Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Změna stravy v zimním období..
Autor Zpráva
Gája
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2006 08:21
- Nahlásit

Můžete mi poradit, jestli je nutné změnit psovi stravu v zimě? Naše psová je zvyklá na granule a sem tam něco dostane z našeho jídelníčku, docela by mně zajímalo, jestli není lepší vařená a teplá strava, než granulky, nevíte o nějaké literatuře na toto téma???

Petra
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2006 08:31
- Nahlásit

Gája
i granule můžeš podávat přelitý taplím vývarem

wami
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2006 08:33
- Nahlásit

Gája
vzhledem k tomu, ze preferuju krmení masem, tak na zimu akorát přidám dávku a snažím se dávat víc tučnějších kousků. Ale psíci jsou v podstatě venku, tak mají energetický výdej asi o trochu větší...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2006 08:35
- Nahlásit

Gája
Jestli je v bytě, vůbec bych se tím nezabývala.

fromeli
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2006 08:41
- Nahlásit

Já to taky nijak neměním, jen venku s klídkem používám místo pamlsků škvarečky

Gája
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2006 08:42
- Nahlásit

wami
na to jsem se právě chtěla zeptat, jestli je vhodná tučnější strava pro psa, který spí v baráku, ale často pobývá venku (celoročně). Je nutné ty granule vyměnit za vařenou stranu, nebo vybrat energeticky vydatnější granule, nebo můžu zůstat u těch, které máme a pouze zalévat teplým vývarem?

Tonda
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2006 09:26
- Nahlásit

Gája
v zime pes spali vic energie na to aby udrzel telesnou teplotu.Hlavne tedy pri spanku a odpocinku.Pokud spi doma,moc bych to neresil.
Pokud jsi s krmenim granulema spokojena,tak to za varenou stravu nemen.Mohlo by se ti stat,ze prejit na jare zpet na granule se ti uz nepodari...

wami
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2006 09:33
- Nahlásit

Gája
krmeni granule X maso je spis o pristupu panecka, nez o nutricnich potrebach... Najdu spoustu duvodu, proc psa nekrmit granulemi, ale nechci nikoho presvedcovat, proste je fakt, ze je to rychlejsi a clovek pak ma pocit, ze se o nic nemusi starat...

Ale protoze Saru nemas trvale venku, tak bych nic moc nemenila, jen jak je hladkosrsta, musi se v zime venku hybat, jinak je ji chladno. Nase biglica Gita vydrzi venku v zime i v mrazech v pohode bez oblecku, ale nesmime se nikde ve stoje zakecat, to si pak sedne a klepe se, ale jak beha, je v klidu. Krmi ji stejnyma granulema cely rok...

Evik
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2006 09:35
- Nahlásit

jelikož mám pejsy převážně na granulích a párkrát do týdne vařím, pak v zimě jenom přidávám dávku. Jídelníček zpestřuju i těmi "tučnějšími" kousky.

Gája
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2006 09:43
- Nahlásit

Tonda
wami
Děkuji moc za rady...
Ona se venku taky klepe zimou, pokud se hodně ochladí, tak vůbec o pobyt venku nestojí, jen když jdeme na prochajdu, ale to musím s ní klusat, aby se trošku zahřála a když se vracíme domů, tak ze mně leje a Sára je jen lehce udýchaná a trošku zahřátá... Oblečky nepoužíváme ani v zimě, mám na to svůj názor (možná ho někdy změním) u některých plemen to chápu...

KEISSA
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2006 13:54
- Nahlásit

Já vařím celoročně,v zimě většinou krmím dvakrát za den a tím do nich dostanu větší dávku krmiva.Přece jen jsou venku tak at mají aspon plná břícha.

Essi
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2006 16:12
- Nahlásit

Určitě bych krmení změnila oproti létu. Už jenom proto, že přelínává na zimní srst i když je v bytě. U venkovních psů krmíš i zimu, nejenom psa. U granulí bych zvolila ty s vyšším obsahem tuku (pokud zažívání dovolí), postupně. Když se granule přelijí moc teplou vodou, sníží se obsah některých vitamínů.

kokoška
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2006 16:33
- Nahlásit

Gája
Oblečky nepoužíváme ani v zimě, mám na to svůj názor
to já taky a asi budeme mít názor úplně stejný

Gája
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 08:21
- Nahlásit

..holky, díky moc za rady a pokusím se aspoň částečně, se jimi řídit. Ráda bych feňuli vařila, ale bohužel, někdy vážně není čas a granule jsou po ruce vždycky. Budeme kombinovat, jen mám strach, aby nezmlsala...

kokoška
to já taky a asi budeme mít názor úplně stejný
...určitě..

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání