| Autor |
Zpráva |
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 20:05 - Změnil/a: kiwikik
- Nahlásit
Ahojky! mám takovýho malýho pidižvika. a jelikož plánuju že si zřídím ranč s koňama docela by mě zajímalo jaké máte zkušenosti s malými plemeny u koní! on u koníků bývá chová se ukázkově ale většinou ho mám na očích. Koní se nebojí ale také se jim neplete pod nohy.ale až ho nebudu mít na očích bojím se že ho nějakej koňucha přišlápne a bude zle. vlastně ani nevím na co se ptám je to zmatený že? prostě napiště jaký máte zkušenosti s malými plemeny u koní!
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 20:56
- Nahlásit
kiwikik
ranč??? já myslela,že bydlíš někde u Lidické...
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 21:08
- Nahlásit
no jo ale plánuju že se přestěhuju do vidlákova! jsem ulítlá no!
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 21:12
- Nahlásit
kiwikik
Ahojky, pokud vím tak číňani jsou velice vhodní ke koním. Dokonce jich pár znám co žijí s koňma !! A dokáží i vyskočit do sedla před jezdce. Jsou to rození komedianti, ale to asi víš.
Pa, pa. Posílám pohlazení Belliskovi.
Eva a naháč Kressi
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 21:16
- Nahlásit
jéé děkuju! taky pozdravuju celou smečku!
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 21:19
- Nahlásit
kiwikik
Kdyby bylo zítra hezky, šla bych do Lužánek. V kolik tam chodíte ? Já jsem moment. doma, můžu tudíž celý den.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 21:42
- Nahlásit
kiwikik
jé,a kdy to plánuješ? můžem pak někdy v budoucnu dojít na návštěvu? koně mám ráda
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 22:23
- Nahlásit
Mar3
v budoucnu jasně můžete! můj plán - babička s dědou vlastní barák na lontu + pole který teď pronajímají, hned vedle je prasečák JZD no tak plánuju že zdědím barák odkoupím prasečák a budu tam mít koně.
jorkaAmálka
zítra půjdeme tak nejdřív kolem sedmé dřív nemůžu
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 23:03
- Nahlásit
kiwikik
doporučuju šeltie. Nejsou úplný poserky, ale drží si uctivý odstup. Prostě se samy hlídají, aby se jim něco nestalo . Naopak vřele nedoporučuju pumi, ta nemá pud sebezáchovy, je schopná probíhat běžícímu koni pod kopyty a ještě ho přitom kousnout.
|
Misery
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 23:14
- Nahlásit
Ono pak taky este zalezi na samotnejch konich, z vlastni zkusenosti vim, ze nekteri jsou hajzlici a slapou/kopou po vsem, co se jim priplete pod nohy, nedej boze do boxu.
Jiny jsou zase v pohode, drobnejsich zvirat jako psu a kocek si budto vubec nevsimaj a tolerujou je, nebo o ne obcas i projevi zajem...znala jsem jednoho hrebce kterej se kamaradil s nemeckym ovcakem, byli to temer nerozlucni kamaradi, jak byl hrebec venku, tak se psem behali po pastve a dovadeli. Coz bylo dost zajimavy i pro pozorovatele, preci jen pes a kun prateli, to se jen tak nevidi
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 23:24
- Nahlásit
Biluška
no já malou rukavici ke koním nehledám já ji mám je to čínský chocholatý, je u koní zvyklý ale tak nějak jsem chtěla vědět i zkušenosti protože vždycky když jsme byli u koní tak jsem hídala spíše psa! no a kdybych měla ten ranč tak by si tam lítal jak chtěl a mohlo by se něco stát.
jak píše Misery měla bych ranč - turistika, ustájení, výcviky koní, výuka jezdců - prostě komerční stáj. takže by se tam objevovali i koně hazlíci. no asi fakt chci slyšet jen zážitky a zkušenosti s těmito potvůrkami. jinak bych si chtěla pořídit australáka -ovčáka, border kolii, čuvače nebo vořecha z útulku přímo ke koním.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2006 08:20
- Nahlásit
kiwikik
Jé, tak já taky koně můžu, takže si s Mar3 zamlouváme protekční vyjížďku za propůjčení Berryska a Tessinky Belliskovi...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2006 09:10
- Nahlásit
Nerozumím formulaci "malé plemeno ke koním". Pes u koní může být buď hlídač areálu. Nebo doprovod a kamarád jezdce a měl by být silný a fyzicky zdatný má-li žít tempem života koně. Nebo to může být malá ozdoba stájí, takový maskot, což jsou dnes velmi moderní v jezdeckých areálech Jack Russelové nebo Parsoni. Stali se takovou ikonou - skřítci jezdeckého světa.
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2006 10:31
- Nahlásit
Garfield
no já si nechci pořizovat malé plemeno ke koním, já ho mám a ty koně k němu snad v budoucnu dodám nebude hlídač nebudu ho tahat po vyjížďkách bude ta ozdoba ranče. prostě bude poletovat po stájích bez dozoru. ke koním se chová velice dobře i když ho to nikdo neučil. prostě jsme přišli do stáje koukl na koníky a v pohodě. nebojí se jich ale taky se je nesnaží sežrat.když pracuju s koníkem je na okraji jzdárny a čeká. prostě pohodička. jen mě zajímaly třeba zkušenosti a zážitky tady s těma rukavicama ve stájích.
Syska
jéé to se asi ujezdíte 24 h denně na vyjížďce zatímco Bellisek bude hlídat Tessinku a Berryska
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2006 11:20 - Změnil/a: Pastelka
- Nahlásit
kiwikik
můj plán - babička s dědou vlastní barák na lontu + pole který teď pronajímají, hned vedle je prasečák JZD no tak plánuju že zdědím barák
Nic proti, ale kolik je prarodičům???? A taky, budeš jedinej dědic?
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2006 11:26
- Nahlásit
Pastelka
je to předběžné plánování může to vyjít může to také být úplně jinak. Babičce je 85 dědovi tuším 80! zdědím to já páč sestra o to nemá zájem a nějak se s tím počítá že to dají mně. nechci to tam zřizovat za týden ještě řádku let to bude stále ve stádiu plánování a kdo ví jestli to výjde.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2006 11:42
- Nahlásit
Misery
znám dogu, která si s koněm oblizuje čumáky..a když je pusa dokonalá jdou ven a tam se honí , škoda, že kůň neumí lehni, ale už se naučil stát, když doga má povel zůstaň
|
venda
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2006 12:38
- Nahlásit
kiwikik
my měli u koní dvě kříženky tak do 30 cm v kohoutku, pak kokra, německého pinče a křížence briarda a s těma menšíma psama to bylo lepší, protože si na koně tolik nedovolovali, i když jim teda dost lezli pod nohy, ale koně na ně byli zvyklí, takže na ně nešlapali, jinde jsme měli vlčáka a ten byl děsnej, protože při lonžování chňapal koně po nohách, bohužel majitel byl idiot takže s tím nic nedělal
správný koňský pes je dalmatin nebo beagle
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2006 23:54
- Nahlásit
tak koukám že Belda je ideální pes ke koním fakt se jim neplete pod nohy ani nevěší za ocas a tak.Myslím že to bude ok i když ho nebudu mít na očích! jen by nemusel stále žrát ty kobyláky
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2006 07:41
- Nahlásit
já mám koně taky ráda, mám-li příležitost, ráda se i projedu, ale se svým psem jsem to zatím nezkoušela... Na chalupě mi občas půjčí naprosto klidného chlaďase jedni lidé, co mají hospodu. Leoš (jako ten kůň) tam v létě chodí mezi hosty a loudí - teda venku, mají venkovní posezení Pesana už jsem s Leošem seznámila, moc se na něj netváří, ale už se ho nebojí. Leoš je v klidu, tomu by nevadila nějaká "běhací potvůrka kolem nohou" a myslím, že by si i dal pozor, aby na něho nešlápl, jenomže můj haf špatně snáší, když se "muckám" s koněm ..."žárlí" a asi by konika otravoval.....no nevím, jestli najdu odvahu jet na procházku se psem na koni....
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2006 10:34
- Nahlásit
ještě mě napadlo jezdíte někdo na vyjížďky se psem v sedle třeba že ho máte v nějaké tašce? docela dobře si to nedovedu představit, Belliska jsem v sedle už měla a líbilo se mu to ale nevím jak by snášel tu tašku! jezdíte někdo takto?
|