| Autor |
Zpráva |
Lola1
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2007 07:54
- Nahlásit
Máte někdo zkušenosti s fretkou v bytě? Jak se projevuje sameček a jak samička, pokud má někdo jen jednu fretku? Jaké z toho plynou starosti a radosti?
|
želva
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2007 08:16 - Změnil/a: želva
- Nahlásit
Lola1
kamarádka má v bytě 6 fretek a problémi nemá, má 1 samce a zbytek samičky, když samec říjí je více cítit, ale není to zas tak hrozné. jinak samičky bydlej u sebe a samec vzlášt, dokonce měla i mladé a vždy je prodala, má i pandy
|
venda
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2007 08:31
- Nahlásit
Lola1
kamarádka má fretku, nevím, jestli je to pravda, ale říkala, že jak začne mít samička říji tak ji má dokud nezabřezne, takže ji musela nechat vykastrovat
má už druhou, první byla zlatá, ale tahle co má teď je mrcha kousavá, nekouše jenom jí, ale nikdo jinej na ní nemůže sáhnout a když je na volno klidně k tobě přijde a rafne tě do nohy
jezdí s ní i na vandry, má kočičí kšíry a občas kus cesty jde, většinou jí musej nosit, tu první fretku měla večer u ohně na volno, ale v noci jí odnesla sova, takže tuhle venku z vodítka nepouštěj, ale když tam má vodu, žrádlo a pelíšek tak neuteče
doma má klec tak 1*1*1 m v tom různé prolejzačky a tak a pouštěj jí normálně po bytě, mám pocit, že na záchod umí chodit na jedno místo, i když na vandru se jim vydělala do spacáku...
žere kočičí granule, tak to je v pohodě
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2007 09:28
- Nahlásit
venda
ale v noci jí odnesla sova ty jo...si raději budu hlídat moji "žížalu" ta se velikostí od fretky moc neliší
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2007 09:44
- Nahlásit
Já jsem odchovala dvě mláďata kuny (od fretky se moc neliší ). Měla jsem je ve dvoupokojáku v paneláku, spolu s dětmi a psy. Relativně bezproblémové zvířátka pokud se člověk smíří s tím, že tohle zvíře je aktivní v noci, nejraději tak od půl čtvrté ráno do svítání . Ani jeden z nich nebyl v kleci. Měla jsem je postupně - jeden rok jednoho a další jaro druhého. Ne že bych je do té klece nechtěla zavřít, ale oni se prostě nedali. Dělali tam tak příšerný rámus, že to prostě nešlo. Naučili se chodit na kočičí záchod, ale musel být v každé místnosti. Pokud byl zrovna kuňák v kuchyni a nebližší záchod měl až v obýváku tak se prostě vydělal v kuchyni na zem. Prostě nebyl ochoten jít dál než dva metry. Vůbec to s hygienou nebylo nic moc - je to úplně jiná šelma než pes a úplně jinak se s ní musí pracovat. Nikdy jsem je třeba nedokázala naučit povel "fuj".Ten starší nám kradl jídlo přímo z talíře. Mohla jsem ho vyhazovat horem dolem, prostě mě oběhl, znova skočil na stůl a než jsem ho chytla tak si zase kousl. Chvílemi to bylo k zešílení. Jinak to byli zlatíčka a hodně chytré. Bez problémů zvládli přivolání (líp než většina psů ). Zkoušela jsem s nimi agility a hlavně slalom měli dokonalý . Vřele doporučuju každému kdo má hodně pevné nervy a nepotřebuje v noci moc spát
|