| Autor |
Zpráva |
labra
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2007 21:12
- Nahlásit
Slyšela jsem, že se nemusím bát, když mě ta moje oblízne , prý její sliny naopak desinfikují . Nevěřím tomu, proto spoléhám , že mi někdo poradí ?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2007 21:15
- Nahlásit
Jo, taky jsem to slyšela. A vzpomínám na to, když někde sežerou kobliha
|
wami
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2007 21:16
- Nahlásit
labra
neresim to, svou tlamku si pak utru, trocha zvykani na bacily je taky k necemu dobra...
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2007 21:21
- Nahlásit
labra
Já se nebojím, ale ta desifenkce zřejmě funguje jenom na toho psa, na majitele nee.
|
labra
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2007 21:22
- Nahlásit
Díky za rady, taky se věčně utírám a asi proto jsem tak zdravá!
Moje psí holka je lepší než doktor !!!!!!!!
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 09:16
- Nahlásit
labra
Nedávno jsem sledoval v televizi dokument o různých virech, bacilech a mikrobech. Mimo jiné tam dělali test když se lidé líbají a když člověka olízne pes. Při polibku se přeneslo asi 12x víc všelijakých těch potvůrek než při olíznutí psa......
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 09:19 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit
Bent
No jistěééé! Lidé mají v ústech žumpu - jako fakt, pokud jde o bacily, viry, mikroby, červy, plazy a šváby.
Psi tam sice operační sál nemají, ale jsou na tom o poznání lépe než my. Takže když mi pes líže zmrzlinu, je mi to v zásadě jedno, ale přesto mu raději nechávám ta poslední sousta a po něm už nekonzumuji, ale že bych na tom bazírovala..., to fakt ne.
|
radek
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 10:06
- Nahlásit
Ja slysel, ze psi sliny hoji rychleji rany, nebo ze kdyz mas opar nech se obliznout psiskem.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 10:10
- Nahlásit
radek
kdyz mas opar nech se obliznout psiskem
...a zaručeně se oparu zbavíš, bo ti upadne celý ret.
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 10:44
- Nahlásit
Garfield
Ty seš ale pesimista, já teda svinstvo vždycky chytil od lidí - plíseň ve sprchách v práci, koutky v kantýně, svrab kdysi na manévrách a taky párkrát od někoho vši - od psů nikdy nic, ani od svejch ani od cizích.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 10:45
- Nahlásit
Bent
Dělám si srandu. Svému čoklovi bez větších obtíží okusuju čumák. Hrozně mě to baví, ale on na to má možná jiný názor. Má však smůlu. Slabší to vždycky musí prohrát.
|
radek
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 10:53
- Nahlásit
Psi sliny obsahují některé trávicí enzymy, např. ptyalin, který štěpí škrob, a jiné, jako třeba Lyzozým, který oceňovali již perští bojovníci. Dávali své rány utržené v boji s řeckými reky olizovat psům. Jejich sliny mají totiž díky lyzozýmu antibakteriální účinky. Sliny kromě ošklivých fleků na kalhotách upravují v ústní dutině - mordě chemické prostředí a zabraňují množení mikroorganizmů (de facto vlastně chrání i zuby před kazem...).
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 11:08
- Nahlásit
radek
Na tom něco bude. Můj synovec když byl malý strčil ruku do vařící polívky protože si chtěl vylovit mrkvičku. Škaredá popálenina se kterou třičtvrtě roku chodili na převazy se vůbec nehojila a tak doktor v zoufalství doporučil ať nechají ručičku olizovat psem. ( stalo se to asi před 20ti roky.) Ségra která už taky nevěděla co dál ke mě několikrát denně chodila a můj ovčák poctivě lízal a blemcal a rád..a po pár dnech živé maso začalo zarůstat novou kůžičkou.
|