Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Chovatelské stanice: Trpasličí špic, Yorkshire teriér, (Čivava - dlouhosrstá)
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 09:02
- Nahlásit

Prosím o radu. Hledám kvalitní chovatelské stanice jmenovaných plemen.
Stanice ale musí splňovat kritéria:
- zdraví psů
- možnost vidět oba rodiče
- chovatelské úspěchy i výstavní
- jen papírová štěňata
- nikdy neprodávali štěňata bez PP
- nízká mortalita štěňat
- velké zkušenosti
- nechávají štěňata u feny déle (9 - 10 týdnů) - berou ohled na socializační fázi)
- jejich odchovy i jejich chovná zvířata mohou být vedeni pracovně - není podmínkou (agility, canisterapie....)
- rodiče jsou plně socializovaní bez známek problémového chování
- vrhy jsou vyrovnané
- potomci rodičů jsou úspěšní výstavně i pracovně

- u čivavy - co nejmenší fontanela, pokud možno bez fontanelky - jestli vůbec něco takového existuje

Je mi jasné, že neexistuje chov. st., která splňuje všechny body, ale jde mi o to aby splňovala víc jak polovinu.

Děkuji za odpovědi.

venda
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 09:14
- Nahlásit

moc se o tyhle plemena nezajímám, ale paní Karpfová co psala o špicech do Psa určitě bude mít dobrá zvířata

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 09:17
- Nahlásit

a nevíš co má za chovatelskou stanici? Zkusím jí najít na netu, ale nejsem v tom hledání moc šikovná.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 10:37
- Nahlásit

Bohemia Alké: má někdo tady od nich odchov?

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 10:47
- Nahlásit

Trpasličího špice bych mohla poradit, hodně stanic splňuje tu polovinu podmínek, nějaké možná i všechny, ale zdá se mi to nějaké podivné, teda ty podmínky jako.
Třeba ta podmínka, že musí mít i otce štěňat, ta je u mě spíš degradující, opakovaný vrh se stejným otcem může být i když otec žije jinde a pokud je vystavovaný, tak není problém ho vidět na výstavě.

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 10:56
- Nahlásit

No a zrovna pí.Karpfová je sice dlouholetá majitelka špiců psů, ale chs má krátce a odchovala pouze jeden vrh špiců, kdo četl pozorně její vyprávění ví, že fena byla její kamarádky a i jméno chs tam padlo.

venda
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 11:00
- Nahlásit

Maya
no ona měla psy, tak určitě má po nich štěňata...

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 11:10
- Nahlásit

venda
To jo, ale to nejsou štěňata odchovaná v její chs.Ona jako majitelka krycích psů nemá možnost ovlivnit odchov štěňat a ten myslím zněl původní dotaz.

Verca
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 11:32
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Bohemia Alké: má někdo tady od nich odchov?
no jak jsem viděla, kolik plemen a psů mají, tak mi to není moc sympatické, ale paní neznám a ani nemám od ní psa.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 11:55
- Nahlásit

Maya
Třeba ta podmínka, že musí mít i otce štěňat, ta je u mě spíš degradující, opakovaný vrh se stejným otcem může být i když otec žije jinde a pokud je vystavovaný, tak není problém ho vidět na výstavě.

Ano, to je pravda. Mně šlo hlavně o to, aby nebyl otec třeba zahraniční. Mně jde o povahy a chci si na psa sáhnout, prohlédnout na vlastní oči. Nemyslela jsem to tak, aby byli u jednoho chovatele. I když u jednoho chovatele není pro mne překážkou. I to má pro mne nějakou kůladnou váhu.
Já chci jedince už z ověřeného chovu - nechci novou krev. Já chci mít vyší záruku, že jedinec bude zdravý, socializovaný. To je to nejdůležitější. A jen z ověřeného chovu můžu předpokládat tyto vlastnocti.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 11:58
- Nahlásit

Verca

no jak jsem viděla, kolik plemen a psů mají, tak mi to není moc sympatické, ale paní neznám a ani nemám od ní psa.

ale dost to berou na socializaci a zajímá je i výcvik - nejsou to jen chovateleé, ale i "výcvikáři", což není špatné - ti by určitě něco v socializaci nezanedbali. Také mne to nejprve zarazilo, i to, že jsou ty stránky kýčovité, ale když jsem se v nich trochu víc pohrabala, tak se mi to nezdá zase tak špatné.

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 12:35
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
U trpasličích špiců záleží taky na barvě jakou chcete, u většiny barev kromě oranžové je tak málo jedinců, že každý seriozní chovatel dělá všechno proto, aby stejné spojení neopakoval, aby neskončili nakonec všichni jedinci příbuzní.
A výcvikářů mezi chovateli trpasličích špiců taky asi moc nebude. Znám jednu chovatelku a zároveň výcvikářku a ta bude opakovat spojení, ale jde o malé špice, ne o trpasličí. I když je možné, že výsledná štěníska v trpaslících zůstanou, to nikdo neví.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 13:04
- Nahlásit

Maya

oranžovou - to už jsem postřehla, že v ostatních barvách je toho málo - tak abych měla větší výběr, tak raději oranžovou - pomeriany

Bylo by možné u Tebe získat kontakt na tu známou? Není náhodou také z Budějk? Teď jsem si totiž vzpoměla, že jsem na cvičáku viděla dva malé pomeriany - patřili do malých ale bylo to na hranici.

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 14:53
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Ne, od Budějek znám třeba tuto chs http://sluncesnu.wz.cz/ , ta co jsem myslela je od Hradce www.zkovarny.com/olina
Pmeraniany dělá jen jedna chs http://www.stenata.cz/spic/ , ovšem jejich odchovy na výstavách u nás moc neoslní a já bych si tam štěně nevzala.
Záleží, kde chcete hlavně vystavovat.

Fík
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 05:57
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Ahoj, mám malou fenku špice s PP,barevný ráz je -strakoš-. Mám ji od paní Dražilové, fena je vyrovnaná a byla vymazlená, když jsme si pro ni jeli. Má na výstavách úspěchy.Zkusím sem později vložit fotku, kdyby tě to zajímalo.

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 08:06
- Nahlásit

Fík
Mě by zajímala fotka strakošky. Třeba střeďáci z Dražilova dvora jsou jak který, některý pěkný, některý míň. Ale jsou jediní, kdo je chová.
Ale Dagmar chce oranžového trpaslíka, ti jdou nejvíc na odbyt a chovat je je proti strakoškům sranda.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 08:37
- Nahlásit

Maya

Ta Leonka má fakt hezká zvířata. A velikostně v rodokmenu jsou celkem vyrovnaná. Mají skvělý, nádherný pigment. To jsem ani netušila, jak hezká zvířata jsou tady v Budějkách. A s Leonkou se znám osobně. Jenom jsem nevěděla, že jsou ti špicíci její.
Ti ze Stříbrného rybníku jsou určitě skvěle socializovaní, ale moc velcí - tam si myslím je malá pravděpodobnost, že se tam vyskytne trpaslík. To by byl tak na hranici, nebo absolutní výškrabek. Jinak mají moc hezké odchovy. Chybí mi tam však ten pigment a maska. Díky, jsou to dobré typy.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 08:44
- Nahlásit

Fík
Nevím, jestli by se dalo ve strakoších vybírat. Těch je málo. Pokusím se její stanici vyhledat na netu. Má i trpaslíky? Znáš její sourozence (té fenky)? Jací jsou povahově? Jak vypadá otec Tvé fenky? A matka? Kolik měli už odchovů? Byli jste s fenkou na patelách a tak? Je to zdravý chov? Snaží se chovatelka vést majitele svých odchovů k nějaké kynologické činnosti? Je stále s vámi a ostatními v kontaktu?
Tu fotku bych také chtěla vidět. Bylo by to skvělé.

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 09:06
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Pokud vím, chs z Dražilova dvora se specializuje na strakoše střeďáky, takže se jí objevují i malí, ale trpaslíci? To nevím. Www stránky asi nemají. Na strakoše trpaslíky se specializuje už dlouhou dobu chs Cherie boheme http://www.sweb.cz/cheriebohemecz/ ale tyhle jejich stránky jsou zastaralé a neaktualizované, pokud vím, v dohledné době budou mít nové.
Kynologická činnost u trpasličích až středních je, řekla bych, velice vzácná, ještě tak agility, lepší je to u vlčích a velkých.
Ale jsou i výjimky.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 09:06
- Nahlásit

Maya a ostatní

Chci sehnat nepříbuzný velmi kvalitní pár. Pejsek bude rodičů a nepříbuzná fenka moje. Musí to být však trpasličí plemeno. Naši chtějí jorka, ale já se je snažím přemluvit na špicíka. Nedávno jsme jednoho trpaslíka potkali a matka se do něj zamilovala. Stále však váhá, protože minulé léto na dovolené poznali cvičeného jorka- fenku a zamilovali se do ní - byla to ta jorkšíračka co se ztratila - byla všude v novinách. Byla skvěle vedená a našim se to líbilo. Oni jsou však laici, proto je potřeba jim pořídit zdravého a bezproblémového jedince o kterého se zvládnou sami starat. Protože ale plánujeme se zapojit i do dalších kynol. aktivit jako jsou výstavy apod. - naše nebaví cestovat samotné a cítí se být sami a chtějí něco o co se mohou starat a radovat se z toho, tak chci, aby to byl hezký jedinec s výstavními předpoklady. Mám se psy zkušenosti, takže na vše dohlédnu - na výcvik, vet. péči, výstavy apod. Protože to bude velmi kvalitní pes, tak k němu chci pořídit stejně kvalitní fenu, kterou budu mít u sebe - odchov štěňátek bych rodičům nesvěřila. Plánuji je reprezentovat na výstavách a určitě na nich něco odchovat - nemohou se tací jedinci přeci propadnout do zapomění - musí se přeci reprezentovat zdravý chov .... . Chovatelé jistě rozumí. ) Vybírat budu určitě dlouho, to vím už teď. Stejným způsobem jsem si vybírala akitky. Na první akitku jsem čekala skoro 10 let a povedlo se. Samozřejmě že počítám i s tím, že se někde něco zvrtne a zjistím, že na chov to nebude - to však lehce ustojím, dokonce i moji rodiče - pro nás je velmi důležitá povaha a zdraví. Ale ze skušenosti vím, že kvalitní chovatel má kvalitní a zdravá štěňata a vím, že se můžu u slušné ch. stanice dočkat milého a vstřícného přístupu a možnosti být s chovatelem stále v kontaktu, navázat nové kamaradství, najít nové známé nejen pro mne, ale i pro mé rodiče. Pejsek se stane nejen domácím mazlíčkem, pracovním psem, ale i vrátky mezi pejskaře pro mé rodiče, kteří po společnosti lidí touží a bohužel většina jejich známých už nežije, nebo jsou daleko. Přes pejska budou mít mnohem více kontaktů - a na to jsou skvělé výstavy a další kynologické akce. Teď si myslím většina z vás chápete, proč jsem na výběr tak náročná. Já štěně nekupuji, já si ho vybírám - nejen jako psa, ale jako parťáka, kterého chci mít zdravého a spokojeného - i pro rodiče.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 09:14
- Nahlásit

Maya

Denum Black Neverending Delight - no tenhle krycí pes se fakt nádherný. Bóže, koukala jsi na něj? No to doporučuji - to jsem fakt ještě neviděla

zde je odkaz přímo na něj - je jako poslední ve fotkách:

http://www.sweb.cz/cheriebohemecz/cz/nemecky_spic_ kryci_psi.htm

Ten je bezkonkurenční. Jenže pro mé účely to nelze. Ale mám takové cukání, že si snad pořídím strakoše

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 09:19
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Ono je to těžké poradit, trpaslíky špice chová dost chs, které z nich dělají opakovaná spojení, to nevím, znám spíš chovatele, kteří se snaží přinést novou nepříbuznou krev. Doufám, že to teď vyjde s trpasličími krémáky.
Navíc vám nikdo nezaručí, že trpaslík zůstane trpaslík a že oranžový zůstane oranžový, nakonec z něj může být sejblík.
Pokud chcete víc rad, zkuste přijít na mujpes na špicí forum, ale ptejte se konkrétně a s vysvětlením.
Pokud se chcete www stránkama a rodokmenama prohrabat sama, tak na klubových stránkách www.spic.cz v sekci chov najdete všechno.

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 09:23
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Jo, znám a až budou nové stránky, tak tam uvidíte ještě jinší věci.
Strakošci jsou nádherní, ale chovat je je těžké, vyskytují se nestandardní barvy.
Majitelky chs Cherie Boheme chodí na mujpes, třeba jí přesvědčíte a pošle vám další fotky.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 09:26 - Změnil/a: Dagmar Fišerová
- Nahlásit

Vrh "F":

Matka: Berenika Cherie Boheme - trpasličí, crem sable
Otec: Dark Man Modrý Asir - Ch. SR, ČR - trpasličí, orange sable
Potomci:

nar: 23.4. 2001
Feny: Fantaghiro, Fergie

to je moc hezký odchov - tmavý. Díky za typ. No to jsem zvědavá, jak si nakonec vyberu. Už teď bych brala vše
Vrh "G":

Matka: Linett z Tichého háje - malá, oranžová
Otec: Quido od Templářských rytířů - malý, oranžový
Potomci:

nar: 23. 5. 2001
Feny: Gessi – Gain, Ginette
Psi: Gent, Gimmi

také moc hezký výsledek spojení.

Ale tohle spojení!!!!!!!!!!! NÁDHERA. Tak to je něco úžasného.
Vrh "Z":

Matka: Effeminate Faun Neverending Delight - trpasličí, černobílá
Otec: Mike v. Pfrimmpark - trpasličí, strakoš
Potomci:

Psi: Zephyr
Feny: Zuleika

Je vidět, že tahle chovatelská stanice opravdu chová a myslím si, že snad u nás chová nejdéle. Tak tohle byl fakt skvělý tip. To je prostě TOP.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 09:31
- Nahlásit

Maya
Nejlépe nahlédnu pod pokličku, když budu jezdit na jejich klubovky a všechny výstavy. Tady hledám inspiraci a pak hups do toho. Člověk se musí částečně seznámit už před samotným výběrem - každé plemeno má své mouchy. Jinak to dělat nejde. Jo, jsou lidé co si vyberou plemeno a pak hups stanici a hups mají ho do měsíce doma. Ale já jsem fakt vybíravá.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 09:34
- Nahlásit

No tak to se těším, až budou ty stránky. Jejda. Ukážu večer ty strakoše rodičům a kouknu na jejich reakci.

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 09:54
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Zuleika zůstala v chs.
To je ona

Nejdéle ze všech špicích stanic chová chs Stříbrný stín. Jako první dovezli spoustu barev. Doporučuji koupit knihu Špicové poradkyně chovu pí. Maruškové.
http://www.sweb.cz/assil/knihy.html

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 10:56
- Nahlásit

Maya

Právě jí mám tady před sebou opřenou - tu knihu.
Zuleika je fakt k zulíbání. Tak teď už snad mám maloupředstavu o nabídkách chov. stanic. Teď jsem mamce poslala mms s fotečkou strakoška a reakce byla absolutně pozitivní. Teď mi dokonce volala jedna chovatelka (raději jí nebudu jmenovat - nemám souhlas), že by mne vzala sebou na výstavu - klubovou. Musím si ale nechat předělat pas. Jede se za hranice. Kouknu ještě na špící stránky, kdy ta výstava je. No jestli teď tento víkend, tak se picnu.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 11:03
- Nahlásit

Aha, ona je to speciálka. Je v březnu a na Slovensku. Musí být při přejezdu hranic na Slovensko pas? Nebo stačí OP?

Darina1
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 11:07
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Zdá se mi, že stále platí, že může být OP, ale raději se informujte ještě jinde.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání