Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / PROSÍM O POMOC - DOBRMAN V NOUZI,HROZÍ UTRACENÍ
Autor Zpráva
Hanka20
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2006 10:32
- Nahlásit

Prosím o pomoc, v ústeckém útulku je hnědý dobrman, 1,5 roku starý, totálně zkažený, rozmazlený a začal kousat lidi. Potřebuje pevnou ruku a někoho kdo by ho převychoval. Má už málo času, hrozí mu utracení. Fotky najdete také na dobrman v nouzi. Prosím, byla by ho škoda.

Terri
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2006 10:34
- Nahlásit

Hanka20
Četlas diskusi? Už to tu je

Hanka20
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2006 10:50
- Nahlásit

Terri
Všimla jsem si toho, až když jsem to poslala

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2006 11:16
- Nahlásit

Pokud jsem se dobře dívala, je to ten kupírovaný? To v dnešní době člověka dost omezí-můžu si ho strčit akorá na zahradu nebo výlohy, ale zkoušky, výstavy, voříškiády, různé soutěže jsou tabu-to bych nemohla mít. Teda když pomineme místo a finance na dalšího psa

Hanka20
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2006 11:42
- Nahlásit

Mucholabka
Ano je to ten kupírovaný... a to co si napsala po tom to je vtip, nebo to myslíš vážně??? Protože nevěřím vlastním očím. Tady jde o to zachránit ho přece před utracením.
Navíc pro tvé info se psem bez PP na výstavy nemůžeš ať je kupírovaný nebo ne, což je v tomto případě hodně zanedbatelná věc!!!

Veru
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2006 13:12
- Nahlásit

Stačí zavolat psímu psychologovi. Ten tím žije a psa určitě převychová. Dokonce zadarmo. Tady je číslo:608623144

venda
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2006 13:16
- Nahlásit

Hanka20
neboj, Mucholabka už psů zachránila dost, dalšího už by nepobrala, ale má pravdu - s kupírovaným psem dneska nemůžeš opravdově dělat nějaký sport - nemůžeš na žádné závody, zkoušky apod., takže si ho musí vzít někdo, komu to nevadí, kdo žádný sport se psem dělat nechce

Hanka20
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2006 13:23
- Nahlásit

venda
Pravdu určitě má, ale tohle bych v tomto případě neřešila jako prioritní, ale řešila bych to jak mu pomoct. Kdybych si ho mohla vzít tak už ho mám doma, ale mám už dobrmany 2, z toho jeden je pes a to by nedopadlo dobře.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2006 14:04
- Nahlásit

Hanka20
ano ale něktěří lidé mají priority jiné a o tom to je....

aren
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2006 17:14
- Nahlásit

Hanka20
...ale řešila bych to jak mu pomoct...
Díky, Hanko, bohužel takových, jako Ty, je, jak jsem zjistila, docela málo.
Já bohužel nemůžu, mám už čtyři psÿ a pět koček, a už trošku problémy.
Zkus toho psího psychologa, jak píše Veru.

Hanka20
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2006 12:31
- Nahlásit

aren
už jsem psala panu Desenskému e-mail tak uvidíme

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2006 16:40
- Nahlásit

Hanka20
Neboj, tohle by ve výběru psa určitě nerozhodovalo a proti kupíraci nejsem, právě naopak je mi líto, že nemůžu nechat kupírovat svojeho psa-právě kvůli omezení akcí. Já vím, že s bezpapírákem se na výstavu nedostanu, ale jsou jiné akce-zkoušky, závody, voříškiády, sranda akce, weight pulling-prostě tisíc věcí, které by mě zajímalo. Někdo se prostě nesmíří s tím, že se psem nikam nemůže. To mu bývalí páníčci udělali medvědí službu. Jinak pes je pěkný a povahy bych se osobně nebála, spíš by to pro mě byla další výzva(hihi, slovo, za které mě někteří nemají rádi). Není ovšem místo Nebudem se ale pořád dokola ospravedlňovat, že ano.
venda
neboj, Mucholabka už psů zachránila dost
No, to si nemyslím ale pěkně jsi mi polechtala ego, haha.

Hanka20
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2006 16:48
- Nahlásit

Mucholabka
Jasně, tohle je jedna stránka věci, ale mě je prostě toho psa líto a chci mu hrozně moc pomoct, aby ho nemuseli utratit. Osobně bych se jeho povahy taky nebála, převychovala jsem agresivního dobrmana, kterýho mám teď doma už 6 let. Ale bohužel to nejde. Kdybych měla jenom čubinu tak by nebyl problém.Jinak s pesanem taky nikam nemůžu,ale mám dobrý pocit z toho, že jsem ho dala dohromady, protože byl navíc ještě týraný.

Hanka20
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 11:53
- Nahlásit

Byl jsem se dnes na toho dobrmana v usteckem utulku podivat, koneckoncu to mam kousek od baraku... Jednim slovem je nadherny!!!
Kdyz jsem prisel ke kotci tak se hned zacal tlacit zkrz mrize a nechal se drbat na cenichu. Mel jsem ho pujceneho na vychazku a je moc krasny sice pachne a je trochu podvyziveny a malo osvaleny ale to vzhledem k jeho osudu je prirozene. Jinak je plny energie a nadrzeny na behani. Pusobi jak natazene pero a je evidentne mladounky. Na vychazce mel tisic zajmu a tak se me moc nevsimal. Musel jsem ho chytit za obojek a pomuchlat... pritom jsem mu sundal kosik a kdyz me pak videla sefka tak mi hned vynadala slovy: "Zase jeden chytrak co chce byt pokousanej !!!" Taky mi vypravela o tom, ze uz byl dvakrat vracen protoze pry bez duvodu a varovani zautocil. Kdyz ho davali zpet do kotce tak se mu tam vubec nechtelo a vyvadel jak pominuty... az kdyz mu ukazali hadici s vodou tak se zklidnil...
...No vysledkem je, ze vzhledem k tomu, ze mam tehotnou manzelku tak jsem se rozhodl radeji neriskovat. Zas tak zkuseny chovatel nejsem. Tak jsem alespon financne prispel na utulek... abych si trochu uchlacholil svedomi.. Ale musim na nej stale myslet... je mi ho moc lito...

No rikal mi tam veterinar, ze ho chtela nejaka pani z Prahy ale ze se uz neozvala. Taky rikal, ze ho chtela odvest k nejakemu prevychovateli psu. Taky rikal, ze ho asi vykastruji aby se pry zklidnil To bych mu nepral. Nabyl jsem dojmu, ze mu v tom utulku psenka nepokvete. Dokonce ta sefka jednu chvili prohodila, ze ho uz nebude nabizet, kdyz je tak problematickej...

Toto je zkopírováno z jiného fóra!!!!!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání