| Autor |
Zpráva |
leila
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2006 16:32
- Nahlásit
Anka
ráda bych pomohla ale teď momentálně tak tak vycházím tak vám budu držet palečky ať to dopadne a ať se sesbírá co nejvíce enízků na operaci nic jiného mi nezbívá
|
haji
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2006 08:29
- Nahlásit
...........posunuji už to nebylo vidět
|
haji
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2006 09:18
- Nahlásit
Tak jsem narazila na tohle
podla najnovsich info je uz psik po operacii (text z http://brossmannova.blog.sme.sk/c/69799/Jackie-psi k-ktory-by-chcel-opat-behat.html):
- CT vyšetrenie ukázalo zlomeninu lopatky a narazenie miechy-/nešlo o posunutú platničku,ako naznačoval rentgen.../ Psík je už po operácii v Žiline /17.11.2006 poobede/. Výsledok je dobrý, lekári dávajú veĽkú nadej,ze po opadnutí opuchu miechy bude nádej,že psíček začne chodiť...bude potrebná liečba antibiotikami a rehabilitácie...ale lekári dávaju jackiemu nádej. InformAcie o pokračovaní liečby budú dostupné na stránke psiej duše hneď po návrate psíčka z nemocnice. ĎAKUJEM ZA PREJAVENÚ PODPORU. prajem krásny deň.
ale nedaří se mi ten odkaz otevřít(nalezeno na kočkách online)
|
aren
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2006 10:08
- Nahlásit
haji
Kde je to na těch kočkách? Ten odkaz brossmannova mi taky nejde otevřít, a na psej duši nejsou aktuální zprávy žádné.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2006 10:22
- Nahlásit
Zato je tam hezká fotka Jacka:
|
haji
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2006 12:11 - Změnil/a: haji
- Nahlásit
Myslím,že v "co se nevešlo jinam"na foru URL
už ten odkaz funguje,ale nic víc tam není
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2006 12:25 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
http://brossmannova.blog.sme.sk/c/69799/Jackie-psi k-ktory-by-chcel-opat-behat.html
Tenhle odkaz už mi funguje...
Aha... hm... tak se opakuu, omlouvám se
|
Klárča
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2006 17:56
- Nahlásit
Tohle jsem okopírovala z http://www.psiadusa.szm.sk/jack.htm
17.11. - Prevoz Jackynka na vyšetrenie. Nasleduje dôkladné vyšetrenie. Potom sa skúša schopnosť Jackynka chodiť po predných labkách. Veterinár berie psíka do rúk pričom prednými labkami by mal Jackynko chodiť po stole. On však labkami nepohybuje ale na nich poskakuje. Je to zlé znamenie - s prednými končatinami niečo nie je v poriadku. Po ohmataní si veterinár ide pozrieť originálnu RTG snímku, ktorej kópia bola zaslaná mailom. Na RTG snímke je pri dôkladnejšom preskúmaní patrná zlomenina prednej lopatky! Je nepochopiteľné ako mohla byť prehliadnutá ihneď po nehode! Jackynko ide na rentgen. Bohužiaľ zlomenina lopatky nerieši problém prečo je Jackynko ochrnutý na zadné končatiny. Ani po vyvolaní RTG snímkov, nie je možné vyriešiť čo je príčinou ich nehybnosti. Krčným stavcom je venovaná maximálna pozornosť. Zdá sa byť všetko v poriadku. Je privolaný druhý kolega a ten opätovne skúša hĺbkovú citlivosť. Jackynko reaguje! Vôbec nie je dôvod na utratenie.
V každom prípade je čím skôr potrebné riešiť aj problém s prednou lopatkou. Keďže RTG snímky neviedli k vy-jasneniu príčiny nepohyblivosti zadných končatín, Jackynko cestuje na CT vyšetrenie. Nekonečne dlhá analýza snímkov z CT nevedie k vyjasneniu príčiny ochrnutia. Skúma sa mäkké tkanivo, kosti, miecha, všetko... Ale je tu dobrá správa, že stavce sú v poriadku. Miecha je pravdepodobne niekde poškodená, ale nie je možné toto miesto lokalizovať. Vraciame sa na kliniku. Jackynko sa podrobuje operácii pričom je jasné, že na jej výsledku nezáleží či bude opäť chodiť. Prelomená lopatka nie je v žiadnom prípade dôvodom ochrnutia. Jackynko dostáva kovovú platničku a niekoľko skrutiek. Operácia prebieha bez komplikácií.
Je odporučené zostať do nasledujúceho dňa. Večer trávi pokojne. V noci je potrebné venovať sa mu častejšie.
18.11. - Ráno je vykonaná kontrola. Jackynko je aktívny a snaží sa posadiť. Dostáva injekcie. Následne budú nasadené tabletky. Treba dúfať, že miecha nebola natoľko poškodená aby sa nezregenerovala. Pri prevoze je Jackynko šťastný, že sa môže opäť posadiť. Pokúša sa plaziť. Bohužiaľ zadné labky stále ťahá nehybne za sebou. Je potrebné počkať na ďalší vývoj jeho stavu. Musíme veriť, že sa bude len zlepšovať. Psík po tom ako sa mu vrátila možnosť stáť na predných končatinách, viditeľne ožil.
Opäť je to ten Jackynko, ktorý má chuť žiť a behať ako predtým.
Medzi tieto všetky dni si vsuňte neustále osočovanie, ktoré voči mne prebieha na internete, či už o kocúrikovi čo mal kvôli mne oslepnúť, alebo obviňovanie, že celý príbeh je vymyslený. Nerozumiem aký je zámer ĺudí ktorí toto všetko voči mojej osobe robia. Som z toho celého znechutená, ale vždy keď sa pozriem na Jackynka verím, že som pre neho urobila všetko, čo je (aj čo nie je) v mojich silách. Bez pomoci ľudí ktorí ma denne podporujú by som to nezvládla. Takáto situácia sa ťažko prežíva, aj keď máte na to vytvorené podmienky (nielen finančné).
O to je to celé horšie, ak príde rana pod pás od ľudí ktorých som si nesmierne vážila, za to čo pre zvieratká urobili a robia. Nebolo možné reagovať na všetky ohlasy, snažila som sa v prvom rade pomáhať Jackymu a odpovedať hlavne ľuďom, ktorí ma podporovali. Ak som niekomu z nich ešte nestihla odpísať, tak len preto, že
celá situácia je pre mňa nesmierne vyčerpávajúca a časovo náročná. Týmto sa im chcem ospravedlniť. Pre Jackynka som hľadala najlepšie možné riešenie. Ak si prečítate sled udalostí pochopíte, že spôsob akým som postupovala bol zapríčinení počiatočnou dôverou, že v prvé dni po nehode je so psíkom nakladané po odbornej aj ľudskej stránke najlepšie ako je možné.
Bola som obvinená, že sa chcem na Jackynkovom trápení obohatiť. Pravda je však taká, že som ostala zadĺžená, ale vôbec to neľutujem. Urobila by som to opäť. Chcem sa aj touto cestou poďakovať všetkým ľuďom, ktorých Jackynkova prosba o pomoc nenechala ľahostajnými. Všetkým, ktorí Jackynkovi pomohli a pomáhajú. Bez nich by som to nezvládla.
Ďakujem.
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2006 18:53
- Nahlásit
Takže, pokud to dobře chápu, operace v Brně (nebo kdekoliv v ČR) se s velkou pravděpodobností konat nebude. Takže český účet ztrácí smysl.
Jdu se pokusit poslat pár korun na Slovensko
|
Anka
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2006 23:23
- Nahlásit
Ahojte!
ďakujem Klárči, že sem hodila text. Ja som nestíhala, ospravedlňujem sa.
Stále aktuálne informácie o Jackynkovi nájdete na stránkach http://www.psiadusa.szm.sk/jack.htm
ĎAKUJEME všetkým za akúkoľvek pomoc
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 08:48
- Nahlásit
Anka
Kde tedy pejsek nakonec bude operován, co nového ???? je nejlepším řešením poslat peníze převpdem na Slovensko ????
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 09:02
- Nahlásit
wensday
složenkou je to problematické, převodem dostane slovenské koruny a dá se to poslat i v obálce (jako doporučený dopis), to mi radili na poště...
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 09:11
- Nahlásit
Gája
no, já čekám co napíše Anka..... já bysem ráda něco poslala, koukala jsem na stránky Psí duše, chjo, já bych si tak vzala nějakou malou fenečku domů, ale máme 2 labiny a momentálně pracuju tvrdě na výcviku a u útulkové na odstranění bláznivejch reakcí na cyklisty, motorky, koně apod.... jsem nahlodaná, ale vím, že je to blbost, tak raději zatím aspoň nějak pomůžu..........
Anka
napíšeš mi prosím tedy adresu, pošlu ty penízky poštou.....
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 09:40
- Nahlásit
wensday
Pošli Anka e-mail. Nečekej, až se sem zase dostane.
Jinak, podle popisu na stránkách Psí duše (totéž, co sem nakopírovala Klárča) je Jack po operaci zlomené lopatky a další operace se zatím neplánuje. Teď se čeká, jestli se poškozená mícha zregeneruje. CT neukázalo poškození obratlů (ani ten posunutý krční), takže speciální operace v Brně snad nebude potřeba.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 09:46 - Změnil/a: wensday
- Nahlásit
tosca
díky za info
|
abby
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 11:13
- Nahlásit
wensday
Tak yjsem to posílala v obálce poštou.Je to asi nejlepší
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 11:19
- Nahlásit
abby
a adresa ????? pošleš mi ji do mejlu ????prosím
|
Anka
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 13:03
- Nahlásit
wensday
ak chceš na Jackynka prispieť aj napriek tomu, že nie je isté, či bude potrebná druhá operácia, tak Ti rada napíšem svoju adresu, môžeš ma kontaktovať mailikom alebo mi napíš svoj a ja ti napíšem.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 13:17 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit
Anka
až budeš mít čas, tak nám písni, jak to vypadá...
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 13:29
- Nahlásit
Anka
poslala jsem Ti mejla , díky
|
aren
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 18:24
- Nahlásit
Je něco nového?
|
Anka
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 20:32
- Nahlásit
Nové informácie o Jackynkovi + foto - http://www.psiadusa.szm.sk/jack.htm
Taktiež som na stránkach otvorila fórum, všetkých Vás srdečne pozývam
http://www.psiadusa.szm.sk/forum.htm
|
haji
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 20:45
- Nahlásit
To je dobře,že se to lepší půjde to pomalu,ale držím všechny palce co mám ať to míří k dobrému a Jackynkovi už bude jenom líp
|
aren
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 20:45
- Nahlásit
Anka
Tak to gratuluju!
A jak teď? Co ta zadní nožka? Lepší se to?
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 21:24
- Nahlásit
Anka
děkujeme za zprávy a džíme Jackynkovi palce !!!!
|
Anka
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 15:13
- Nahlásit
Nové informácie o Jackynkovi - http://www.psiadusa.szm.sk/jack.htm
|
aren
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 15:18
- Nahlásit
Anka
Děkuji za zprávu, to je super, že se Jackynko lepší, že může chodit. Držím palce.
To datum mělo být 6.12., ne 6.11., viď.
|
Anka
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 23:40
- Nahlásit
aren
áno už som to opravila, ďakujem za upozornenie, písala som to už dosť neskoro, tak som sa poplietla
|
Anka
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2006 00:10
- Nahlásit
Rozposielam nové informácie mailikom o Jackynkovi a o hľadaní nového domova pre neho. Budem veľmi rada, ak mi pomôžete a pošlete to ďalej
Skopírovala som Vám tu znenie:
Dobrý deň,
mnohí z Vás príbeh Jackynka poznajú.
Jack sa po autohavárií podrobil operácií lopatky vďaka úžasným ľuďom so srdiečkom na správnom mieste. Náraz auta spôsobil Jackovi ochrnutie zadných končatín. Týždeň len ležal, močil pod seba a všetci sme dúfali a verili, že sa zotaví.
Až po operácií lopatky sa Jack postavil na všetky štyri labky a snažil sa chodiť. Museli sme na neho dávať pozor, pretože prednú labku bolo potrebné šetriť.
Teraz je už skoro mesiac po operácií a Jackynko chodí!!! Bojoval a zvíťazil!
Samozrejme chôdzu Jackynka nie je možné porovnávať s chôdzou zdravého psíka. Môže trvať ešte celé mesiace, kým sa úplne zotaví a je dosť pravdepodobné, že Jacky nikdy nebude môcť behať, skákať ako ostatný. Jemu to však vôbec neprekáža, už teraz ho musím „krotiť“, aby nebehal.
Teraz nastal čas, keď Jacky potrebuje opäť Vás, ale teraz v podobe nového majiteľa.
Jacky je vhodný do bytu. Ja ho mám doma, naučil sa aj hygienické návyky. Keď niekto prichádza, tak ho víta štekotom. Ostatný čas je ticho.
Jack si rozumie s fenkami, ale so psami je to horšie. Preto nie je vhodné si ho osvojiť, ak už svojho fešáka doma máte.
Povahovo je Jacky veselý psík, veľmi rád sa mazná a miluje ľudskú spoločnosť. Bol by vhodný aj k starším ľuďom alebo aj ako spoločník k osamelým.
Príbeh Jackynka si môžete prečítať tu - http://www.psiadusa.szm.sk/sur004.htm
Pokračovanie - http://www.psiadusa.szm.sk/jack.htm
Ak máte záujem o tohto malého šibala s veľkým srdiečkom kontaktujte ma na:
0918 144 044 alebo psiadusa@szm.sk
Prosím, posielajte tento mailik ďalej a pomôžte Jackynkovi nájsť to, čo si zaslúži každý jeden psík – krásny domov plný lásky
Ďakujeme
PS - Prajeme Vám krásne prežitie Vianočných sviatkov a šťastný nový rok 2007.
Nagyová
Anka
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2006 11:15
- Nahlásit
posúvam
|