Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pomoc pro útulek
Autor Zpráva
RenataL
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 11:19
- Nahlásit

Jestli máte někdo chuť pomoct útulkovým pejskům, podívejte se na
http://www.narodniregistr.cz/sponzor.php
Moje 2 čipy sice nejsou nijak závratné, ale budou to 2 konkrétní pejsci.

PepaZu
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 11:46
- Nahlásit

Me ta informace prisla mailem. Radeji jsem si to overil po telefonu. Jsem rad, ze je nas vic Pride mi to lepsi napad nez dat jen penize a doufat, ze se nerozplynou v nejake nadaci. Treba se diky tomu nejaky pes zase jednou vrati domu. Sam mam psa ocipovaneho auz mi ho jednou vraceli z veteriny.

Hubinek
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 12:39
- Nahlásit

Nevite nekdo neco blizsiho o utulku v Jimline nebo Svetci? Rad bych nekteremu pomohl ale nevim o nich nic vic. Diky.

Evik
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 13:34
- Nahlásit

taky jsem dostala tu informaci přímo od registru mailem, akorát dneska jsem byla podat příkaz k úhradě...taky jsem přispěla sice jenom na 2 mikročipy, ale když to udělá kupa lidí, tak to jistě spoustě útulkům pomůže A člověk má pak dobrý pocit, že udělal alespoň malý dobrý skutek Taky mám psy očipované a hodně lidí už dneska má. Mnoho útulků ale nemá čtečky, takže myslím, že ta akce Národního registru je záslužná.

Marmorata
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 14:15
- Nahlásit

Ja myslim, že teď už to bude se čtečkama lepší .-) Jsem z malého města a protože je nás tu hodně pejskařů a útulek je asi 17 km daleko, podařilo se nám přimět zastupitelstvo, aby koupili strážníkům čtečku. Tak jsem také přidala alespoň na dva čipy. Jaký útulek jsi vybrala? Já je moc neznám, vybrala jsem úplně náhodně...

Hrdlik
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 23:03
- Nahlásit

Na tom seznamu je dost útulků, ale bohužel nemám osobní zkušenost. Můžu pomoct pár čipama, ale kam s nimi? Máte někdo s některým útulkem zkušenost?

Biluška
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 23:43
- Nahlásit

Hrdlik
Vřele doporučuju následující útulky - Malý Jeníkov, S.E.A.R. Olomouc (nebo možná Šternberk, nejsem si jistá), paní Synková -Ostrava Heřmanice. Tyto tři znám osobně a vím, že pejskům je tam věnována maximální péče. Rovněž tak jejich umísťování.
Naopak ty, kterým bych nedala zlámanou grešli - Krnov, EFAS (Olomouc), Kociánka (Brno).
Určitě jich bude na obou stranách víc, ale všechny bohudíky (nebo bohužel,jak se to vezme) neznám.

Biluška
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 23:47
- Nahlásit

Hrdlik
Nevšimla jsem si toho seznamu nahoře, promiň. Tak z těch co tam jsou - znám Žamberk - doporučuju, Blansko - rovněž. Slyšela jsem o Děčíně (kámoška má od nich psa) a taky se tam prý o pejsky skvěle starají, takže klidně i tam. No a pochopitelně LOZ Olomouc

moll
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 07:27
- Nahlásit

já z osobní zkušenosti doporučuju taky LOZ třebíč - o pejsany se tam moc dobře starají

Hrdlik
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 08:52
- Nahlásit

Biluška
Děkuji za rady, vezmu namátkou jeden z těch, cos mi napsala. Snad se trefím

RenataL
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 09:24
- Nahlásit

Já znám Jimlín z doslechu - od svého veterináře. Moc je chválí.

tosca
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 09:59
- Nahlásit

Biluška
S Domovem pro opuštěné a týrané psy v Ostravě-Heřmanicích je v tomto případě dost velký problém ... nemají oficiální statut útulku, takže nesplňují podmínky pro zařazení do tohoto programu.
Ale i tak, díky za kladnou referenci na ně

RenataL
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 11:23
- Nahlásit

tosca
Já myslím, že je to o dohodě - jestli na ně máš kontakt, zkus ho poslat na registr nebo nasměruj lidi z útulku. Já tam takhle také jeden předala...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 15:46
- Nahlásit

Do programu se zařazují pouze schválené útulky, a Domov pro opuštěné a týrané pejsky pojetí útulku nevyhovuje, je to spíše o snaze o domácké prostředí, navíc je snaha pokud možno nové psy nepřibírat. V tomhle případě je čtečka naprosto bezpředmětná, většinou se tam ani nedostávají psi zatoulaní, ale dost blbě udatelní psi, kterých se zbavují přímo majitelé.
Už nám kvůli tomuto programu přišel mejl, ale vzdali jsme se jej ve prospěch potřebnějších.

RenataL
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 22:37
- Nahlásit

tosca a Mucholabka

Nedalo mi to a zjišťovala jsem přímo u registru, můžou přibrat i další útulek, na statutu ani tak netrvají, jde o to, aby útulek reálně fungoval a přijímal pejsky, aby čtečka někde neležela. A víc už je potřeba čipů. Tolik info...

Marmorata
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 10:55
- Nahlásit

Mucholabka
A máš tip na "potřebnější", tedy abych necpala někam, kde se mají celkem fajn? Podařilo se mi ještě něco vyškudlit na firmě.

Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 11:15
- Nahlásit

Marmorata
Já mám tipů Určitě Malý Jeníkov (mají teď ty přivezené Slováky, ale i další). Nebo S.E.A.R. v Olomouci.
Víš, je mi trošku proti srsti podporovat městské útulky. Nezdá se to, ale většinou mají peněz dost. Ne, že by nepotřebovali pomoc, ale většinou jinou než finanční. Soukromé jsou na tom úplně jinak, takže většinou se snažím pomáhat jim. Bohužel v tom nabízeném seznamu jsou z největší části útulky městské.

Marmorata
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 11:46
- Nahlásit

Biluška
Tak na to už jsem se taky ptala, ale problém je, že ve spoustě měst mají poněkud zabedněnou vrchnost. Jsem zhýčkaná Prahou, z útulku jsem babičce brala očipovaného pejska, jen jsme změnili adresu... Když za týden utekl, měli jsme ho do dvou hodin doma.
S.E.A.R. už na seznamu je, podporu slíbil můj kolega. Malý Jeníkov jsem na seznamu nenašla. Máš na ně nějaký kontakt?

Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 11:59
- Nahlásit

Marmorata
www.utulekmalyjenikov.estranky.cz

jinak, blízce s nima spolupracuje Dejavu, když tak vydrž až přijde.

Evik
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 12:26
- Nahlásit

a co Bouchalka? Já darovala ty 2 mikročipy útulku Bouchalka....Známá má od tamtud pejska a říkala mi, že prý je to tam dobré, že o pejsky pečují pěkně, tak jsem si řekla, proč jí nevěři......Ale když už to tu rozebíráte, tak se taky ptám....máte s tímto útulkem někdo zkušenosti?

Marmorata
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 13:10
- Nahlásit

Biluška
Už budu muset utíkat. Nemůžeš dejavu nasměrovat na ten registr? Ráda jim přispěju, když se objeví na seznamu, ale necítím se abych je nějak lanařila. Mám blbou zkušenost z dřívějška. Přeji hezký weekend.

RenataL
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2006 16:39
- Nahlásit

Evik
Taky jen z doslechu, zkušenost známé, nestěžovala si. Paní majitelka je prý sice trochu skeptik, ale nedivím se. Jen doufám, že je víc lidí, co můžou postrádat asi dvěstě korun.

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2006 16:56
- Nahlásit

Marmorata
Jasně, nasměruju ji.

RenataL
Na Bouchalku jsem taky slyšela chválu, ale osobně je neznám.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2006 17:34
- Nahlásit

Biluška
Já tam byla osobně asi 2 krát,ale už je to dýl.Od té doby udělali rekonstrukci a dokonce snad nějaké vyhřívané kotce,ale to jsem už neviděla.Reference ale jsou dlouhodobě dobré,o psy se starají dobře a myslím,že péči mají dobrou.Je to už poměrně dlouho zaběhlý útulek,měla jsem od nich minulou fenu a ta přišla v roce 1994(i když tam byla jen přes víkend),ale fungovali už předtím.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání