Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / První kladka... aneb Veverčin coursing...
Autor Zpráva
Eimy
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 10:13
- Nahlásit

Jak tady asi většina lidí ví, s Veverkou se pokoušíme o coursing... Pokoušíme je fakt na místě, protože já mám pomalu stejně odběhaných běhů jako ona...
Nechápu logiku té svojí příšery, která jen uvidí střapec kňučí a může se zbláznit, jak moc chce běžet. Ke startu mě dotáhne jak magor... Start klasicky úplně suprovej, vyběhne, letí za střapečkem a už už to vypadá, že to bude OK, ale u první kladky se otočí, doběhne ke mně, a štěká "Pojď paničko, honeeeeem, vždyť on nám uteče."
Jak mám sakra tomu psovi vysvětlit, že honění střapečku je zábava jen pro ni, že mě to nijak duševně ani fyzicky neuspokojuje?
Zase bojuju s tím, vykašlat se nato a nechat ji žít bez coursingu, dělat jen to, co jí jakž takž jde... Jenže potom na treninku vidim, jak při každým projetí střapce kolem ní ho chce chytnout a říkám si, že by byla škoda to nezkusit a pokaždé tam jdem s tím, že "teď už to možná bude lepší"...
Nečekám nějaký řešení tohohle problému, je to prostě závislák na ntou, jen jsem se z toho chtěla vypsat...

wami
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 10:18
- Nahlásit

Eimy
ale u první kladky se otočí, doběhne ke mně, a štěká
no hele, aspon vis, co se ji deje v palici...

Nam posledne Lump pred startem zacal hlidat prvni kladku, v pulce behu se otocil na petniku a sel ji zalehnout a hlidat znova. Nechapu...

Eimy
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 10:20
- Nahlásit

isdpch
No nevim, jestlis to postřehl, ale když hafan neběží, proběhne se i páneček... Vzhledem k tomu, že až na snad 2 běhy, kdy už to jako celkem šlo, se Veverka vždycky vrací ke mně a štěká, jaktože se jako flákám tak vzadu, proběhla jsem se už nesčetněkrát taky

Eimy
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 10:22
- Nahlásit

wami
Sice vím, co se jí děje v palici, ale jak jí to z tý palice dostat, to netuším Příště ji asi dám pánečkovi, ať ji pustí a uvidime V té době ho už asi bude brát ještě víc jako pánečka a v nejhorším si taky zaběhá no, co už

A hlídání kladky je taky dobrý Asi mu byla hodně sympatická, láska na první oběh

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 10:29
- Nahlásit

Eimy
Příště ji asi dám pánečkovi, ať ji pustí a uvidime
presne to jsem ti chtel poradit. vubec s ni nechod k draze, at ji tam nekdo koho zna dovede, ale nekdo na kom neni tak moc zavisla. a uvidite. idealni by bylo, kdyby az dobehne do cile jsi tam na ni ty cekala a pochvalila. takze si to spoji, ze kdyz pobezi za strapeckem, tak na ni v cili budes cekat ty .... ja to mam s ®onie podobny (mozna jeste horsi) a uz jsem nad tim premyslel, ze to takhle priste zkusim, jestli to nebude lepsi ....

wami
no jo, Lumpik .... co kdyby mu tu kladku nekdo sebral ......

Eimy
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 10:33
- Nahlásit

Jirikovo
No já to zkusila na Reji, vzal ji kamarád, kterýho zná dlouho a má ho šíleně ráda, pustil ji a Veverka se otočila směrem, kde mě viděla naposeldy a neběžela vůbec...
Ale doufám, že když už někoho začne brát fakt jako "pánečka", bude ho mít na tom pomyslným žebříčku ještě víc než toho mýho kámoše a snad by běžet mohla, přece jen do dalšího treninku je docela dost času, takže by to vyjít mohlo, uvidíme...
Však v nejhorším nás jeden nedoběhnutej běh už nezabije, když jich je za tu dobu tolik

Biluška
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 10:41
- Nahlásit

Eimy
A vysvětlila jsi jí vůbec pravidla? Třeba to bere jako agility, že poběžíš s ní. Prostě si v klidu sedněte, vysvětli jí pravidla, třeba jí o tom dej něco přečíst a ona to pochopí

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 10:45
- Nahlásit

Eimy
no idealni by bylo, kdyby si vubec nevsimla, ze ses od ni odpojila a hlavne kde k tomu odpojeni doslo .... potom by te treba nehledala. ale treba taky jo .... tezko rict. zkuste to na kuzi, ja to zkousel s ®onie na kratsim useku ve Slavetine a tam aspon trochu bezela ....

Eimy
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 10:52
- Nahlásit

Biluška
Ty jo, to mě nenapadlo, zkusim to Ale já myslela, že je natolik inteligentní, že jí to dojde, každopádně, kdyby si mě na parkuru hlídala tak jako na coursingu, budu šťastná

Jirikovo
Uvidíme, vyzkoušíme, jak říkám, za to už nic nedám Jinak Eimy zkoušela běhat už i na párek atd. U ní prostě není problémem nezájem o střapec, ten vona hrozně moc chce (na Reji se i pustila do fenky, se kterou běžela právě kvuli střapci, což obvykle nedělá...), ale prostě ten strach, že ji zmiznu je u ni asi silnější... Kdyby ji střapec vůbec nezajimal, nechala jsem to už být, protože bych si řekla, že je to zbytečný, že zkoušíme už hodně dlouho... Jenže zájem u ní je, problém je ta závislost...

Eimy
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 10:53
- Nahlásit

Biluška
Asi by to chtělo vymysletnákej novej sport, třeba courgility

Mar3
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 11:14
- Nahlásit

Eimy
tyjo,sem vubec nějak nepostřehla, že neběžela sama

ale byl tam známej a ten má to samý - fenka se mu rozběhne za střepcem,ale jak už je dál tak se otočí na něj a běží za ním....

Eimy
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 11:31
- Nahlásit

Mar3
No jo, neběžela no

isdpch
když s ní k tomu střapci jdeš tak je to co chtěla a podle ní to je takhle v pořádku a ty ses jenom zdržela na startu
A víš, že o tom jsem ráno přemýšlela taky? Že už si za tu dobu možná zvykla na to, že běžím s ní...
Jinak spíš mě napadlo zkusi jí to pustit fakt jen kousíček, aby to doběhla a kousla do toho, tam k ní teda přiběhnout a mooooc ji pochválit a postupně to prodlužovat... Jenže to chce odhadnout přesně okamžik, kdy ještě valí za tim střapcem s tim prvotním nadšením a ještě neřeší, že panička tam není s ní... Což se jakž takž daří odhadnout mně, ale člověku, co ji až tak moc nezná těžko...

Nebo na jednom treninku v Raslavicích byl ruční naviják udělanej z kola. doma mám rozbitý kolo, tak jsem přemýšlela, že to zkusim použít a na chalupě na dvoře jí začnu tahat napřed uplně kratky úseky a postupně prodlužovat... Jenže samozřejmě jsem se k tomu za rok nebyla schopna dokopat...

Eimy
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 11:44
- Nahlásit

isdpch
Jasný, agility je pro ni lepší určitě, když já chci, aby se jednou unavila ona a ne já Na to je coursing ideální
A s tím stoupnutím si nakonec rovnýho úseku by to bylo tak, jak říkáš, byla by nadšená, že ji pustili ke mně a střapeček by byl až druhořadej
Asi se k tomu střapci někdy přivážu já

sarax
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 12:02
- Nahlásit

Eimy
fakt si to nedovedu představit kdyby mi čuba nechtěla běžet tak na to časem taky kašlu hele a to neběží ani když běží v páru??
čistě technicky bych to stejně nezvládala prostě fakt neběhám na rychlost ráda....
a přesně coursing děláme proto aby se unavil pes na vteřinku..jinak bych se na to vyflákla a bylo by

Amir
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 12:04
- Nahlásit

ale prostě ten strach, že ji zmiznu je u ni asi silnější...Eimy
No to bys měla bejt ráda,ne? Já už mlčím, tomuhle sportu nerozumím, nechám rady na zkušenějších. Já jen, že bych asi byla ráda, kdyby mi pes dal přednost před střapcem ... nebo třeba před zajícem

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 12:12
- Nahlásit

Amir
hele a co mam delat ja, kdyz mi sice ®onie da prednost pred strapcem ale ne pred zajicem?? to je uplne ta nejhorsi varianta ....

Eimy
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 12:17
- Nahlásit

isdpch
flyball by byl ideální, kdyby aportovala a neviděla aport jako zábavu, při které doběhne k míčku, "zakousne ho" a běží zpátky k paničce už bez něj

sarax
v páru jsme zkoušely běžet na reji v horách... Hned pár metrů po startu se málem porvala s fenkou, se kterou běžela, protože "jí přece ten střapec nevezme" a potom už teda běžely normálně, ale stejně se pořád koukala po mně... Doběhla v okamžiku, kdy zaběhly za auta a nemohla si mě hlídat, to pak začla zmatkovat a hledat mě za těma autama...
Právě po tomhle běhu sem si říkala, že to třeba bude OK, protože na reji už jsem s ní běžela fakt minimálně a ten druhej běh vůbec... Ale včerejšek mě přesvědčil o opaku

Eimy
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 12:18
- Nahlásit

Amir
No jo, jenže to její hlídání se v největší míře projevuje při coursingu Při agi, kdy by se mi třeba hodilo, aby si mě hlídala fakt pořádně, je to zas trochu opačně
_To říkám, uděláme sport courgility a bude

sarax
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 14:41
- Nahlásit

isdpch
si troufám tvrdit že mi dá pes přednost skoro vždy...jen ne před střapcem a figurantem....ale ty ostatní případy fungají na kokina

Denisa
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 15:05
- Nahlásit

Eimy
...jsem to včera viděla!
no zkus třeba to, že ji na coursing vezme někdo úplně jinej, ty tam prostě nebudeš vůbec, zůstaneš doma...
uvidíš, jestli je to závislost na tvé osobě, nebo se to tak blbě naučila, že za ní vybíháš vždy, nebo jestli třeba se bojí se vydat tak daleko za něčím co zdrhá a být tam s tím sama někde v dálce... těch proč může být tolik... nevím... jinak bych to vzdala asi s tím, že prostě to pro ni není, asi tak jako třeba obrany nebo weight pulling nebo já nevím co ještě...

Eimy
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2006 13:27
- Nahlásit

Denisa
Jo jo o tom jsem taky přemýšlela, ale nevím, kdo by byl vhodnej kandidát... Navíc by mě to zas štvalo, že tam nejsem s ní Ale uvidim, zkusim se s někým domluvit, až vymyslim s kým...

Ono jde o to, že právě na Reji v horách běžela s jinou fenkou a po první šarvátce hned po startu (kterou vyprovokovala ta moje obluda) už běžela většinu dráhy úplně sama, jen se po mně po chvilkách koukala, jestli tam furt ještě stojím...

Jinak se opakuju, když řeknu, že bych se na to vyprdla, kdybych věděla, že jí střapec neříká vůbec nic, ale ono je to spíš právě naopak...

isdpch
teds me přivedl k nápadu, že se budu chodit s Veverkou na coursing jenom koukat, vona se vyrapluje na vodítku, jak bude chtít běžet za střapečkem, unaví se psychicky, ale běhat nebude A bude

Eimy
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2006 13:50
- Nahlásit

Denisa
Tak už se dokonce i našel dobrovolník, co do toho pujde, tak jsem sama zvědavá, jak to jejich coursingování dopadne Každopádně mu to chudákovi nezávidim mít na krku dva psy Teda jednoho psa a Veverku

Eimy
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 09:18
- Nahlásit

Takže se operace nezdařila Veverucha fakt vyběhne vždycky krásně, ale u první kladky se otočí a vrací se zpátky, i když já tam nejsem, takže její coursingový dny jsou sečteny a zbude jí jen běhaní agi

Mel
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 09:27
- Nahlásit

Eimy
hele a co třeba zkusit to, aby ti jí vypustil někdo a tys na ní čekala kus za tou první kladkou? Prostě jí zkrátit trať a když si spojí to, že na killu na ní budeš vždycky čekat, tak jí to prodlužovat a prodlužovat...

Eimy
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 09:32
- Nahlásit

Mel
O tom jsem taky přemýšlela, jenže mám strach, že když ji někdo jinej pustí ze startu a já budu až u první kladky, poletí spíš za mnou, než za tím střapcem...
Přemýšlela jsem o tom dlouho, možná ještě někdy zkusime trenink tady v Brně a možná nějakou víkendovku s MSC, ale zatím už fakt netuším, jak na ni, na potvoru, takže to asi nechám uležet...

Eimy
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 09:34
- Nahlásit

Tak jsem ještě našla přiškrcenou Veverku v pozadí

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2007 18:46 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit

Tak si nedám říct a nedám říct... Proběhl další pokus Veverčinýho coursingaření...
Na začátku skoro uškrcená jako vždycky. Ale v prvním běhu se mi sviňucha zas u zatáčky vrátila...
Na druhej běh napadlo jak Barču, tak pánečka, že za zatáčku postavíme pánečka, já Veverku pustím a on tam na ni počká aby jí ukázal, že má běžet dál a světe div se, operace se zdařila... Veverka doběhla až dokonce (ale z killu se zas sviňucha pro změnu vracela ode mě k pánečkovi, je to prostě vůl ). Takže možná ještě pár takovýchhle pokusů a bude běhat fakt celou trasu...

http://eimy.unas.cz/denik.html - tady je to z Veverčinýho pohledu

Gina
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2007 09:21
- Nahlásit

Eimy
Nevykládej, k cíli doběhla moc hezky

Eimy
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2007 11:48
- Nahlásit

Gina
K cíli jo, ale od cíle za pánečkem potom taky Ale snad je to už konečně na dobré cestě...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání