| Autor |
Zpráva |
Oggy
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 18:18
- Nahlásit
Chtěl bych se zeptat, jak je toto plemeno přizpůsobeno celodennímu pobytu venku. Měl by zateplenou boudu.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 19:38
- Nahlásit
Oggy
Já bevim, kamarad má křížence bígla a dalmatina a jeho feňule nemá v podstatě žádnou podsadu, stačí trošuk nižší teploty a už se klepe... Je fakt, že je to byťák, ale i když tu její srst srovnám třeba se srstí svojí psice (která taky žije v bytě) je to šílenej rozdíl...
Zrovna včera jsme to řešili a došli jsme k tomu, že moje psice, ač je malá, celoroční pobyt venku by nejspíš zvládla, pokud by byla zvyklá, ale ta druhá feňule by to v našich podmínkách asi rozcházela těžko...
Takže já osobně bych to nedoporučila, ale jen ze zkušeností s křížencem... Takže to ber s rezervou... Jsou podle mě vhodnější plemena na celoroční pobyt venku...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 19:44
- Nahlásit
Oggy
nezvládne. Když chceš mít psa celoročně venku tak si vyber,prosím, plemeno s hustší srstí.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 20:26
- Nahlásit
Oggy
Znamy maj dva dalmatiny a oba jsou celorocne venku a spi v garazi nebo v zatepleny boude, maj je tak uz 4 roky a zadnej problem
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2006 07:32
- Nahlásit
Oggy
kámoška má bígla - celoročně venku v zateplené boudě a v pohodě - myslím,že maj s dalmatinem podobnej typ srsti.
|
Nikka
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2006 09:26
- Nahlásit
Ahojky já mám dobrmana a bohužel dcera má silné astma,tak máme celoročně venkovního psa.Hodně dlouho jsem to řešila a vybírala-takže má velmi dobře zateplenou boudu v ní má výhřevný panel, který zapínám,když teplota klesne na -10st(mám odzkoušeno,že do -10 si boudu sám zafuní),na prochajdy pokud je víc jak -10st nosí svetr.Ted mu budu kupovat misku v které nezamrzá voda. JInak pesan je po celý den s manželem v dílně. Kotec nikdy nezavírám,takže do boudičky může dle libosti.Samozřejmě se mu věnujeme po celý den,takže sám je jen v noci.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2006 09:29
- Nahlásit
No, asi to přežije, ale nemyslím, že by se mu to líbilo. Moji psíci mají podobnou srst, a postel by určitě neměnili.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2006 10:07
- Nahlásit
Nikka
kde jsi sehnala tu misku na "nezamrzací vodu"?( chtěla bych ji pro pejsu rodičů)...Dík
|
Nikka
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2006 10:14
- Nahlásit
tady:http://www.shop.schnauzer.cz/view_product.php?product=KRL_68672
|
Danča
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2006 11:48
- Nahlásit
Měla jsem dalmatina a nevim jestli by venku vydržel nebo ne kvůli zimě, ale co vím je, že by nevydržel odloučení od rodiny byť jen přes noci. Byl to příšerný mazel a s porovnáním s RR opravdu na své rodině (mě a mojí mamči) závislák.
Ale pokud se na to naučí od mala, tak je to něco jiného, ale neměla bych to srdce ani tak..
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2006 11:58
- Nahlásit
Nikka
díky moc
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2006 14:48
- Nahlásit
Mar3
younglady
přežít venku v podstatě dokáže každý pes. Problém je v tom, jestli je to život, nebo přežití. Asi jako bezdomovci taky venku přežijou, ale nikdo jim to nezávidí, že? A nemluvím teď o nějakém komfortu, ale pouze o zajištění základních životních potřeb. Dalmatin, bígl a pod opravdu nejsou plemena k celoročnímu životu venku. A neargumentujte zateplenou boudou, to je snad samozřejmost. Moji psi ji pochopitelně taky mají zateplenou, přesto tam o moc tepleji než venku nebývá. Něco jiného je leda tak ten výhřevný panel Ničinýho dobrmana
|
Danča
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2006 13:45 - Změnil/a: Danča
- Nahlásit
Na tomto odkazu najdeš charakteristiku a hlavně zvláštní nároky tohoto bezva plemene.
Omlouvám se, tak tady je ten odkaz
http://www.rozhlas.cz/psi/honici/_zprava/44649
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2006 14:01
- Nahlásit
younglady
taky si myslím, že i když je to pes spíše do bytu, tak i venku může vydržet, má-li dostatečně zateplenou boudu a přes den dostatek pohybu. U nás v ulici mají jedni známí dalmatinku taky venku, čubina je v pohodě, nikdy jsem jí neviděla, že by se klepala...je otužilá, spí v garáži kam může kdykoli přijít a zase odejít...má tam "lítačky"...teplý pelíšek...je zdravá
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2006 14:07
- Nahlásit
younglady
ale spaní v garáži je zas trochu něco jiného a navíc, dva psi se v boudě mnohem víc zahřejí, než jeden sám...
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2006 14:24
- Nahlásit
Ebony
ale vzdyt ja pisu ze bud v garazi nebo v boude, jak kdy, navic tu druhou maj jen dva roky, prvni dva roky zil ten rvni venku sam a nebyl prolem
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2006 14:31
- Nahlásit
younglady
no nebyl problém nic neznamená, možná bude, až ve stáří, klouby nevydrží všechno.
Hladkosrstýho psa bych venku nenechala nikdy.
|