Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Koupání LR
Autor Zpráva
LeJa
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 23:03
- Nahlásit

Už od začátku měsíce se s přítelem chystáme, že vykoupeme našeho Maxe(LR), vodu má sice rád, ale ne vanu. Když jsme minule(z jara) připravovali věci na koupání jako by to tušil a celý den se zdržoval co nejdále od koupelny a když jsme ho chtěli dát do vany tak se svalil na záda a dělal mrtvého brouka. Jojo koupání u nás je boj, dobrovolně do koupelny nepřijde a tak ho musíme do vany donést. Neseme ho dva, já za zadní, přítel za přední část těla. Je to fuška. Když konečně leží ve vaně, hází na nás vyčítavé pohledy a nebaví se s námi, odpuštěno je až když si vezme první piškot, to vím že už je v pohodě. Přítel šampónuje a já uklidňuji. Po ukončení akce, vyskočí z vany, otřu ho, ale stejně se vyválí po kobercích, po sedačce, otře stěny(všude jsou pak chlupy). Takže bilance je taková 10min. koupání, hodina uklízení.
A tak uvažuji, že bych se šla pozeptat do psího salonu a objednala koupání tam. Přeci jenom by měli mít vhodnější prostory(naše koupelna je malinká, takže dva lidé a pes a je narváno). A nemusela bych uklízet, to je to nejlepší. Ale zase se obávám aby jim ten salon nezbořil až ho bude rvát pod sprchu.
Co vy na to? A jak koupete vy - doma nebo ho necháváte koupat v salonu?

Zdraví Lenka a Max

wensday
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 06:17
- Nahlásit

LeJa
Ahojky, mám 2 labradorky a ve vaně v paneláku je sprchuju, když je takovýhle počasí jako teď , vlastně denně. Anne prvně taky do vany moc nechtěla, ale ona je jedlík a mlsoun, takže stačí kousek něčeho dobrého, dobrotu dám do nejzaššího kouta vany a ona tam skočí sama. Pak osuším velkou osuškou a nechám je než uschnou lítat jen v předsíni a kuchyni .... tak takhle to děláme my

Mmartin
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 06:52
- Nahlásit

LeJa
Já vynechávám těch deset minut koupání, jen tu hodinu uklízím... Labradoří srst je dost samočistící, i ten největší bordel zatím vždy opadal, stačí ho pak vyluxovat... Myju jen v řece a rybnících, Bára provádí osobní hygienu v loužích

Eda
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 07:30
- Nahlásit

LeJa
my jsme koupali jen jednou a to už bylo nevyhnutelné, protože ten rybí smrad vážně ne a ne vysmrdět. ale jinak naše vana je Berounka a různé potoky, stroužky a když je nejhůř, tak i louže.
nekoupala bych LR zvlášť teď před zimou, ať má raději pěknou tuk. vrstvu v kůži. hupsne vám do vody v zimě venku a je líp chráněný takže já jsem za nekoupání, pokud to není nutné

Ketrin
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 07:30
- Nahlásit

LeJa
Úplně zbytečně se trápíte. Přesně jak říká Mmartin. Labradoří srst je specifická a šampónování škodí - porušuje se tím typická nepropustná mastnota srsti a srst postupně ztratí svou samočistící schopnost, nemluvě o tom že se vysušuje kůže atd. Šampónovat by se mělo jen když je to nezbytné - tj.např.po vyválení v rybě, zdechlině apod. Prostě když není zbytí.
Naše holky (10 a 6 let) byly každá šampónovaná asi 2x v životě.

Eda
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 07:32
- Nahlásit

Ketrin
po vyválení v rybě, zdechlině apod.
dyť to říkám!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 07:34
- Nahlásit

Eda
No, hezky jsme se tu sešly a shodly.
Btw. taky je příšerný, když se LR proběhne v řepkovém poli
těsně před sklizní. To je snad ještě horší než ta ryba

Eda
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 07:37
- Nahlásit

Ketrin
fakt? tak řepkový pole ještě Eda nevyzkoušela, ale co není může být záleží na místních zemědělcích
se picnu, u nás na LR nikdo nechodí... asi tam dám nějakou další fotku. ale teď ne, jdem s hnědkou do lesa

Syska
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 07:40
- Nahlásit

Tak my v tomhle deštivém počasí okoupáváme taky denně, ale jen nohy a bříško a pouze teplou vodou, ne šamponem. Máme malého byťáka, který se válí v posteli, tak to ani jinak nejde. Je ale naučená, že přijdem z procházky a jde se koupat, takže hned po příchodu do bytu si sama skočí do sprchového koutu a čeká, takže u nás to probíhá naprosto v pohodě..

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání