| Autor |
Zpráva |
Evik
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 07:30
- Nahlásit
Ahojky,
mám dotázek. Rodiče mě zvali, abych s nimi příští rok v létě jela do Chorvatska i se psem.....trochu o tom uvažuju...Tak bych se chtěla předběžně informovat, co tam psi smí a nesmí....Ty tam žiješ, pokud se nemýlím...nemohla bys mi písnout, zda tam třeba smí psi chodit bez vodítka, jestli musí mít košík, jestli jsou tam nějaká veterinární opatření, karantény apod.....
Předem moc díky - Evík.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 07:38
- Nahlásit
Evik
teda tvoje starosti ti teď, dva měsíce před vánoci, opravdu závidím...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 07:50
- Nahlásit
Evik
Už tam nejsem...
Ale nejsou tam žádná opatření co se týče náhubků, vodítek atd. Ve větších městech jsou zvyklí na Němce, kteří jezdí se psem, takže není problém... Téměř jako u nás, pokud si po psovi uklidíš, tak v pohodě, většinou i do parků psi můžou bez vodítka a když ne, tak je to tam napsáno. Třeba na splitské rivě je to tak, že by pes neměl pobíhat po zeleni, ale stejně tam všichni psy pouštějí...
Ke vstupu potřebuješ akorát čip, pas s platným očkováním proti vzteklině.
Joo, ještě jedna zvlášnost: psi nesmí do MHD /alespoň v Záhřebu, ale na jihu to bude podle mého stejné/, jen po desáté večer nebo o víkendu...
Teď mě nic jiného nenapadá...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 09:43
- Nahlásit
Jandula
díky moc
Gája
to nejsou starosti, jen se ptám, jednak, abych včas mohla říct rodičům, zda jo nebo ne. No a prostě mě to jen tak zajímá
|
abby
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 09:44
- Nahlásit
Evik
Mě ještě jedna věc napadá,pozor na toulavý psy.Těch je v Chorvatsku požehnaně.Nejsou zlý,jen dotěrný
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 10:24
- Nahlásit
abby
jojo, o toulavých psech vím, v Chorvatsku už jsem párkrát byla, ale ne se psem....ti psí tuláci nám čas od času chodili k bungalovu, krmili jsme je a hladili - byli trochu plaší, ale opravdu neagresivní Taky mi připadali i docela čistí...srst měli slušnou, takže nejspíš se neměli špatně.....Ovšem viděla jsem i tuláky, nad kterými se mi chtělo brečet... hubení, špinaví a strašně bojácní.....
Ti toulaví psi jsou taky jedním z důvodů, proč si tu dovolenou pořád rozmýšlím, jestli jo nebo ne.....jako aby mi tam pes něco nechytil...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 10:46
- Nahlásit
Evik
Já tam měla háravku a přežili jsme to.Ale taky jsem měla strach a s ní to v tomhle bylo o hubu.Dají se odhánět
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 10:56
- Nahlásit
Evik
abby
já teda holky nevím, já krom jednoho psího tuláky, který měl majitele, ale na dvoře neměli plot, takže chodil na procházky, jsem tam tuláky psí neviděla..
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 11:34
- Nahlásit
Jandula
ono asi jak kde....Ale máš pravdu, že to v Chorvatsku určitě není s těma tulákama tak hrozný jako třeba v Turecku či na některém z Kanárských ostrovů či Řecku...
|