| Autor |
Zpráva |
Zany
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 11:04
- Nahlásit
Zaujalo mne , ze vetsine lidi se libi kratkosrsti psi.Muzete pro zajimavost napsat proc davate prednost kratke srsti. Ja miluju dlouhosrste psy , pripadaji mi elegantni,proste kratka srst mne vubec neoslovuje.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 11:15
- Nahlásit
Zany
já spíš slyšela, že lidem se líbí dlouhá srst...
mně se líbí krátkosrstí psi proto, že jsou jim vidět svalíky jsou pro mě čitelnější i ve výrazech v tlamách, i v pohybu, jsou krásně sametoví, teda většina, takže se mi pěkně hladí a poplácávají a pak ta praktická stránka věci, že jsou na nich vidět klíšťáci a třeba zranění apod. a pak nebavilo by mě je vůbec vyčesávat a nějak pečovat o jejich srst, dlouho schnou když se namočí, přijde mi, že i smrdí a tak...
já mám sametovou boxerku, je to plyšoň a líbí se mi takoví psi typu bull a placatý tlamy a roťásci, dobrmani atd., všichni jsou to krátkosrsťáci...
|
Misery
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 11:22
- Nahlásit
Hmmm ja jsem nad tim treba vubec nepremejslela, jestli se mi vic libi dlouhosrsti nebo kratkosrsti.....mela jsem Skotskyho teriera, ten ma zada a hlavu ostrihany nakratko a "zasterku" ma dlouhy chlupy
A pak kazdy ma svy pro a proti, kratkosrstej se nemusi cesat, dlouhy chlupy se zase lip dostavaj z latky....ale nakonec stejne kdyz bych si vybirala psa, tak budu spis vybirat podle charakteru plemene a jeho vyuziti, nez podle toho, jestli ma pes dlouhou nebo kratkou srst.....jediny na co bych asi koukala (co se srsti tyce), jak moc je narocna na udrzbu, ale to jen z ciste praktickeho duvodu...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 11:26
- Nahlásit
Mě se líbí víc chlupatci, proto mám smečku šeltií
|
monika
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 11:30
- Nahlásit
Já teda taky nikdy neuvažovala, jestli krátká nebo dlouhá srst. Vybírala jsem podle povahy a taky mám ráda velké slintací psy.
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 11:43
- Nahlásit
Já mám taky radši dlouhosrsté. Krátkosrstí psi mě nikdy neoslovovali
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 11:52
- Nahlásit
Já mám ráda různorodost a tak mám jednu krátkosrstou ( pinč ), jednu dlouhosrstou ( jorkšír ) a jednu napůl ( naháč ) ))
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 11:54
- Nahlásit
Denisa: Tak to jsi pravy opak, mne se prave ty svaliky nelibi , muj typ je stihly, chlupaty pes , ale chlupy spise dlouhe ne do sirky.Uprava mne nevadi a vetsina dlouhosrstych psu zadnou zvlastni nepotrebuje, zalezi na typu srsti.
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 12:01
- Nahlásit
Misery: U prvniho psa jsem se rozhodovala hlavne podle velikosti, ta byla dana , pak srst a z tech co pripadali v uvahu toho nejvhodnejsiho povahove. U druheho psa, to slo samo, oslovil mne na prvni pohled , 2 roky se rozmyslela a dneska jsem z nej uplne nadsena.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 12:02
- Nahlásit
Zany
favoritem pro mě není ani krátká, ani dlouhá, ale drsnosrst...
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 12:02
- Nahlásit
Zany
já teda v první řadě koukám na povahu a na účel, pro který psa chci, ale kdyby můj vysněný pes byl ve verzi krátké i dlouhé, tak 100% beru dlouhosrsťáka
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 12:09 - Změnil/a: Orry
- Nahlásit
tak ja na to taky nejak nehledim
Orry je srsrti neco napul..ani kratka, ani dlouha..takovy medvidek , Rocky je hladkosrsty...a mym oblibencem je bernsky salasnicky a to je zase poradny chlupac
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 12:18
- Nahlásit
kokoska: Ja myslim, ze ta povaha se da najit mezi dlouho i kratko, pokud nechces neco specialniho s povahou, co zadny jiny pes nema, pak je to jasny, ze povaha rozhoduje.Moje naroky jse schopno splnit vice plemen, tak to je bez problemu.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 12:47
- Nahlásit
Zany
myslela jsem to tak, že barvu a délku srsti neřeším na 1. místě, ale žádného psa se spešl povahou nemám a ani nehledám. mám vysněného psa, kterého si snad jednou pořídím, ale tam taky hraje prim povaha, ovšem extreriér je u něj nepřehlédnutelný s chlupy délky 30 cm
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 13:45
- Nahlásit
Já mám naopak radši psy dlouhosrsté. Nebo takové ty mezi, ale hladkosrstí mi vůbec nic neříkají!! Teda líbí se mi, ale nepořídila bych si ho. Nejde to pořádně drbat . Delší srst se muchluje líp. I kočky jsem si vybírala s delší srstí .
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 13:56
- Nahlásit
blanulinka1
Tvým favoritem je tudíž Tessinčin drsnosrstý pruh na zádech...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 18:22
- Nahlásit
Já mám radši dlouhosrsté, a proto mám jednu hladkosrstou a jednu krátkosrstou, heč
|
želva
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2007 11:42
- Nahlásit
tak já mám 1 psa s krátkou srstí a 2 s dlouhou srstí a je fakt že mi nevadí ani jedna srst a až někdy v budoucnu budu mít dalšího psa nebo fenu z utulku tak nebudu si vybírat podle srsti
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2007 12:01
- Nahlásit
mám taky jednoho psa chlupatýho a druhýho holýho...osobně mám radši krátkou....ono se to tolik nešpiní a když musím chlupatce osprchovat u holátka stačí hadr..a holátko nemá bambule ze sněhu
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2007 12:05
- Nahlásit
ja mam taky oboji...
neresila jsem co se mi libi...proste toho psa posuzuji jako celek..jak vzheldove tak povahove..
ale je fakt ze o kratsi srst se nemusi tolik pecovat...a docela mi vyhovuje ze kdyz je jednou za cas koupani..kratsi srst drive uschne...
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2007 12:15
- Nahlásit
Z praktických důvodů mám psa krátkosrstého, jsou opravdu pěkně vidět ty svalíky - Denisa - a stačí hadr, ale na pohled se mi líbí pes chlupatý, samozřejmě patřičně vyčesaný, nemokrý a čistý (což se nedá vždy dosáhnout).
Holátkům je zase v zimě zima, pokud se nepohybují, stejně ale záleží na sympatiích a ne na chlupech.
|