Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / náš dnešní zážitek s městskou policií
Autor Zpráva
kiwikik
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2006 12:55 - Změnil/a: kiwikik
- Nahlásit

Musím se s vámi podělit o náš ranní zážitek, jdeme s Beldou na Kraví horu trošku si zaskákat. po chvíli se jdeme projít ke hvězdárně. vidím krásnýho pejska jak se sluní na sluníčku jdu k němu a začnu na něj žvatlat že je kránej pejsek, pes přede mnou prchne. je docela hubenej a bez páníčka ani na Beldu nereaguje. Chvíli ho na sebe lákám a pak chci zavolat policajty. jako na potvoru se mi vybije mobil, poprosim nějaké lidi a volám:

strážník MěP : Městská policie prosím
já: dobrý den,mé přijmení, na Kraví hoře běhá zatoulaný pejsek, je vetší chlupatý šedý, má obojek ale bojí se,můžu k němu tak max. do 5 metrů ani na mého psa nereaguje. můžete prosím sem někoho poslat?
Strážník : jistě, a kde přesně je?
Já: běhá kolem hvězdárny, mám na vás počkat?
Střežník: ne nemusíte, děkuji nashledanou

no tak si tam chviličku ještě s Belliskem hrajeme a po očku koukám po psovi.Belda se s ním i skamarádí a chvíli se honí za chvíli to vypadá že mi prchnou oba tak Beldu radši k sobě zavolám, mě se stále bojí. Po chvíli si říkám že je divný že tu ještě nejsou a rozhodnu se na ně počkat ať přesně ví kde je a nemusí ho hledat.
asi za více jak hodinu volám na MěP znovu

Strážník: prosím
já: dobrý den,... znovu volám kvůli tomu zaběhnutému pejskovi na kraví hoře, můžete tam někoho poslat?
Strážník : už tam jsou
já: a kde? jsem 5 metrů od psa, čeká tady na vás u hvězdárny a několikrát jsem oběhla kraví horu jestli někde nejste a nic.
strážník: on je u hvězdárny?
já: jo
strážník :už tam jedou
já: dobře kdyžtak mám červenou bundu pes je opodál u mě.
strážník: červená je teď zase v módě že?
já: prosím?!
strážník : už jedou, nashle

po dalších 20 minutách přijíždí auto
strážník : tak kde ho máte?
já: - ukazuju 10 m ode mě kde pes leží u plotu a čeká na pány policajty
strážník: děkujeme nashle

popojedou tak na 5 metrů k němu a zastaví, říkám si, dobrý můžem jít, ale oni se rozjedou opačným směrem, tak dojdu na cestu ke psovi a čekám až policajti objedou ten plot, zastaví u mě (pes 5m od nich)
Strážník : slečno my jsme ho nenašli
já: vždyť ho máte tam u plotu a ukazuju
strážník: aha on je přivázanej?
já: ne vždyť říkám že tu pobíhá
strážník: jo tak nashle

popojedou ke psovi,vystoupí jdou k němu - pes uteče...
na to už jsem neměla sílu se koukat.

pejsek vypadal opravdu dobře, zdál se mi trošičku pohublý ale jinak ok. Je pravděpodobné že se někomu zatoulal
vypadal že je to i nějaké plemeno ale nevím jaké, byl podobný kavkazskému ovčákovi ale ne tak mohutný.
šedý, chlupatý, hlavu hodně podobnou kavkazákovi tělo lehčí, útlé nohy.
kdyžtak je u pánů policajtů pokud ho tedy odchytli....

příště tvrdím že tam žere děcka

pigie
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2006 13:02
- Nahlásit

kiwikik
Tak uprimne pochybujem, ze by ho odchytili. Ale vidim, ze mestkych mate rovnako ujetych ako my tych nasich

kiwikik
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2006 13:06
- Nahlásit

pigie
no já doufám že mají nějaká udělátka a lákadla aby odchytli i plachého psa ne? fakt jsem se nevydržela na to koukat a oni se hlavně chovali jako že je strašně otravuju a měla bych už jít!
to byl tak nádhernej pes..fňu

Eimy
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2006 13:07
- Nahlásit

kiwikik
Možná by to chtělo mít víc pochopení a trpělivosti, když už na ty mšťáky fakt čekáš, já takhle jednou jak blboun stála hodinu v noci na svoboďáku, Přece jen myslim, že na celý Brno nemají až tak moc aut a když jsou zrovna na druhé straně Brna, není v jejich silách dojet za 5 minut...
V podstatě kdykoliv, když jsem je volala (tušim asi 4 krat), přijeli cca do hodiny, občas i trochu později... Je fakt, že jsem se snažila jim volat, až jsem psa já sama odchytla a připla na vodítko, jen jsem jim psa předala, vyplnila takový srandovní papíry a šmitec...

kiwikik
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2006 13:09
- Nahlásit

Eimy
Však já si taky myslela že jim třeba ještě nějak pomůžu třeba že ho nalákáme na Beldu jenže oni: děkujeme nashledanou

Eimy
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2006 13:12 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit

kiwikik
No ono je právě lepší volat je k už chycenýmu hafanovi... Ale jinak jsem si většinou s těma "utulkovejma" měšťákama vždycky suprově pokecala, většinou vypaadli, že fakt ví o co jde a byli v klidu... Takže motat se jim tam, když už toho psa šli lapnout oni by mohlo být kontraproduktivní docela... Ala jak řikám, nevim, já vždycky volala, až byl pesan už na vodítku chycenej...
Když nepočítám psa cirkusáka, kterej se vrátil "domu" dřív,než přijeli měšťáci

kiwikik
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2006 13:18
- Nahlásit

Eimy
však jsem se ho snažila chytnout ale ten pes vždycky zdrhl jakmile jsem se přibílžila na 5 metrů.no asi jsme nenarazili na ty pravý. příjde mi že když jim řeknu že je ten pes plachej a že mě víc jak ne 5 metrů nepustí je docela pravděpodobný že k sobě nepustí ani je.

už mám taky zážitek s jedním kterýho jsem normálně odchytla čekala jsem na ně hodinu byla zima kolem 11h večer. přijeli řekli že mají blbý auto a zase odjeli pak po půl hodině zase přijeli předala jsem jim psa řekla papa a šlus. žádný papíry vyplnit po mě nechtěli ale chápu že mají asi fofr.

dejavu
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2006 14:00
- Nahlásit

kiwikik

Mají odchytové tyče, vrhací vystřelovací sítě a narkotizační pušku na uspání. Já bych si tedy počkala a podívala se, jak se budou při odchytu činit, vzhledem k té rošádě, co předvedli před tím.

kiwikik
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2006 15:28
- Nahlásit

tak mě hodně připomíná tohoto pejska jen byl světlejší

nepostrádá ho někdo?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2006 20:10
- Nahlásit

Eimy
No ono je právě lepší volat je k už chycenýmu hafanovi...
Jednou jsem odchytla velkého knírače-šla jsem s Ašou a on docela dost prudil. Řekla jsem do telefonu, že ho mám na vodítku, že jsem ho chytla, protože otravoval. Prý nepřijedou, když nikoho neohrožuje. Když jsem řekla, že ohrožuje mého psa jakožto můj majetek, tak operátor řekl, že když jsem ho chytla, tak asi nikoho neohrožuje. Postavte se na hlavu, ale hlavně plaťte poplatky.

Eimy
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2006 03:13
- Nahlásit

Mucholabka
Jak říkám v Brně s tím problém nikdy nebyl (volala jsem je 3krat ja a jednou lidi, ktery jsme nahodou potkali)... Pokaždé v pohodě přijeli, žádnej problém...

Mort
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2006 09:16
- Nahlásit

No, já taky viděla, jak u nás odchytávají psa městští. Pejsek byl asi kříženec jezevčíka, pobíhal po sídlišti už druhý den,neměl obojek a nikdo se k němu nehlásil, tak někdo zavolal MP, ti přijeli, naháněli ho, jenomže jim utíkal a oni s sebou neměli vůbec nic. Tak jsme doma vzali rezervní vodítko a obojek, že ho odchytneme (lákadlem bude naše háravka), ale jedna sousedka byla rychlejší a přitáhla si ho domů na masko v misce. Takže volali policajty podruhé a předali jim ho v náručí Ovšem byl to zážitek - dva chlapi nic v ruce, jenom tak volají na psa a čekají, že k nim doběhne...

Vlasta
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2006 08:28
- Nahlásit

Mám dvě zkušenosti z voláním Policie ( ne městské) ke psům - jednu z Mladé Boleslavi, kde běhala po silnici za městem argentinská doga a vyloženě šlo o její žiivot - přes 158 jsem z mobilu vytočila Policii, nechala jsem se spojit do Mladé Boleslavi - řekla jsem jim proplém - řekli, že někoho pošlou a ještě poděkovali. Naopak - stejný případ - z auta jsem 2x viděla na okrese Litoměřice pobíhat stejného psa - hlásila jsem taky přes 158 na Policii v Litoměřicích - odezva - paní my o tom víme, ten už je tam 14 dní. No bohužel jsem nevěděla kam jinak volat. ale byla jsem na ně pěkně naštvaná.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání