| Autor |
Zpráva |
Verca
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2006 20:54
- Nahlásit
Ahojky,
Je tu spousta lidí, co jsou hodně šikovní a mají krásné pfka, tak snad jsem "na správném místě".
Můj problém je ten, že absolutně nevím, jak uložit výběr. Ořízla jsem si psa a chtěla jsem uložit jen to oříznutí. Jenže se mi "vytvoří" i bílé pozadí.
Můj styl ukládání: oříznu psa magnetickým (?) lasem a pak dám Ctrl+V(prostě to zkopíruju), otevřu si nové okno a tam ten obrázek vložím. Pozadí je pak takové šedobílé, jenže když to uložím, tak se to pozadí změní na bílé.
Chci si vytvořit banner pro mé stránky.
Díky moc za všechny rady. Verča
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2006 20:57
- Nahlásit
Verca
no já to ukládám vve formátu .gif a pak je to bez pozadí,ale jinak by mně to taky zajímalo - jak to jde udělat?
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2006 20:59
- Nahlásit
ahoj, pokud chces ulozit jen vyrez na pruhlednem pozadi (pro dalsi pouziti), musis ukladat ve formatu "psd" (pfotoshop)...pravdepodobne ukladas jako jpg, to je format, ktery pruhlednost nepodporuje.. dalsi moznost je ulozit obrazek jako "gif" nebo "png"(tyhle formaty najdes pres "Save for web"), coz ovsem trochu snizi kvalitu obrazku (komprimace pro web)
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2006 21:01
- Nahlásit
Mar3
zdarec..mno a tys ode mne toho vyrizlyho berouska nedostala? dyztak preposlu, este ho tu nekde snad mam..
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2006 21:05
- Nahlásit
StaHi, Mar3
Aaaa, tak to bude ten problém. Ukládám to ve formátu jpg. Já to chci na web a mělo by to být menší, takže to snížení kvality nevadí. Super, díky moc!
A ještě jeden dotaz, děláte někdo bannery ve Photoshopu? Je nějaký stručný návod?
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2006 21:10
- Nahlásit
StaHi
jj,dostala,ale já potřebovala vyříznout jinýho - taky na web - na hl.stranu (proklik dál an web) a tak sem to furt vymejšlela a pak sem na to došla -a el stejně je to hnus -však mrkni sama - nejde mi ve formátu gif to prolnutí,nevím,jakto?
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2006 21:12
- Nahlásit
Verca
jasne, ale fakt doporucuju si vyrez ulozit jako "psd"...bude to o dost vetsi (datove), ale tez kvalitnejsi a v budoucnu muzes vyrez jeste pouzit i jako vetsi obrazek do tisku (aby bylo jasno "psd" nepovesis na web, ale je to dale "tvarovatelny" zdrojovy soubor pro dalsi hratky).. pro web ukladej az hotovy banner (predpokladam hafa na nejakem pozadi) .-) (mmch, ja bych si i rozvrstveny banner -1.vrstva vyrez, 2.vrstva pozadi, 3.vrstva text atd ulozila jako psd, co kdybys pozdeji chtela jeste udelat nejake zmeny?) .-)
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2006 21:14
- Nahlásit
StaHi
psd. nepověsíš na web? a jaktože ne?
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2006 21:16
- Nahlásit
Mar3
bo s gifem uz nic moc nenadelas (je to jakoby zamcena a neodemknutelna vrstva..v paletce vrstev se jevi jako "index")...musis prolnuti udelat jeste ve fotosopu a pak to teprv exportovat do gifu...proste zdrojovej soubor si vzdycky ukladej jako psd, s tim muzes kdykoli jakkoli hejbat a muzes z toho vyexportit temer jakejkoliv format... sem myslela, ze ses v tomdle u prilezitosti vyroby pf uz poucila? .-)
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2006 21:18
- Nahlásit
StaHi
jo,ale já to tagle udělám (včetně prolnutí a všeckyho) a uložím v gifu a to prolnutí je víme kde (mrkni mi na web na vstupní ikonu - a jak byla krááásnáááá (i jak je krásná u mně v PC) a jaká je vohlodaný na tom webu
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2006 21:19
- Nahlásit
Mar3
no pac psd je moc velky a neni to format pro web... treba do galerie na webu jdou vlozit obvykle jen jpegy... se do toho kapku zamotavam, zapinam icq .-)
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2006 21:20
- Nahlásit
StaHi
jj,dík
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2006 21:22
- Nahlásit
Mar3
jo tak todle poresi ten format png (najdes pres save for web, stejne jak gif)... pokud obrazek davas na bily pozadi tak to neva, ale jinak je to videt..gif proste prida par bilejch pixlu..
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2006 21:41
- Nahlásit
Verca
strucny navod nevim (ja mam vubec kapanek problem vyjadrovat se strucne ) ..ale kdyz narazis klidne se ptej, budu online skoro furt .-)
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2006 21:49
- Nahlásit
StaHi
ja mam vubec kapanek problem vyjadrovat se strucne
Tak to bych ti snad mohla rozumět, mám stejný problém
díky moc.
|