Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / moje sestra se zbláznila
Autor Zpráva
venda
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 10:35
- Nahlásit

musím si postěžovat - sestra má miminko - asi 17 měsíců, já mám stěně 4,5 měsíce, setkáváme se tak 2 x měsíčně na víkend u rodičů a teď o víkendu moje psina šlápla do vody a zůstal po ní v koupelně blátivý otisk, i když měla nohy po příchodu z venku utřené, a sestra prohlásila, že už domu nebude jezdit pokud tam budu já se psem, že má pes špinavé nohy a padá z něj bordel a že na Vánoce budou i se synovcem u druhých prarodičů, nazdar
je normální? rodiče jejího přítele mají malé hospodářství, dítě se tam válí po dvorku se slepicema, kachnama, třema psama a hromadou dalších zvířat, je pravda, že do baráku zvířata nesmějí
co mám dělat, abych se mohla vídat se sestrou a jejím dítětem, ale nemusela nechávat štěně někde nevim kde?

dejavu
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 10:38
- Nahlásit

venda
Klid, bud shovivava, ono to prejde, cas ji uklidni, za par let se tomu zasmejete.

Mar3
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 10:38
- Nahlásit

venda
tak jí kup od nás s Jirikovem soba,dyž psy nemá ráda

venda
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 10:39
- Nahlásit

dejavu
no to taky doufám, už jsem vymyslela, že budu psa sprchovat dole ve sklepě ještě než přijdeme domů, aby byla fakt čistá, ale jestli segra odmítne přijet tak nevim

venda
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 10:41
- Nahlásit

Mar3
no to je nápad!!! když se potkaj 3 sobi, tak se radost násobí, začněte s výrobou! takový panelákový byt 3+1 kde bude 6 dospělých, 1 štěně, 1 dítě a 3 sobi - dovedeš si představit něco veselejšího?

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 10:41
- Nahlásit

venda
hele díváš se na Ordinaci v růžové zahradě? Tam totiž v úterním díle byl přesně "případ" Tvé sestry.....Přehnaně čistotná maminka málem nenechala otce svého novorozence na dítě ani sáhnout a prohlásila, že si musí vzít rukavice .....Nikdo jí na děcko nesměl šahat a vůbec byla strašně přecitlivělá....
Je známo, že po porodu se u žen občas vyskytují různé "zvláštnůstky" jako např. výše popsaná přehnaná čistotnost, strach ze přenostu možných chorob ze zvířat...atd. atd. Někdy tyto "poporodní stavy" prý samy přejdou tak jak přišly, ale někdy je potřeba vyhledat pomoc psychologa, aby netrpělo dítě, matka ani jejich okolí.
Jestli je ale mimčo Tvé sestry už 17měsíční, tak už to skoro není mimčo a nedá se to asi svádět na "poporodní anomálie"...
Zkoušela sis se sestrou rozumně promluvit, nebo s ní není řeč?

dejavu
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 10:43
- Nahlásit

venda
Je videt, ze ti na segre zalezi a to je strasne pekne, ze se dovedes i pres tohle prenest. Neber si to osobne, za jejim jednanim je pouze prehnany strach o dite, se kterym si neumi poradit.

venda
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 10:44
- Nahlásit

Evik
no ona neni nijak úzkostlivá na dítě, v tom je celkem normální, ale najednou jí začalo připadat, že je pes špinavej a že je pak celej byt špinavej, přitom Hekla nesmí do obýváku, takže Sam (dítě) se tam před ní může schovat, taky to dělá, do teď to bylo v pohodě a najednou...

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 10:54
- Nahlásit

venda
bůh ví, co Tvé sestře vadí, ale jestli se s ní dá mluvit, tak se dohodněte na nějakém kompromisu, abyste byli v pohodě ona, dítě, Ty i fenečka.
Já myslím, že má Tvá sestra třeba strach z toho, že když po bytě chodí pes a klučina už taky chodí, že by třeba kluk mohl lézt po zemi , pak si sáhnout do pusy a třeba se "zakuckat psím chlupem" Já vím, že to zlehčuju, ale jak to píšeš, tak je to nejspíš normální strach o zdraví dítěte a určitě se nějak domluvíte

petl
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 10:55 - Změnil/a: petl
- Nahlásit

venda
hele to znám jenže u nás tohle provozujou rodiče...pes mi prostě do baráku nesmí a tečka. Holt odjakživa zastávali názor že pes patří na řetěz, do boudy a žere to co nesežerou slepice nebo nějaké užitečnější domácí zvíře...to je pak těžký.
říct jim že se mnou holky občas chrní v posteli tak z toho mají zauzlení střev...

gabi
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 10:56
- Nahlásit

Ono to bude tym spinavym otiskom packy.
Tiez som sa davala chvilu psychycky do poriadku, a zvažovala či ešte budem brať domov šteňa z ulice, keď som videla šo z neho vyliezlo po odčerveni.
Myslim že sestru ukľudníš a ukecáš tým, že budeš psovi namiesto utierania packy umývať.
Ono to teraz na zimu psikovi len prospeje.
Ja tiež už nechavam psov radšej doma, keď ideme na rodinnú návštevu. Aj keď nie vždy sa to dá.

sarax
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 11:08
- Nahlásit

venda
hele ono se fakt tohle srovná samo..prostě má pocit že když už asi mimčo chodí a všude vleze tak se zmaže..kdyby tušila co všechno malý dítě objeví v bytě tak by se asi zděsila..mě jednou mladá u známejch shodila popelník a jak si dávala do nosu

Lola1
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 12:46
- Nahlásit

Já jsem prý jedla v parku vrabcům drobky a dožila jsem se taky ..., no hodně let.
No a pokud není malé dítě absolutně izolované, tak je pravděpodobnost, že setká stejně i s jinými psy, zvířaty a daleko horšími (co se týká špíny) věcmi, aspoň si může předem vytvářet protilátky.

Misery
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 13:13
- Nahlásit

prehnana cistotnost je taky spatna, dite si musi vytvorit protilatky a nevytvori si je, kdyz se s nakou tou "spinou" obcas nesetka, takze asi tak...

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 16:20
- Nahlásit

venda
prober to se ségrou na rovinu, co přesně jí vadí, zkuste najít dohodu, kompromis...jen ať se mimi taky "socializuje"

Danuš
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 20:55
- Nahlásit

venda
Je mi tě líto. Všechno, co ti tu doporučují stejně bude nejspíš naprd. Znám to z vlastní zkušenosti. Moji rodičové dali sestře chalupu. V létě tam jsou a já tam mám i moje dítě. To znamená, že tam musím za dítětem jezdit. Ségra bytostně nenávidí vše živé - psi smrdí, štěkají, padá z nich bordel,..... - a ještě se to znásobilo tím, že její mladší dítě je alergik. Sice ne na psy, ale co kdyby. To že její tchýně má psa, to je v pořádku, ale že ho mám já, to je zle. Neexistuje si s ní promluvit. Prostě má svou pravdu a psy v chalupě nechce. Takže v chalupě jsou psi v kleci, venku se zatím smějí pohybovat bez omezení - teda relativně. Zatím to alespoň vcelku korigují rodičové, ale až jednou nebudou,........ Asi si vjedeme do drdolů.

mac1
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:49
- Nahlásit

venda
4,5 měsíční štěně stáhne nějakou pozornost prarodičů na sebe , dřív ji mělo mimčo pro sebe, možná vadí i to , já bych to neřešila , tlapky bych pejsovi myla a dost, buď sestra přijde k rozumu nebo ne, s tím nic moc nenaděláš

venda
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 10:56
- Nahlásit

víte co je zajímavý - do teď to Hance nevadilo - jezdim tam se psem už od září, neřekla ani slovo, psa nemilovala ani jí nevadil, neutrální vztah a teď najednou řekla, že tam s nim pohromadě nebude

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání