| Autor |
Zpráva |
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2006 14:38
- Nahlásit
je vhodné dávat psům syrová vajíčka, kamoška to dává psovi do granulí každý den aby mu víc chutnaly nemůže mu to spíš ublížit?
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2006 15:23
- Nahlásit
kiwikik
Vím že se mají dávat ale teď nevím jestli bálek nebo žloutek a nebo obojí, ale myslím si že každý den se to nemá.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2006 16:16
- Nahlásit
Syrový bílek obsahuje avidin. Avidin je termolabilní růstový protein, který se působením tepla zničí. Avidin naopak ničí v potravě biotin ( vitamin H). Proto je nutné vejce vždy uvařit. A když se potom rozhodujete zda bílek nebo žloutek, vyberte radši bílek, protože cholesterol obsažený ve žloutku ani pejskovi neprospívá. Podávání bílku by mělo být asi tak 1 bílek na 6 kg hmotnosti psa. Ten pomáhá obnovovat enzymy a zvyšuje chuť k jídlu.
|
joli
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2006 18:16
- Nahlásit
Už to tu bylo probíráno, a myslím, že se všichni shodli, že žloutek syrový nevadí, vadí bílek.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2006 07:16
- Nahlásit
Tak tak, dávám syrový žloutek Ale ne každý den, tak jednou dvakrát za týden.
|
Nomex
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2006 07:49
- Nahlásit
Zdarec,
sice to neni dotaz ohledne vajicka, ale zajimalo by mne jak vylepsit granule aby hafanovy vice chutnaly?
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2006 07:52
- Nahlásit
Nomex
nalít na ně vlažný vývar z polévky a nechat nacucat.
|
Nomex
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2006 07:55
- Nahlásit
dejavu
Tak nacucat az se z toho stane takova odpudiva skoro kase?
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2006 08:11
- Nahlásit
Nomex
jj
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2006 14:49
- Nahlásit
Nomex
Zdarec,
sice to neni dotaz ohledne vajicka, ale zajimalo by mne jak vylepsit granule aby hafanovy vice chutnaly?
Nechci být hnusná, ale...asi má důvod, aby mu nechutnaly...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2006 17:22
- Nahlásit
dejavu
a když potřebuju aby štěně rostlo tak mám dávat syrový avidin, nebo je to nevhodné? Mám v tom teď trochu zmatek (každý den jim teda vajíčko 100% nedám, žiju s Tomášem, nikoliv s Rotchildem )
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2006 18:26
- Nahlásit
Biluška
prave nedavat avidin, tedy syrovy bilek, protoze ten avidin nici biotin. takze bud uvarit nebo vynechat syrovy bilek.
|
Lájoš
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2006 18:50
- Nahlásit
dejavu
Promiň tak jsem se do toho nějak zamotal. Když adivin je růstu prospěšný tak proč ne? A zvýšit příjem vitamínu H. Nešlo by to nějak?
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2006 18:57
- Nahlásit
Lájoš
nevim, s tim nemam zkusenost, jak moc se to musi kompenzovat zvysenym prijmem biotinu
|