Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / štěkání v bytě
Autor Zpráva
HotAnnie
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 21:43
- Nahlásit

Je to docela složitý příběh ale pokusím se to nějak skoulet aby to bylo srozumitelné. 5. října mi umřela maminka a já jsem zdědila pejska. Je to zlatý kokr trochu většího vzrůstu (starý je 5 let) a vzhledem k tomu že můj tatínek je vážně nemocný tak jsem si pejska musela převézt do svého bytu na druhém konci Prahy.Pejsek je hodný a poslouchá, je zvyklý na mne i partnera a má neskutečnou trpělivost s mými dvěmi malými dětmi. Až sem by bylo vše v pohodě, kámen úrazu je když se za námi zaklapnou dveře bytu a někam odejdeme. Lord v bytě celou dobu naší nepřítomnosti štěká a vyje a fňuká. Sousedka pod námi má miminko (měli jsme spory již dřív kvůli dupání mých dětí) a dnes jí zřejmě ruply nervy a našla jsem ve schránce velmi nepříjemný výhrůžný dopis. Vůbec nevím jak to mám řešit, pejska milujeme, je to mazel a navíc mě spojuje s mojí maminkou ale obávám se štěkat nepřestane... poradí nebo pomůže mi někdo

abby
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 21:45
- Nahlásit

HotAnnie

A co zkusit upéct bábovku,vzít flašku vína a jít pokecat se sousedkou a vysvětlit jí situaci.Pejsek teskní a chvilku mu bude trvat než si zvykne.

HotAnnie
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 21:52
- Nahlásit

Zítra ji hodím jako první krok omluvný dopis do schránky a pokusím se jí vysvětlit že se budu snažit to co nejlépe a nejrychleji vyřešit. Ono nejde myslím ani tak o tesknění (do hlavy mu samozřejmě nevidím) on je taková fňukna, celý blok vždycky věděl že je mamka v krámu protože i když ho přivázala před krámem tak taky takhle vyváděl.

Amir
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 22:05
- Nahlásit

Ono nejde myslím ani tak o tesknění (do hlavy mu samozřejmě nevidím) on je taková fňukna, celý blok vždycky věděl že je mamka v krámu protože i když ho přivázala před krámem tak taky takhle vyváděl.
HotAnnie
Pokud to chceš opravdu pejska odnaučit, čeká tě asi dlouhá trpělivá práce jako kdybys měla štěňátko. Nejdřív ho musíš naučit zvykat si, že bude třeba zavřený v jiné místnosti než jsi ty. Postupně po chvilkách a když bude hodný, tak ho moc pochval. Dobu kdy bude sám v jiné místnosti postupně prodlužuj a jakmile bude umět tohle tak začni nechávat psa samotného doma, zase postupně, po minutách přidávej. Uč ho to třeba v sobotu když budeš mít celý den čas a buď trpělivá a nespěchej.
Bude to těžký, má svoje zlozvyky který musíš odstranit. Obrň se trpělivostí, buď na něj hodná ale důsledná.
Sousedce problém vysvětli a ujisti jí, že s tím hodláš něco udělat.
Přeju hodně štěstí

HotAnnie
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 22:13
- Nahlásit

To se mi zdá jako moc hezký nápad a postupně s tím začnu. Zrovna tady leží vedle mně a kouká ne mně těma svými očima za který bych dala cokoliv, zlobím se na něj protože je toho na mě moc ale on za nic nemůže...vím to a nějak to budeme muset zvládnout. Díky

Kamca
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 10:26
- Nahlásit

Tady najdeš podrobný a ověřený "návod, jak na to " http://www.utulekmalyjenikov.estranky.cz/clanky/po radna/neumi-byt-chvili-sam-

HotAnnie
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2006 00:29
- Nahlásit

Jdu se na to juknout a mockrát děkuji, přátel je málo a lidí co by pomohli nebo poradili ještě méně...

HotAnnie
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2006 00:36
- Nahlásit

Tak to opravdu stojí za to, díky moc hned zítra začneme trénovat.

Dines
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2009 10:48
- Nahlásit

Přidávám se k tématu -před cca rokem a půl jsem se přestěhovala , a pes vyl celou dbu co jsme nebyli doma, ačkoliv předtím byl zvyklý normálně sám doma.... nepomohlo nic, ale pesan si po pár týdnech (měsících zvyknul), a byl dle sousedů skoro sticha, jen občas si štěknul - což ovšem neplatilo u nocí, kdy když jsme se zavčasu nevrátili, začal kolem desáté opět výt.
ALE asi mu přeskočilo, a začal opět vysílat i přes den - a sousedi jsou dooost naštvaní (nedivím se).

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2009 11:28
- Nahlásit

Dines
Teď se u mě prostřídalo pár psů, a všichni uřvaní jak kreténi...a přece jenom sousedi nemají vždy pochopení, i se jedna paní zmínila...moji vlastní jsou potichu, ale tihle nevěděli, že štěkat nemají, a rozštěkávali i moje. Tak jsem vždycky udělala přípravy, že odcházím, zašla jsem psům z dohledu, a jak nastal křik, tak jsem jim vynadala a občas i švihla proutkem o zem, to zabírá stoprocentně jako výhrůžka...asi tak po padesátém opakování máme zase relativně klid...jsem byla občas i zlá, páč nesnesu když řvou, jinak ať mi klidně skáčou po hlavě, ale řvát nebudou...taky základ ty psiska utahat, co se dá-pudlík je dost temperamentní...vylítala bych ho do mrtva, pak se i líp usměrní do klidu.

Dines
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2009 11:37
- Nahlásit

Mucholabka
Tak to odcházení nezabírá - dokud jsem na doslech, tak drží hubu
a utahání je řekla bych tak řešení na půl hoďky, než se prospí a zjistí že je sám - teda taky vyzkouším, ale asi to moc nepůjde chtít po příteli, aby vstával ve 4 ráno, aby ho stihl utahat...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2009 11:50
- Nahlásit

Dines
Tak to odcházení nezabírá - dokud jsem na doslech, tak drží hubu
Tož musíš zavřít dveře, cinkat klíčema, sejít dva schody, a pak nedýchat a čekat, dokud nezačne

Dines
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2009 11:53
- Nahlásit

Mucholabka
Takhle jsem nedýchavičně čekala o 6 pater níž asi půl hodiny ...

hally001
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2009 12:00
- Nahlásit

zkus rádio..nebo mu pořiď parťáka-ale aby ti pak neštěkali obaNám popmohlo rádio a ještě jsem psy přesunula-v době nepřítomnosti do pokoje, který má okna do zahrady-tak neslyší nic z baráku ani z ulice.

Dines
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2009 12:02
- Nahlásit

hally001
Rádio nepomohlo, parťáka mít nemůže a není ho kam zavřít...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání