| Autor |
Zpráva |
Eimy
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2006 20:34
- Nahlásit
Tak jsem byla na prochajdě s kamarádem a s feňulí a povídám, že bych chtěla koupit psici blikací a svítící obojek, aby jako ve tmě byla líp vidět. A on (vzhledem k tomu, že jsme oba na elektru) celkem pochopitelně vznesl dotaz "proč si ho neuděláš?"... A tak jsem o tom začla přemýšlet, jakžtakž mi je to provedení jasný, jen by mě zajímalo, kde je na tom obojku umístěná baterka? Jestli přímo v přezce nebo někde jinde?
Dík moc za odpověď všem
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2006 20:36
- Nahlásit
Eimy
my ji máme přímo v přezce a zapínací tlačítko je uprostřed té přezky zepředu (je propadlý)
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2006 20:41
- Nahlásit
Eimy
kdybys přišla na nějaký výrobní postup, dej vědět, něco sháníme a nemůžem vybra
|
evina
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2006 21:20
- Nahlásit
Eimy:já před lety koupila světýlko které jeden pán sám vyráběl.Byla to malá krabička na jednu tužkovou baterii a na jednu diodu.K obojku se krabička přidělala suchým zipem,který byl umístěn na straně krabičky.Ta svítící krabička mi vydržela asi 7let a stála tenkrát pakatel.Zatímco loni koupený obojek za skoro 2stovky nepřežil zimní sezonu.Myslím,že trošku šikovný člověk i tu krabičku zvládne lehce.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 01:14
- Nahlásit
Mar3
Děkuju
ko4ka
Já výrobní postup v hlavě jakž takž mam... i realizaci na nepajivym poli bych zvladla, problem bude to zrealizovat tak, aby se to dalo pridelat k obojku a bylo to vodotesny, ale to se nejak pri dlouhych nudných prednaskach snad vymysli
evina
Já mám doma blikačku na kolo, kupovanou s tim, že to bude psice nosit na obojku, ale to je moc tezky a prevazuje se ji to pod krk, tak jsem prave přemýšlela, že ten blikací obojek by byl fajn... Jen tu realizaci musim pořešit... Tu krabičku bych zvládla snad i já, jen to pájení LEDky někam by byla docela sranda, ale jinak v podstatě žádnej problém
Uvidíme, sice mi ten blikací obojek přijde jako fajn věc, ale na druhou stranu je to jen další věc, kterou z lidí tahat peníze...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 06:28
- Nahlásit
Já mám doma blikačku na kolo, kupovanou s tim, že to bude psice nosit na obojku, ale to je moc tezky a prevazuje se ji to pod krk,
no já tu blikačku přidělávám na postroj, tam je to pak bez problému.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 07:27
- Nahlásit
A zkoušeli jste prolézt nějaké obchody typu "vše za 30 Kč" ?
Bezpečnostní reflexní proužek s blikátkem na rukáv jsem koupila za 39 Kč. Délka - 20cm blikátko+15cm široká guma se suchým zipem. Schválně jsem se včera dívala, u nás jich mají hafo a nikdo to nechce. Ten můj už funguje dva měsíce denně 1-1,5 hod. Používám to já (cestou do a z práce) i pes na večerní vychajdu. Šel by z toho udělat i návlek na obojek, kdyby se to podšilo jako tunýlek,ale Bert je moc chlupatej, tak by to pak nebylo vidět...Když vidím tu cenu svítícího obojku, musím se chechtat.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 07:45
- Nahlásit
zkoušeli jste prolézt nějaké obchody typu "vše za 30 Kč" ?
Meta
to myslíš jako nějaký ten "Bankrot" apod.?
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 08:07
- Nahlásit
fromeli
Nevím, u nás bohužel ten sortiment vede drogerie Roosmann, jenže na holky, které to hledaly v jiných městech u Roosmanna, koukaly jak na zjevení. Takže to u nás mají asi jen jako doplňkový prodej. Mají kuchyňské potřeby, elektroniku, textil, dost ochraných pomůcek - a vše zhruba v polovičních cenách, než v normálních obchodech. Kupovala jsem tam třeba takové ty ohřívací polštářky (uvaříš, necháš vychladnout a je připraven k použití ) za 20 Kč 2 ks. V zimě se mi hodí . To musejí mít i v jiných městech...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2006 16:05
- Nahlásit
fromeli
No já psici právě nechci dávat postroj, ten ji dávám, jen když vyloženě chci, aby tahala, nebo když může tahat, což na prochajdě normální nechci...
|
sviticiobojek
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 13:34
- Nahlásit
Svítící obojek lze vyrobit z hadice, led diodového pásku a tužkových baterek, ale lepší je koupit hotový produkt - Svítící LED obojek.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 14:06
- Nahlásit
sviticiobojek
haha. fakt nenápadné
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 14:24
- Nahlásit
Chtěla jsem kupovat svítící obojky celé smečce. To je patnáct kousků. Ty z výše zmíněného odkazu vyřazuju ze slosování páč takováhle reklama mi jde fakt na nervy
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 15:30 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
Biluška
Já mám už druhý kus od Dog fantasy - mám už dávno na 1 psa červený, tak jsem teď na druhého chtěla jinou barvu, abych je potmě rozeznala. Objednala jsem žlutý, je tedy žlutý, ale svítí červeně
Tuten: http://obojky-pro-psy.heureka.cz/dog-fantasy-oboje k-blikaci-cerveny/
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 17:02
- Nahlásit
corgi
Já jsem kdysi měla tyhle - http://www.akarazoo.cz/Flash-LED-svitici-obojek-CE RVENY-/d9401 - asi do nich půjdu zas. Svítí úplně fantasticky, prosvítí to i přes šeltií límec. Jediná nevýhoda u nich je, že se snadno rozepínají a tudíž ztrácí. Jsem si pak zvykla přelepovat "uzávěr" izolepou a bylo .
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 18:25
- Nahlásit
Biluška
No já jsem o těchhle taky přemýšlela, ale dá se v tom měnit baterka? A dá se to vypnout?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 18:42
- Nahlásit
corgi
vypnout se dají. Baterka se dá taky vyměnit, ale jenom za cenu toho, že zlomíš ten plast, ve kterém je schovaná a následně slepíš izolepou. Já ji teda měnila jen jednou, všechny ostatní obojky jsem poztrácela Ovšem to bude závada v mé maličkosti, furt všechno ztrácím, i normální obojky, vodítka, klíče...prostě fšechno
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 21:29
- Nahlásit
Biluška
Aha, tak to je dobrý. Ty obojky, které mám já, sice mají oko na karabinu, ale když na to připnu vodítko, tak se poměrně dost povolujou. Takže mám na psech normální obojky a navíc ty svítící, který se jim ale na krku neustále obracejí tím těžkým kroužkem dolů, což v praxi znamená, že jim svítěj spíš pod krkem než nahoře na krku - a to je na nich dost blbé...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2011 07:23
- Nahlásit
corgi
tyhle svítí úplně celou plochou tak je jedno jak se obrátí. A svítí fakt dobře, hustý šeltií límec prosvítí úplně v pohodě.
|
Honzík
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2011 14:18
- Nahlásit
ne "obojek" ale "páska" - my ho koupili ve sportu - nejspíš to používají běžci, cyklisté - je reflexni - žlutý, bliká nebo svítí -červeně a část je z široké gumy a zapíná se na sucháč - péskovi (beagl) drží přesně kde má, nic ho netlačí, je krásně vidět a stál 75,- ...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2011 14:27
- Nahlásit
Já měla to štěstí a vychytala jsem ty z Rossmanna - vypadají zatím dobře Mám velký červený, malý zelený a chodím venčit dvě světlušky
Jen teda byl docela šok, když si pesani hráli asi 30 metrů daleko a najednou jedna světluška zhasla ..... ten blbec jí nějak ten obojek vypnul
|
petra b
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2011 23:56
- Nahlásit
prodávají ještě někde mimo svítícího obojku pásky na suché zipy - cca 10 cm, které rovněž blikají a dají se nasadit na jakýkoliv obojek?? Ď
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2011 00:04
- Nahlásit
Hele já sem se právě včera dívala v kiku tam mají svítící za60kč i ty nejvěčí a nějak to nechápu páč jsou v něm dírky a v nich v řadě za sebo po celé délce něco ůplně malinkýho co svítí ovšem jak to říct na holo na boso ven jako že třeba dioda má takový hezký plastový domeček,ale todle bylo já nevím jak žárovka bez krytky
|