Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Proč můj pes nechodí rovně?
Autor Zpráva
Mucholabka
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 19:15
- Nahlásit

http://www.youtube.com/watch?v=8sqqUcJjoxo

Proč můj pes, jedno z nejinteligentnějších plemen, neumí chodit rovně? Dělá to furt, i v místnosti, jezdí čuňou po zemi. Kotcový syndrom, nebo spíš vypatlanost?

Smečka
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 20:05
- Nahlásit

Znáš její minulost?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 20:18 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

Smečka
Jen trochu, a určitě se dá dohledat i tady v diskusi, psala jsem o tom stokrát, je silně nevyrovnaná, hysterická. Vzala jsem si ji v šesti, má devět (nejspíš), prý žila s osmdesátiletým chlapem, nemocným, který třeba i tři měsíce nebyl doma, a ne jednou, páč byl na léčení, dostávala akorát jednou denně nažrat od příbuzných. Zřejmě byla bitá, bála se nápřahu ruky, nohy (to už je v pohodě), když ji klepnu, jako by pro ni ta bolest neexistovala, jinak je ale na bolest hodně citlivá. Obrnila se proti křiku, vůbec ho nebere na vědomí, ale normální mluvu vnímá a citlivě reaguje. Myslím, že hodně má vrozené, ale taky hodně od chlapa, s kterým bydlela, prý s ním byla někde v nějaké místnosti, nevím...nemluvila jsem přímo s ním a neviděla jsem ty podmínky, všechny informace mám od někoho, kdo psům nerozumí a ani rozumět nechce. Ještě vím, že ten chlap byl prý podivín a snad patřil mezi sběrače kovů.

Už je mi jasné, že se to nezlepší, když s tím marně tři roky bojuji. Občas u toho i křičí, teda vykřikuje a píská, když dostane LEHNI, tak poslechne, ale pořád u toho křičí, když jí to zakážu, je schopná přestat. Akorát mě to někdy dokáže přivést do nepříčetného stavu a nevydržím se na to dívat, ale ne, že bych ji za to bila, jen prostě vnitřně zuřím. Bít bych ji nemohla, je docela citlivá. Když je v kotci, neumí se chovat normálně, buď dělá tohle, nebo si sedne do bahna (nechce být na podložce, jedině bahno), pokud možno do rohu, a hodiny je schopná bez pohybu koukat jen tak. Z kotce vidí na cestu.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 20:26
- Nahlásit

Smečka
Jinak jsem čekala reakci zrovna od Tebe
Ona při tom svém pohybu čichá zem, ale očima sleduje okolí, čichá zem i na dlaždičkách, a třeba i když vytřu savem, někdy tu zem i olizuje. Hodně ventiluje jazykem, i když se nenamáhá, prostě jen tak, a hodně pije, ale po téhle stránce je zdravá, jinak má DKK, pupeční kýlu, sy caudy, potravní alergii-projev na kůži, někdy i průjem, dle potraviny.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 20:30
- Nahlásit

Jinak ještě-mám k tomu svou teorii, že se dlouhou část života nudila, byla sama, zavřená, proto si našla činnost, čichání k zemi, ale jen na svém malém prostoru, a prostě jí to zůstalo, a snad se tato činnost spojila i s nějakým strachem z trestu, proto je u toho tak hysterická. Ale raději bych četla vyjádření od více lidí.

Smečka
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 20:58
- Nahlásit

. Bít bych ji nemohla, je docela citlivá.Mucholabka
Žádný pes by se neměl bít...za toto už vůbec ne.
Znala jsem jednu takovou fenu,shodou okolností také NO,která podobně chodila v kruzích,bohužel se ale dostávala do stavů, při kterých si honila a zraňovala vlastní ocas.Dělala to v podstatě vždy,když jí majitel pustil navolno a sundal koš.V okamžicích, kdy od ní nepožadoval žádnou činnost.Byl to pes,kterého koupil od ukrajinců..chtěli jí sníst.Její minulost neznal.
Jinak ještě-mám k tomu svou teorii, že se dlouhou část života nudila, byla sama, zavřená, proto si našla činnost, čichání k zemi, ale jen na svém malém prostoru, a prostě jí to zůstalo, a snad se tato činnost spojila i s nějakým strachem z trestu, proto je u toho tak hysterická. Ale raději bych četla vyjádření od více lidí.
Dle mého to tak nějak bude.Určitě je toto chování podmíněné silným stresem,uzavřením psa v malém prostoru,nedostatkem podnětů a činnosti odpovídající temperamentu psa.Pravděpodobně tak trávila většinu času.
Musí to být stresující i pro tebe.
Znovu říkám -tresty nejsou na místě.
když dostane LEHNI, tak poslechne, ale pořád u toho křičí, když jí to zakážu, je schopná přestat.
S tímto řešením bych byla pravděpodobně spokojená.
Další možnost by byla fenu neustále "bavit",což asi není možné.
Je na ní smutný pohled.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 21:08 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

Na zábavu dostala štěně nééé, sranda. Bavit se ji snažím, pokud je schopná to vnímat, jinak k lidem moc kontaktní není, jen na mně a nejbližší okruh známých.
Ano, mě to hodně stresuje, proto se k tomu pořád vracím a ptám se na to i po dlouhé době.
Ještě tak před rokem občas dostala vyloženě záchvat, to se potom honila za ocasem plnou rychlostí, někdy se i kousla, než ji zradily nohy a spadla na zadek. Teď to už tak moc nedělá, neb je méně ohebná.
S tím bitím-jen pro kontrast a upřesnění s tou "vnitřní zuřivostí", aby se to nevyložilo zle, ale byla to spíš kontraproduktivní věta.

Dík.

pigie
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2007 06:43 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Mucholabka
podla mna toto je take to typicke spravanie zvierat, co boli prevaznu vacsinu svojho zivota zavrene v nejakom priestore. Nemam s tym ziadne skusenosti, teda len dve. Prva je pes mojho uja, ktory je tak kotcovy, ze az a ma tendencie len chodit do L v kotci - hlavne, ak je niecim podrazdeny alebo proste len vyruseny - zvuky na ulici, niekto na dvore, sliepka sa objavi, macka, malokedy to robi bez podnetu. A druha je velmi silna zo ZOO, ked som videla medveda opakovat stale ten isty ritual a to, ze sa prechadzal nad vodnou priekopou a na konci (na oboch stranach bol vstup do vody) vzdy len zdvihol jednu labu nad tu vodu. Mala som vtedy asi 9 a od vtedy som uz do ZOO dobrovolne nesla. Nic ine si nepamatam, len toto bezmyslienkovite chodenie medveda. Akoby bol na klucik. To uz ujov pes ma ake take nepravidelnosti, ako vidim na Asi, ze cucha, ale nie je to mechanicky dovedene do dokonalosti. Aj ked verim, ze keby sa jej zivot nezmenil, tak to do dokonalosti potiahne kazde zviera...

Ja to u takychto zvierat za blbost rozhodne nepovazujem, je to podla mna vypestovane chovanie. Aj genialne dieta pri nespravnej vychove sa sprava ako debil, hoci potencial stale ma, len je ho skoro nemozne vytazit.

Eimy
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2007 08:41
- Nahlásit

Přesně takhle teď poslední dobou začal chodit slepej hafan od babičky, taky jsem přemýšlela, čím to je... Doma na ty kolečka místo nemá,ale venku se točí o stošest...

pigie
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2007 08:53
- Nahlásit

Eimy
jj, na to som zabudla. Aj porucha rovnovahy vedie k takymto stavom. Len neviem, ci pri tom aj cuchaju pri zemi...

Eimy
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2007 08:57
- Nahlásit

pigie
No on čichá skoro pořád, protože se orientuje teď už hlavně čichem... Plus ještě teda podle našeho hlasu... Takže pokud na něj někdo mluví, má hlavu normálně, jinak má čumák u země... Až budu zas někdy u babičky, vytáhnu ho ven a zkusím to taky natočit. Jen se s ním tímhletím způsobem moc daleko nedojde no...

pigie
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2007 09:02
- Nahlásit

Eimy
hm, zaujimave. Som myslela, ze oni sa snazia cuchat dopredu. Aspon ujov slepy pes to tak robi. Skor vetri, ako cucha pri zemi.

cilka
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2007 18:27
- Nahlásit

Mucholabka

no , v podobných kruzích chodil pudlík našich , ale byl to epileptik a než se dostal k nám , byl dlouhodobě týraný tak jsme se přikláněli k tomu že to je prostě k té nemoci . Na vodítku to nedělal ,doma ano . Takové stavy ho většinou dostali do záchvatu ...

Jak píšeš o tom že křičí ( píská ) to mi právě připomíná toho Ronyho - vypískl také často , jako by se uhodil , píchl , lekl ...

Ale podstatný rozdíl tam vidím , ta Tvá fenka alespoň zvedne , hlavu , kontroluje - to on tedy nevnímal ...

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2007 18:36
- Nahlásit

Ženský, Vy to vůbec nechápete...vona prostě nemůže rozchodit, co to chytla za panííííčku )))

Toufám, že se nikdo nebude hněvat....

cilka
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2007 18:54
- Nahlásit

Trotelchen

no kdyby to byla příčina , to by tady kroužilo psů , včetně těch mých abych se tedy také nikoho nedotkala

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2007 20:04
- Nahlásit

Trotelchen

Týýý jeden...kdybych byla zlá, už bych dávno ...

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2007 20:19
- Nahlásit

Mucholabka
No já vycházím z toho, že ten, cop se vo něj starám, dělá podobný věci .... taky to holt chytil no....

Smečka
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2007 20:57
- Nahlásit

Trotelchen
Já tušila,že tvá myšlenka bude míti pokračování.No..

Eimy
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2007 23:42
- Nahlásit

Trotelchen
Hele a proč se teda pes u babičky začal motat až po 10 letech? Nevíš náhodou?

Smečka
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 08:06
- Nahlásit

Eimy
Asi babička začla pit.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání