| Autor |
Zpráva |
Venta
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 08:34
- Nahlásit
Dnes kolem půl 7 ráno se mezi Klíncem a Jílovištěm našel pes typu německého ovčáka plavé barvy. Obojek nemá, je hodný, mazlivý a dobře živený, takže to spíš vypadá na to, že se někomu zaběhl nebo v horším případě byl vyhozen z auta.
Tak kdybyste někdo věděl, komu patří, dejte vědět.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 08:37
- Nahlásit
Venta
tak už máš doma 3?
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 08:39
- Nahlásit
Odvez ho do utulku nebo jestli si ho chces nechat, tak jim aspon zavolej, ze je u tebe, majitel ho bude shanet v utulku a ne po internetu
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 08:40
- Nahlásit
Odvez ho do utulku
no ja chtel napsat, at zavola na mestskou policii, ale pak mi doslo, ze mezi Klincem a Jilovistem moc mestskych policajtu nebude a obvolavat vsechny vesnice v okoli a shanet starostu nebo nekoho je asi taky nerealny .......
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 08:42
- Nahlásit
dejavu
tam bych řekla, že je to docela problematický, nejbližší útulek je v Praze a myslím, že pokud se člověku zaběhne pes, tak ho nenapadne volat až do Troji.
Venta
Cinkni starostovi, obecní úřad má povinnost psa převzít a krátkodobě nechat v nějakém kotci, který spravuje.
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 09:10
- Nahlásit
fromeli
já ne, kamarádka (ale už má doma svých 6 psů)
JInak díky za tipy, starostům už volala,ale vzali to na vědomí prý dost otráveně, asi jim je to jedno. Na policii jí řekli, že ho má podle zákona odvézt do útulku. Tam ho dát nechce, ale určitě ty útulky obvoláme, pro případ, že by se tam majitel sháněl. Člověk by čekal od těch místních úřadů a orgánů větší snahu.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 09:18
- Nahlásit
Venta
tak zkuste někde u veta, jestli třeba nemá čip Ikdyž jestli je "vesnickej", tak to asi bude malá pravděpodobnost.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 09:18
- Nahlásit
Venta
Člověk by čekal od těch místních úřadů a orgánů větší snahu.
jejda .... kde si myslis ze zijes????
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 09:23
- Nahlásit
Jirikovo
náhodou, na Mníšku zaběhlý psíky berou na MÚ.
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 09:28
- Nahlásit
Jirikovo
No asi jsem měla kliku. K jednomu svýmu psovi jsem přišla tak, že se našel na jedný vsi a nálezce ho předal starostce, která si ho nechala u sebe a hledala pro něj nového majitele.
No ale na druhou stranu nám teď přišla upomínka, že jsme nezaplatili poplatek za jednoho psa (neposílají složenky, takže jsme zapomněli), tak je vidět, že o něco se starají zodpovědně.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 09:28
- Nahlásit
Jandula
to je maji jako v kancelarich, nez se o ne nekdo prihlasi???
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 09:34
- Nahlásit
Jirikovo
Toho mého měli fakt v kancelářích, celý týden. No ale to asi fakt byla výjimka.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 09:38
- Nahlásit
Venta
starostum to neni jedno, je to totiz dalsi vydani pro obec, proto je to stve. utulek musi dostat za psa zaplaceneho od obce, obec je ze zakona povinna se o psa 1/2 roku po nalezu postarat jako o ztracenou vec a to humannim zpusobem, kde by nedochazelo k tyrani zvirat. Jsou ovsem obce, ktere na to kaslou a resi sve psy misto smlouvami s utulky tak, ze psy nalozi a odvezou do jine obce, kde je vypusti. Preji vam, aby ta vase takova nebyla. Starosta samozrejme od utulku obdrzi fakturu za psa, takze s tim musi byt srozumen, ze ji zaplati.
Obce se snazi zmirnit naklady tzv. karantennimi kotci, kde psi nejakou dobu prezivaji a nekterym se dohleda pan, nekteri se udaji v tom kotci, pokud je obec inzeruje, takze do utulku vozi uz jen prebrane a nechtene psy.
Pro oblast kolem Jiloveho funguje jako svozny utulek Bouchalka, zde je telefon na osetrovatelku pani Zatloukalovou 604 916 102
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 09:39
- Nahlásit
Venta
Jinak, co zajít na nejbližší veterinu... třeba ho veterinář pozná...
Jirikovo
myslím, že tam mají vyhrazenou nějakou klec v kanceláři...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 10:16
- Nahlásit
předevčírem jsem koukala na animal planet jak tam objíždějí v americe hlídky a když někdo měl psa venku v zimě tak dostal pokutu.Když se pes ztratil dostal pokutu,každý za psa tam je zodpovědný a hrozí mu trest.To se mi líbilo.Bohužel pak ukazovali psí zápasy pitbulů kdy jednomu uvázali hubu izolepou aby se nemohl bránit a druhý aby si zvýšil sebevědomí...to je hrozný svět.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 10:18 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
předevčírem jsem koukala na animal planet jak tam objíždějí v americe hlídky a když někdo měl psa venku v zimě tak dostal pokutu.Když se pes ztratil dostal pokutu,každý za psa tam je zodpovědný a hrozí mu trest.To se mi líbilo.
Anu
na to občas taky koukám, někdy je to i z Anglie, přijde mi to jako z jinýho světa.
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 11:25
- Nahlásit
Trochu to připomenu....
původní majitelé se nenašli, vypadá to, že se psa někdo zbavil. Takže zkusíme hledat nové páníčky.
Pes je mladý, hravý, hodný a poslušný, neutíká a snáší se s ostatními psy. Vypadá jako německý ovčák, ale je plavý, trochu do zrzava. Trochu jako dingo. Tak kdyby ho někdo chtěl, ať se ozve.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 11:51
- Nahlásit
fromeli
když někdo měl psa venku v zimě tak dostal pokutu... , to je ale dost ptákovina, ne?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 13:01
- Nahlásit
když někdo měl psa venku v zimě tak dostal pokutu
mac1
to psala Anu, ale je to pořad ze států a z Anglie a tam to maj tak nějak jinak než tady u nás.
|
Misery
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 13:48
- Nahlásit
mac1
Tak jestli to treba bylo nekde v Kanade u polarniho kruhu, tak bych se moc nedivila
|