| Autor |
Zpráva |
sarax
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 22:33
- Nahlásit
Martina
jejda mane, už toho fakt nech.
no to msuím podchytit..sem naměkko jak je roztomilá..mi to dopřej
mě taky lidi říkaj že sem vomládla..já na to jestli vomládlo i těch 20 kilo navrch takže tak a vod pondělak nežeru moc,.,,a vod dalšího asi vůbec
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 22:34
- Nahlásit
jira_hera
ty zatím neplánuješ to čtvrté, jako Martina se sarax ... ale jinak na tebe určitě jako na nejnovější mami přírůstek pozapomněly .... ještěže se umíš ozvat.
Jinak já špinila u obou dětí a obě sem v pořádku donosila
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 22:34
- Nahlásit
jira_hera
půjdu příští středu znovu na sono a uvidí se
tak budeme držet palečky ať je všechno OK a ty nás budeš informovat.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 22:37
- Nahlásit
brut
ty zatím neplánuješ to čtvrté, jako Martina
já o tom jen tak melu, i na veřejnosti tedy, ale rozhodně čtvrté neplánuju, i když nikdy neříkej nikdy že?
sarax
sem naměkko jak je roztomilá..mi to dopřej
ale jooo, já to chápu a přeju ti to, taky z naší učůůůrávám.
A jelikož už půl hodiny spí, tak si myslím, že je to jako že zase na noc, tak jdu taky.
Tak tu dlouho nečumte joooo a taky táhněte do hajan, ať toho nemusím moc dočítat.
|
jira_hera
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 22:38
- Nahlásit
brut
Čtvrtý fakt ne, řekla bych, že tohle bude muset být moje poslední, i kdybych nechtěla.
Jinak jenom pro jistotu poznamenám, že jsem chválila i Dorotku a Mišku, kdyby se někdo chtěl zeptat, ať to tu máme pěkně pohromadě
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 22:38
- Nahlásit
sarax
teď jsem četla nějakou debatu o hubnutí a tam psali, že jíst musíš...často a v malých dávkách jinak si tělo začne dělat zásoby a budeš naopak tloustnout nebo si vytvoříš jojo efekt.
Martina
se mnou zase nechtěla ještě nedávno chodit holka, několik lidí jí řeklo, že má setřičku a ptalo se jak je stará.... takže prohlásila, že musí vypadat pěkně blbě, když mně považují za její sestru
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 22:43
- Nahlásit
brut
jj malý dávky...ale potřebuju na to klid doma
Martina
taky z naší učůůůrávám.
se ani nedivím..je boží
jira_hera
hele dětí se vejde a nikdy nevíš co a jak bude já chtěla fakt jen dvě..rizikový těhotenství..u holky jsem to proležela a hele
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 22:44 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit
jira_hera
Jinak jenom pro jistotu poznamenám, že jsem chválila i Dorotku a Mišku
to jsem fakt zaregistrovala, ale já na tom zase tak netrvám jak sarax. Ale chápej, ona je z malý fakt vodvařenáááá.
brut
se mnou zase nechtěla ještě nedávno chodit holka, několik lidí jí řeklo, že má setřičku a ptalo se jak je stará.... takže prohlásila, že musí vypadat pěkně blbě, když mně považují za její sestru
hele lidi jsou fakt různě blbéééé.
sarax
no jasně, že jíst musíš, jak píše brut, to je největší hovadina hladovět. Musíš hodně zeleninky. U mě je ten problém, že já tu zeleninku mám nejradši prohnanou přes vepřový.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 22:49
- Nahlásit
Joo a vůbec, sssem říkala že jdu chrnět než zase začne prdelka , i když ona teda moc nepláče, jen prostě nespí. Klidně si bude hodinu v noci počítat prstíky. Je to fakt slaďááák.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 22:49
- Nahlásit
sarax
jj malý dávky...ale potřebuju na to klid doma
ty tři minutky šestkrát denně si najdeš, až budeš mít doma hotovo ... budeš zkrátka baštit s Viktorkou
Martina
mně to pobavilo, ale holka se tváří dost blbě ještě dneska
|
jira_hera
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 22:57
- Nahlásit
sarax
No já mám za sebou dvě akutní sekce, tudíž tohle už bude sekce plánovaná a tím končím. No ale tři je taky dobrej počet, aspoň se nám vejdou do auta
Martina
Zeleninka je výborná, když je k ní aspoň kousíček masa. Ale při dietě je přísun bílkovin taky důležitej
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 23:02
- Nahlásit
jira_hera
, aspoň se nám vejdou do auta
mi koupili 7 místný...taky se vejdou
Martina
že já tu zeleninku mám nejradši prohnanou přes vepřový.
noo to já taky... maso musím mít to jako fakt
mno já si musím koupit ještě nějaký prášečky na začátek..to fakt musím mít jen nevím jaký...
brut
. budeš zkrátka baštit s Viktorkou
a nemusím ty papundekly?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 23:34
- Nahlásit
sarax
i ty papundekly .... budeš mít něco v žaludku a bude to tam dlouho
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 23:37
- Nahlásit
brut
a bude to tam dlouho
jako první lžička brokolice s bramborem??to nevím..to tam dlouho nebude...btw:nepsala jsem neb věci od Wami už dorazily
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 23:47
- Nahlásit
sarax
jako první lžička brokolice s bramborem
brrrr, tak ta by u mně moc dlouho nevydržela
btw:to je dobře
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2008 08:17
- Nahlásit
Neessi
Tak to seš fakt kruťák, to je hustý, ale přesně takovou rychlovku bych si přála, aby mi to ani nestihlo dojít a už by bylo vymalováno.
Já samozřejěmě teď lačně žeru zážitky svých kamarádek, co mají krátce po porodu a protože žádná neřekla - je to brnkačka, sice to bolí, ale dá se to, žádná trága - naopak jedna tvrdí, že už nikdy v životě, že čekala opravdu hodně, ale realita předčila veškerou její fantazii. Druhá se na porod těšila a absolutně odsuzovala jiné metody než přirozený porod a po 10 hodinách vymlátila z doktorů Epidural, protože to prostě nedávala. Jiná nemohla po porodu (ale opravdu hodně těžkým prvním porodu) vidět svýho syna 3 dny, prostě nějaká ty psychóza.
Takže ještě tu mám kamošku která to má nalajnovaný měsíc předemnou a ta je celkem pohodářka, tak uvidíme.
Nicméně zdravý pud sebezáchovy ve mě pěstuje myšlenku - jsou to kozy, mají blbě postavenej práh bolesti - hysterky, to já su jinej kalibr, já bolest snáším dobře, su kliďas, to dám... a zatím se ještě pořád těším , ale abych se pak nedivila o to víc.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2008 08:18
- Nahlásit
Martina
Se vší škodolibostí (neb u Tebe vidívám podobný průběh) - jaká byla noc? U nás naprd
Sarax, Martina atd.
No a jak se na Vaše dítětochtění dívají potencionální sourozenci? Rodin se 4 dětma se už tolik nevidí....
Stejnak vás obdivuju
jira_hera
jsem měla taky špinění, i hematom. Ale nakonec to bylo dobré. Na druhou stranu jsem si říkala, lepší kdyby se to "nepovedlo" hned ze začátku než někdy v další polovině...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2008 08:24
- Nahlásit
Garfield
První holku jsem rodila císařem. V epidurální anastezii. Jednu jedinou kontrakci jsem měla už v epidurálu, takže jsem necítila vůbec nic. Procházka růžovým sadem to teda nebyla, ale přežít se to dalo. Druhý porod jsem si vydupala normální. Doktoři zvažovali císař a já ječela, že ne,ne,ne, že chci zažít normální porod. Ježíš jak jsem byla blbá. Poslouchej, kdyby ti nabízeli císař, ber ho všema dvaceti . S odstupem šesti let už mi to nepřipadá tak strašné, ale když mi těsně po porodu sestřička s úsměvem oznámila "tak ještě zkusíte do třetice toho chlapečka,ne?" tak jsem jí málem vyškrábala oči.
Důležitý je naučit se dýchat a pak to v tom stresu nezapomenout
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2008 08:29
- Nahlásit
Biluška
No je fakt, že když mi řekli o té nízké placentě a že v případě neupravení se by se zvažoval císař, tak se mi tak jako zablýsklo v jednom oku (jsem blbá, že?), ale pak jsem to zavrhla, že prý císař je pak daleko horší, trvá dýl, bolí to skoro stejně a ta rekonvalescence je zdlouhavá, zatímco u normálního porodu to prostě člověk pár hodin vydržet musí a pak má z minuty na minutu klid. Takže říkám, chci normálně!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2008 08:35
- Nahlásit
Garfield
Mě po císaři druhý den nebolelo vůbec nic. JE fakt, že se mi všechno rychle hojí, ale na tohle zírali i doktoři. Druhý den jsem si s klidem běhala po oddělení a třetí den jsem na propustku odjela domů, protože mi umírala Cassinka. Vydupala jsem si to na doktorovi a on povolil, i když mi přísahal, že budu mít stopadesát komplikací počínaje horečkou a konče výhřezem dělohy. Nebylo mi pochopitelně nic. Šestý den jsem mu oznámila, že už mě to tady neba a že jdu domů. A šla jsem.
Po normálním porodu mě bolel celý člověk ještě týden a bylo to poprvé v životě, co jsem se neudržela na nohách. Asi čtyři hoďky po porodu jsem vstala, že si dojdu do sprchy a šla jsem k zemi. Celkově mi to přišlo mnohem horší než ten císař. Ale přežít se to dá, ono přežít se dá nakonec skoro všechno
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2008 08:36
- Nahlásit
Garfield
haha, onehdá mi rodila kámoška rodila asi prej přes 40 hodin, nadopovaná vším, a totálně vyřízená (chtěla taky přirozeně )
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2008 08:40
- Nahlásit
Garfield
Takže říkám, chci normálně!
holka zlatá nevíš co říkáš
u prvního bych ho brala všema deseti a kliďo bych za to i platila, bylo to šílený, 7let jsem o détěti nechtěla ani slyšet. A pak k nám vloni přiletěl jéžíšek a nadělil mi těhotenství, které nás opravdu překvapilo (nebylo to plánované) a porod byl dobrý , bolelo to ale šlo to vydržet a hned ten den jsem manželovi řekla že klíďo třetí. Pila jsem od 38 týdne maliníkový čaj a ten mi asi pomohl, třeba jen psichycky, poněvač jsem tomu fakt věřila. Takový porod přeju všem fakt prýma
|
abby
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2008 08:44
- Nahlásit
sarax
Ale ukáže.Na stránce jsou uložené 2 soubory.Jmenují se River
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2008 09:38
- Nahlásit
sarax
Já su vostuda,já zapoměla chválit!!!!
Vikinka vypadá jako andělíček.....a Terezka se podívala a prohlásila "no konečně"!
Já si teda všechny čtyři odrodila normálně,ale je fakt,že u Matěje už sem z posledních sil lezla po zemi po čtyřech,páč sem měla i křížový bolesti a to byl humus. A u Štěpánka si nejspíš doktoři řekli,že když už naposled,tak ať si to užiju a nechali mě i s prasklou plodovkou celou noc(praskla někde nahoře a jen odtejkala po troškách) od 22:00 do 6:30,kdy sem poslední minuty mezi kontrakcema pospávala,páč sem byla totálně vyčerpaná!Když přišel primář a viděl mě,zařval na sestru,ať mi dá okamžitě kapat aspoň Tramal,pích vodu úplně a v 9:30 byl kluk na světě!
|
abby
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2008 09:41 - Změnil/a: abby
- Nahlásit
Pro velký úspěch s leteckou poštou:
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2008 09:50 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
No já zas byla docela hin po císaři Pocit, že nemůžeš hýbat nohama je teda hnusnej Z mého normálního tlaku 90/60 se mi udělalo 150/120 a vydrželo to skoro 3 týdny, takže jsem ležela a bylo mi blbě. Po spinálu mně taky (+ ten tlak) bolela šíleně hlava a krční plotny, bylo mi špatně od žaludku.
Celkově, obojí (porod i císař) asi stojí za prd, pokud se "něco" nepovede nebo to jde pomalu, ale císař je přeci jen operace... Na druhou stranu já se bála víc normálního porodu
|
jira_hera
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2008 10:00
- Nahlásit
Tak holky, já jsem asi nějaká divná, když tu každej touží po císaři a já po přirozeném porodu. Prvního kluka jsem rodila hodně dlouho - v porodnici jsem si lebedila od sobotní předpůlnoci, v pondělí od šesti od večera jsem měla kontrakce už po 1,5 minutě - kolem jedenácté jsem už byla otevřená a že se půjde tlačit, nešlo to ani za boha a nakonec pro hrozící hypoxii plodu mi byl 10 minut po půlnoci udělanej císař. Byla jsem z toho špatná skoro půl roku, hrozně mě to mrzelo, že jsem byla už jen krůček od cíle a nepovedlo se to, brala jsem to jako osobní selhání ( pravda byla taková, že kluk měl nějak blbě omotanou šňůru kolem krku a tahalo ho to zpátky ). Navíc jsem nějakou dobu necítila vůbec nic, to dítě mě prostě absolutně nebralo, přestože bylo vymodlený. Druhý porod jsem chtěla za každou cenu přirozený. Taky přirozeně začal, ale po jedenácti hodinách kontrakcí, kdy už jsem se zase pěkně otvírala, mi najednou začal letěl tlak nahoru jak splašenej, odeslali mě na záchod s papírkem a byla tam bílkovina, takže po další hodině se rozhodli už nečekat a šlo se na dalšího císaře, zase jsem byla hrozně zklamaná, ale už míň, než poprvé. Fakt mi bylo líto, že jsem si to odpracovala skoro až do konce a nakonec císař. No a teď to bude zase císař, protože mě už normálně rodit nenechají. Je mi to fakt docela líto.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2008 10:01
- Nahlásit
abby
Tak tomu říkám mega šaty. Fakt krásný. Předpokládám, že doktor je neviděl a neuvidí, ne? (tedy až do soudného dne).
|
abby
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2008 10:08 - Změnil/a: abby
- Nahlásit
Garfield
Díky .Viděl je na fotce.Ale viděl tolik šatů,že by je určitě nepoznal.A ony ve skutečnosti vypadají úplně jinak.Jsou v barvě champaň,což na fotce nejde vidět a jak mě paní upozornila,jsou zmačkané (což je vidět ).Tohle bohužel není moje velikost.Já mám 36 a tohle je 38,ale za 14 dostanou tyhle i v mé velikosti a to už mu pak neukážu
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2008 10:31
- Nahlásit
abby
šaty jsou faaakt krásný....
Garfield
si mi připoměla že sem si vzpomněla že ti v sobotu povyprávíme taky pokud se uvidíme
jira_hera
osobní selhání???seš cíťa
mě po třetí vyvolávvali po 15 dnech přenášení a bylo to masoooo...příště sím sekci a bude...
Terri
no hele u nás klukovi je to jedno a Michala by chtěla ještě hooodně sourozenců...si vezmi že od maminky má 2 a od tatínka 3
|