Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / kousají vás blechy?
Autor Zpráva
venda
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2007 09:07
- Nahlásit

já vim, že je to blbej dotaz, ale já co mám psa tak jsem čas od času pokousaná a strašně to bolí, teď mám zase dva štípance, hafina blechy nemá, ani se teď nedrbe, na začátku ledna dostala Frontline spot-on a já bych ho snad potřebovala taky nebo co
škoda že neplatí, že "to jsou blechy psí, ty na člověka nejdou"...

kokoška
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2007 09:28
- Nahlásit

venda
a jseš si jistá, že je to od blech, když je pes nemá? Kdes k tomu teda přišla?

monika
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2007 09:45
- Nahlásit

venda
jj, mě taky koušou. Naše kokřa je dycky odněkud dotáhla a než jsme se jich stihli zbavit tak já byla jak po neštovicích.

venda
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2007 09:56
- Nahlásit

kokoška
no vim, že je to od blech, protože takovéhle štípance jsem nikdy předtím, než jsem si pořídila psa, neměla, zato se mi poprvé objevily, když jsem se byla dívat na měsíc stará štěňata a od té doby mám tak co dva měsíce štípanec
myslim, že blecha skočí na psa, zjistí, že pes smrdí nějakym repelentem tak skočí radši na mě a mám to asi bych měla dávat ten spot-on spíš sobě, asi mám obzvlášť voňavou krev...
(jo slyšela jsem, že hmyz vyhledává krevní skupinu 0, máte s tím nějakou zkušenost? já právě nulku mám, taky vim, že v austrálii jdou koně do chovu jen když nemaj v krvi něco, co přitahuje klíšťata...)

Lola1
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2007 10:02
- Nahlásit

venda
určitě někteří lidé blechám voní, u nás to byla moje maminka, i když jsme psa kdysi neměli a blecha se k nám nějak přistěhovala. Máš zřejmě psa jako dopravní prostředek, víš, jak se baví dvě blechy na rohu, teď vidí psa a ta jedna říká - tak ahoj, mně už jede tramvaj.

Margaret
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2007 10:06
- Nahlásit

venda
taky mám nulu ale nijak extra na me hmyz nejde, nějak víc než na jiný lidi...

Smečka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2007 10:08
- Nahlásit

venda
Já mám také O.Poštípaná nikdy nejsem.U nás to odnášejí děti.Stane se tak 2x 3x do roka a to většinou před nějakou lékařskou kontrolou

Lola1
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2007 10:14
- Nahlásit

Smečka
Když někdy, tak je to před lékařskou kontrolou přeci nejlepší.

AOZ
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2007 10:20
- Nahlásit

venda
Kolegyně z práce má taky psa, a objevili se jí takové na rukou takové flíčky, ptala se co to je, tak jsem jí řekla, že by to mohli být blechy. Její pes je nemá a po cca týdnu když to nemizelo, ale spíš se to víc objevovalo, šla k doktorovi a ten jí zjistil, že má neštovice

dejavu
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2007 10:25
- Nahlásit

V poslední době se díky mírné zimě a u lidí, co chovají psa doma, objevují taky kousance od roztočů. Vydesinsikuj celý byt, hlavně tam, kde pes leží, psa vykoupej v desinsekčním šamponu a pár dní na to mu dej Stronghold. Kdyby to nepomohlo, zkus se domluvit na injekci Ivomecu.
Taky psovi prohlédni uši, jestli nemá ušní svrab.

kokoška
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2007 10:42
- Nahlásit

venda
sice nevěřím na pověru - to jsou blechy psí, ty na člověka nejdou, ale přeci jen si myslím, že to blecha asi nebude. já nikdy od blechy kousanec neměla a to předchozí pes donesl nějakou docela často, párkrát jsem i blechu potkala, jak mi leze třeba po noze, ale nikdy mě nekousla!!! spíš bych věřila na nějaké ty roztoče nebo jinou havěť.

gabifi
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2007 11:08 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

já mám B a jdou po mně hlavně komáři

dejavu
Injekce Ivomecu radši na fórech moc nepropaguj, pro psy trpící MDR1 defektem je Ivomec smrtelná záležitost! Jsou to zejména šeltie a kolie (s tím MDR1).

Syska
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2007 11:12
- Nahlásit

kokoška
Ale to si piš, že blecha dokáže člověka pěkně kousnout. Od blechy jsou takové zvláštní pupínky, jako by za sebou poskládané. Babička měla vloni zablešené kocoury a věř, že dokážou pěkně poštípat...

kokoška
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2007 11:16
- Nahlásit

Syska
no vždyť jo, psala jsem, že na pověry nevěřím, ale sama jsem to ještě nezažila a myslím, že pokud těch blech není moc, tak se zbytečně nevydávají z teplého kožichu do cizího světa a navíc na nahou opici, kde jsou tak snadno vidět

Syska
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2007 11:39
- Nahlásit

kokoška
Tak to je možný, oni ty potvory u babičky se usídliy v trávě u bazénu, ani nevím proč, a když jsme tou trávou prošli, tak jsme měli obsypaný nohy, fakt hrůza.

venda
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2007 12:20
- Nahlásit

dejavu
ty brďo, ty dokážeš potěšit kdyby to byli roztoči, kteří žijou u nás doma, tak bych byla asi poštípaná častěji, tohle je jednou za čas, je to opravdovej štípanec, jen trochu jinej než od komára - malej světlej vystouplej puchýřek a kolem červenej kruh a stááášně to bolí, hlavně jak na to zapomenu a poškrábu se; jinak pes je vlčák, takže uši v pořádku, to bych viděla, kdyby něco, no a kolem vánoc se začala drbat (měla asi 3 měsíce protibleší obojek prej na 6 měs.) tak dostala frontline a pomohlo to, teď je v pohodě

ale je fakt, že jsem žádnou blechu neviděla, naposled když to bylo poprvé u těch štěňat, našla jsem jim jednu v kožichu když jsem je chovala na klíně a pak jsem byla pokousaná na břiše kolem okraje sukně

Margaret
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2007 13:09
- Nahlásit

Roztoč je mikroskopický zvířátko, nemá čím kousnout

venda
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2007 14:10
- Nahlásit

Margaret
jak to že ne?!!! co třeba sametka? klíště tě taky kousne, a to je s roztočema příbuzný, akorát si myslim, že nedělaj takový štípance

brut
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2007 14:15
- Nahlásit

venda
Tyhle pupínky měl kluk taky...je alergický na roztoče a další ..... musela jsem vykoupat psy, vydezinfikovat byt, vyměnit ložní povlečení, vyluxovat postele.....prostě udělat komplet gruntování. Pak byl chvíli pokoj......

Margaret
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2007 14:53
- Nahlásit

venda
No promiň, ale takovéhle roztoče snad nikdo doma nemá! Měla jsem na mysli roztoče v peří atd.

LucieS
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2007 15:00
- Nahlásit

Já vám nevím, ale jezdili jsme na chatu, kde byly na zahradě staré ovocné stromy a z toho padalo "cosi" (roztoči? nevím, nepamatuju, ale potvrdil to tehdá dětský doktor jednoho menšího účastníka), co žralo úplně šíleně a vždy přes noc. Přesně takové pupínky, hlavně v pase, v tříslech. Když jsme se večer dobře okoupali (což šlo blbě, voda byla akorát ve studni, žádný kohoutek), tak žádné kousance nebyly.

Smečka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2007 15:05
- Nahlásit

LucieS
To budou asi svilušky ne?

Berčová
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2007 20:25
- Nahlásit

Koušou, koušou. A jak. Můj pes sice blechy nemá, ale hlavně přes léto jsem ve styku s dvěma, te´d už vlastně třema fenkama, který ty blechy mají. Jsou docela dost zablešený, ale většinou to leze na mě, ne na Berču. Přesně jak říká Syska, jako by za sebou poskládané. A splužám, který byl u tety nebo kde, která má na dvoře psa, přišel, že má taky takový tři za sebou poskládaný štípance, prý od eho to může být... Tak říkám že blecha a druhý den přišel, že naše lblechu.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2007 20:47
- Nahlásit

Supr téma. Nejhorší je vrcholné léto, kdy kvůli vedru stříháme "jednoročáky" (přijdou jednou za rok se psem, ze kterého kape špína). To mám pocit, že mě svědí všechno, i když blechy nelezou po mně, ale hemží se jimi pes. Mívali jsme jedny lidi experty s kokříkem, ten byl vždycky po sjetí strojkem úplně zahemžený-blechy s ním pomalu hýbaly, snažili jsme se chlupy rovnou odsávat, ale ten pocit, že se mi blecha probírá vlasama-to je fakt hnus. Jinak jasně, občas blecha kousne.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání