| Autor |
Zpráva |
rik
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2006 19:32
- Nahlásit
Při prvním zimním cvičáku se mojí malé kníračce nabalilo na delší chlupy na tlapkách takové množství sněhu, že mohla sotva chodit. A přitom větší dlouhosrstá plemena byla v pohodě... Má někdo zkušenost, jak to řešit?
Také odmítá odložení ve sněhu či na mokré trávě, zůstane na místě, ale stát... přitom lehni a zůstaň (pokud je sucho) zvládá bez problémů. Díky všem zkušeným pejskařům za rady.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2006 20:40
- Nahlásit
rik roblémy se sněhovými kuličkami na nohách jsem měla a mám stále.S tím toho asi moc nenaděláme.Když je jich větší množství,tak je venku sundavám,tak aby pes byl schopen alespoň pohybu.Doma osprchuji teplou vodou.Co se týče poslušnosti...můj první pes také nechtěl lehat protože byl schoulostivělý.Je to ale o důslednosti,pokud budeš trvat na tom,že ležet musí,tak se to také naučí.Nejdříve začínej po chvilkách a postupně prodlužuj dobu.Ale trvej na tom aby pes ležel úplně.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2006 20:45
- Nahlásit
evina
jéé, já bych se přimlouvala, nenutit ležet, když to studí do bříška...
Teda pokud nemá bříško hóódně osrstěné, to ti moji nemají.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2006 21:47
- Nahlásit
aren es se musí trénovat i za nepřízně počasí,na zkoušce či závodech se nikdo ptát nebude,že to pejska studí.A jakmile si nelehne(někteří ani nesedají),tak je v háji odložení dlouhodobé,krátkodobé,polohy S,L,V a nakonec bodíky nemusí stačit.A on z toho pejsek jistě nezmrzne,já taky kolikrát mrznu když ho venčím...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2006 22:28
- Nahlásit
evina
no to je sice fakt..ale mojí čubu prostě v mtazu ležet nenechám a když bude mít svetr
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2006 22:31
- Nahlásit
sarax
no to muj pes si hlavně ve snehu nelehne,aj dybych na něm měla klečet
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 06:30
- Nahlásit
rik
já ty dlouhý chlupy vystříhávám, aby to nepřesahovalo packy, prostě to mezi "prstama" zkrátím, jinak bychom nikam nedošli. Jednou nás sníh překvapil nepřipravené, nebylo vystříháno a prdelka měla po prochajdě místa mezi prstama dost odřené.
Jinak doma kuličky oberu a v případě velkého zakuličkování strčím do vany a opláchnu.
Co se týká toho lehání v mokru a sněhu, sníh nám neva, ale když bylo mokro, tak na mě na cvičáku koukala nevěřícně, jestli to jako myslím vážně Pokud to tedy musí být, tak jediná rada - důslednost. Ale my necvičíme na zkoušky, takže to nijak nehrotím a stačí mi pohé sednutí.
|
bad
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2006 14:45
- Nahlásit
Na ty nášlapky (kuličky) by možná pomohlo namazání. Vzhledem k tomu, že mastnota (mast, olej,...) odpuzuje vodu, tak se sněhem to třeba bude fungovat také . Ale moc dlouho to asi nevydrží.
|