
- Nahlásit

nika00
opravdu pěkné

monika
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 09:15
- Nahlásit

Lexa
pošli mi ty fotky na mail, ráda je sem dám. Musí to být krááása. zamazalova.m@quick.cz

Lexa
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 10:18
- Nahlásit

monika
Tak ja to vecer zkusim prefotit digitalem (mam jen obycejne fotky) a poslu Ti to,kvalita asi bude podprumerna,ale...

Garfield
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 10:34
- Nahlásit

Lexa
Zajímala by mě ta pláž, resp. jakékoliv místo na otevřeném moři, kde lze delfíny vidět naživo.

Lexa
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 11:13
- Nahlásit

Garfield
Ja se podivam,jestli mas mejla pod clenem a kdyz ho tam najdu,tak vecer napisu

Lexa
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 11:18 - Změnil/a: Lexa
- Nahlásit

Garfield
mas mejla

Misery
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 11:57
- Nahlásit

Hele netvrdim, ze je to spravny, ale kdyz se podivate u nas na jatka, uvidite to samy v blede modrym, akorat misto delfinu tam budou kravy a prasata. Nevim do jaky miry jste kdy meli moznost travit nejaky cas s prasatkem, ale oni jsou taky inteligentni. Dokonce vic nez psi. Jenze nejsou tak roztomili jako delfini a je to u nas. A co je u nas, o to se nikdo nestara. Ale to je ve svete vsude. V USA maj taky problemy s cernochama v ghettech, ale jak se postavila ta KRASNA zed v Maticni, tak to jsme byli rasisti....

Bugsy
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 13:57
- Nahlásit

Já viděla jednou video jak zabíjí mládata tulenů a bylo to strašný.Takže se omlouvám,ale neměla jsem sílu se na to podívat.Já teda taky měla tu čest plavat s delfínem a je to neskutečně úžasnej tvor.Taky tvrdím,že tě něčím zvláštním nabýjí.

baška
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 14:02
- Nahlásit

Ja som videla na Spektru ako vedú zvieratá na jatky.Tá ich cesta z Nemecka až niekde dole do Talianska - bola strašná. Napr.prasiatka boli natlačené v nákladiaku tak, že z nich cez okienka tiekla krv a chudák kravy zviažu za nohy a zdvihnú ich, alebo im jedno hovädo - len tak zo srandy - vypichovalo oči. Predsa - zviera aj keď bolo chované iba pre mäso - si zasluhuje spokojný život a dôstojné zaobchádzanie a smrť.

aren
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 14:12
- Nahlásit

Misery
co je u nas, o to se nikdo nestara.
Ale stará. Například OHZ. Můžeš se přidat.
No, a z toho, že se zvířata trápí i u nás přece neplyne, že s těmi delfíny je to OK, ne?

aren
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 14:18
- Nahlásit

Lexa
to vis,kdyz se narodis a do 22 let zijes v primorskem meste
Jé, ty se máš...

baška
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 14:19
- Nahlásit

Misery
prasiatka poznám tie malé vietnamské. Sú veľmi inteligentné, dokonca sa naučia na potrebu chodiť von skôr ako psíci, ale sú veľmi závislé na človeku. Nevydržia 8 hodín alebo aj viac sami. Môžu si ich zadovážiť iba ľudia, ktorí robia doma a tak.

aren
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 14:21
- Nahlásit

baška
Jak se to pozná, že nevydrží? Vyjou?

Misery
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 16:51
- Nahlásit

aren
Psala jsem, ze to neni spravny, ale trosku me rozzlobily reakce na Japonce, jako kdyby to byl narod nejakejch masovejch vrahu. To samy tedy muzeme rict o nas, jak tu tyrame prasata, kravy, slepice a dalsi uzitkovy zvirata.
je to humus a dost to vypovídá o tom národu, protože jak je známo o těhle lidech... presne tohle si muzeme rict i o nas Cesich. V Kanade zase poradaj hony na tulene. Kdo je bohatej, muze si zrezivelou tyci umlatit mlade tulene.
Neni to o narodech. Je to o samotnejch lidech.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání