| Autor |
Zpráva |
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 15:19
- Nahlásit
Mám dotaz, prosím, nezavádět diskusi na téma vařené x granule. To už se tu probíralo milionkrát a to samé se značkami granulek, díky
A teď k mému dotazu, na štěněti jsem už vyzkoušela několik druhů granulí, některé neseděly vůbec, některé o něco lépe, ale nebylo to ono a něco jo. Zkoušela jsem Belcando, Calibru, Trainer ( ten seděl nejlíp ) a teď kupuju po 1 kg K-9. Najednou prostě došel Trainer a nebyly penízky na nákup 15 kg pytle, který bych musela objednat. Nezbylo mi než zavítat do zveráku a něco tam vybrat. Nakonec jsem šáhla po staré známé K-9 growth LB puppy. Uvažovala jsem jestli je dobrá pro štěně velkých plemen a jestli to u fenky nenadělá nějakou paseku. Takhle jí to dávám něco přes měsíc, nyní jsem jí začala dávat Alavis jako prevenci kvůli kloubům. No a proč se ptám. Zdá se mi, že jí to sedí. Dávka jí stačí, bobky jsou v pořádku, dokonce je jich míň než doposavaď a srst vypadá krásně, pěkně jí zhoustla a celkově se mi líbí. JENŽE, je to pouze prémiové krmivo, každý tvrdí, že superprémiovka je superprémiovka a já jí nechci ošidit. Taky mi ale nepřijde dobrý jí každý měsíc krmit něčím jiným. Zatím se mi jí nepodařilo dávat to stejný dýl než 2 měsíce - buď to nesedělo a nebo jo a nemůžu to už pak sehnat.
Myslíte, že jí mám jak budu moct dát radši superprémiovku
( dala bych Nutram ) a nebo když jí to sedí, tak zkusit vzít ještě tak 1 - 2 celý pytle a zkusit to s tím na dýl?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 15:22
- Nahlásit
ko4ka
já bych tak moc neřešila premiovka x superpremiovka, spíš bych koukal na složení, aby tam nebyla např. soja, moc chemie atd.
No a v neposlední řadě je potřeba koukat na to, jak to snáší pes.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 15:27 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit
fromeli
na www.mujpes.cz píšou toto :
K-9 Large Breed Growth
Plnohodnotné a kompletní krmivo pro štěňata velký plemen (v dospělosti nad 25kg) na převážně drůbežím základě, který vyniká vysokou stravitelností a je vysoce dostupným zdrojem vápníku a fosforu. Nižší hladina bíkovin a tuku zpomaluje intenzitu růstu, kontrola rychlosti růstu působí preventivně proti kloubním problémům. Jako obilovina je tam kukuřice a pšenice, procenta bílkovina/tuk je 24/14 a suroviny moučka z kuřecího masa, kukuřice, živočišný tuk - kuřecí, kukuřičná kmná mouka, pšenice, drůbeží moučka a vedl. drůbeží produkty, sušené mléko odtučněné. Takže složení mi špatný nepřijde, ani to není dělaný čistě z mouček, ale spíš "z kaše a z části z moučky" a malou jsem popsala. NO a když k tomu ještě dostává Alavis, tak bych jí snad o nic neobírala. Po měsíci už by se to nějak muselo projevit kdyby jí to v něčem nesedlo - teda, aspoň si myslím. Už jsem pročetla takových granulí, že už nevím čemu věřit
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 15:46
- Nahlásit
Nevím, ale řekla bych, že K9 je konkrétně s Nutramem docela srovnatelná... Jinak já s K9 krmila velkého psa (ne štěně) a přišlo mi to v pohodě. Ten Alavis ale určitě přidávej tak jako tak.
|
RenataL
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 16:28
- Nahlásit
Rozdíl mezi K9 a Nutram je, jak jsem byla poučena, v kvalitě, Nutram je kvalitnější co do surovin, proto i dražší. Chce to pečlivě pročíst složení. Jedno je z drůbeží moučky a druhé z drůběžího masa. Ale tak jako tak je K9 lepší než různé fujtajbly ze supermarketů. Jakmile se ale u pejsa například objeví alergie, s K9 už neuspěješ....
|
radek
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 16:30
- Nahlásit
ko4ka
http://www.candy.cz/
Porovnej slozeni, velkej rozdil nenajdes. Pokud ji sedi K-9 tak Nutram bude taky. Ja davam Nutram na doporuceni proti prdeni/smrdeni
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 16:53
- Nahlásit
radek
o prdění a smrdění mi ani nemluv, to jsme si patřičně užívali 3 tejdny když byla na Calibře... Nejlepší, že to nebyla jen ona, ale i mámin labík. Z bytu 3+1 se stala plynová komora...To bylo vončo
Já jen nevím, jestli když jí to sedí jí na tom nenechat.... Jinak Nutram bych pak dala každopádně, mně se totiž to složení zdá fakt dost podobný
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 16:55
- Nahlásit
RenataL
Ta alergie se může objevit vyloženě z K9 a nebo to myslíš všeobecně, že by se pak muselo přejít na něco lepšího - třeba na dietu a tak?
|
RenataL
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 17:11
- Nahlásit
ko4ka
Neslyšela jsem, že by po K9 objevila alergie, tak jsem to nemyslela Ale známí měli psa alergika a museli přejít z K9 na Nutram, po tom už "nešupinatěl". Spíš se alergie objeví po krmivech s barvivem, různými E-antioxidanty apod. Na to musíš dát pozor. Bavila jsem se o tom s veterinářem - výživářem, a připustil, že právě různé přídavky (aby to bylo levnější, voňavější apod) pak vyprovokujou alergie, nemoci slinivky, ledvin atd. No prostě maso a masová moučka je rozdíl. A K9 je z moučky.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 18:04
- Nahlásit
RenataL
Já bych tomu složení až tak nevěřila. Zvlášť v zámoří mají poněkud jinou charaketeristiku "moučky" a "masa" než u nás. Liší se, co všechno se do toho ještě dá nebo nedá zařadit. Mnohdy bývají i mouchy v překladu - podívej se někdy na originál balení a na české a je to rozdíl. Jak se to může stát, to nevím.
Souhlasím s tebou v tom, že záleží především na těch přídavcích, konzervantech a ochucovadlech, ve vztahu k alergii. Ale to je u každého psa vysoce individální a kterému může např. K9 zhoršit alergii, druhému ji zlepší.
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 19:30 - Změnil/a: Sylva
- Nahlásit
ko4ka
Jak píše fromeli, prostuduj složení. Ikdyž... To je teorie. Jak složení granulí znám já z laboratorních výsledků, málokdy popis odpovídá realitě. Zanes, nebo pošli vzorek granulí do labin veterinární správy, výsledky srovnej a máš jasno
Jo, je to za poplatek. Ale myslím pár desítek kaček. To se v zájmu kvalitního krmení vyplatí, ne?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 20:12
- Nahlásit
RenataL
Jakmile se ale u pejsa například objeví alergie, s K9 už neuspěješ....
Náhodou, ta moje alergická ovčanda kromě drahých veterinárních diet bez problémů snesla i K-9. Z toho usuzuji, že bude kvalitní.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 20:33
- Nahlásit
já osobně jsem slyšela různé názory, co se K-9 týče. Znám ženskou ( veterinářku ) co na tom má chovný, výstavní český teriéry a je naprosto spokojená a další vetka mi říkala, že se jim po některý z K-9 ( nevím teď právě co to bylo, jestli dospělácká pro velký plemena nebo některá jiná ) osypal a museli dát jinou značku....
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 06:29
- Nahlásit
Obecně se říká, že je lepší, když krmivo obsahuje více zdrojů bílkovin. Koukala jsem, že K9 má jeden zdroj, Nutram dva. Osobně mi Nutram přijde trochu kvalitnější.
Jinak na těch stránkách moc podrobný rozpis složení nejni, tak bych se pro jistotu koukla na pytel.
|
radek
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 11:13
- Nahlásit
http://www.aron.ic.cz/img/DSC02818_.jpg
http://www.aron.ic.cz/img/DSC02820_.jpg
|