| Autor |
Zpráva |
tetriska
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 11:31
- Nahlásit
Ahooj,
od malinka chci pejska a to Rotvajlerka proste se mi tenhle pes libi uuuplne ve vsem...a taky o nem mam spoustu knizek [pravidelne kazdej rok k Vanocum atlas psu nebo neco o Roticich ]..tedka se mame stehovat z bytu v centru do baracku se zahradou a tam bych si chtela poridit Rotvajlera [samozrejme ze mi to rodice dovolili ].Tedka mi je 14 a mam okolo sebe dve skupiny lidi:jedni mi rikaji ze je Rotik pejsa ke me a ze jeho vychovu a vycvik zvladnu [cvicak uz mam vybranej] ale druha skupina lidi mi rika pravej opak a takvi to ze je to bojovej pes a tak .....ja se chci zeptat co si myslite vy?Jestli na to podle vas 14leta holka ma nebo ne....
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 11:52
- Nahlásit
tetriska
já bych udělala kompromis a třeba ještě tak rok a půl počkala. Být tebou rozhodně bych si pořídila fenku, hlavně také kvůli fyzickým dispozicí, abys pak neměla problémy s ovladatelností, když se pejsek rozhodne jít doprava a ty chceš jít doleva.
Důležitá je hlavně socializace, což ty už jistě víš, ale jestliže se k výchově pejska (fenky( budeš stavět zodpovědně, důsledně a sláskou, myslím, že by neměl být problém. Jen bych opravdu ještě tak rok počkala
|
ati
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 13:45
- Nahlásit
tetriska
ahoj,já Tě chápu ,miluju rovíčky už leta a svůj sen jsem si mohla splnit.
Určitě se chce pořádně zamyslet,kam pujdeš na školu?,budeš doma nebo na intru?
Budeš mít čas se pejskovi věnovat?
Pokud ano a rodiče Tě podporují,tak je další věc pes s PP nebo bez. Já osobně bych doporučila s PP,dále je určitě vhodnější fenka,jsou ovladatelnější.
Pokud budeš pevně rozhodnutá,klidně si zajed do některé chovatelské stanice a omrkni si jak to chodí.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 14:29
- Nahlásit
tetriska
Jestli na to podle vas 14leta holka ma nebo ne....
hele, tohle je všechno jenom o tobě a tvojí zodpovědnosti. Aby sis za půl roku neusmyslila, že tě pes už nebaví a je lepší chodit někam s partou... Jestli se k tomu postavíš zodpovědně, pejska nebudeš rozmazlovat, budeš s ním něco dělat a věnovat se mu, myslím, že to zvládneš. Mě taky říkali všichni kamarádi, že jsem blázen, že na psa nebudu mít čas (sice je mi víc, ale já zase spíš patřila k těm "kalícím" typům) a teď mi říkaj, že se z toho psa jednou zblázním
Prostě musíš mít ujasněno, že to není jenom zábava mít psa, ale spoustu starostí, práce a peněz. Navíc, pes není záležitost jednoho roku, ale musíš počítat třeba i s patnácti rokama, co bude na tobě závislej. Pokud tohle všechno bereš na vědomí, budeš důsledná při výchově, určitě zvládneš i rotvajlera
|