Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Co mam delat - zabit babicku ?
Autor Zpráva
viky
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 10:10
- Nahlásit

Mam problem. Uz tri roky bydlim sama s pritelem ( bez maminky a jeji vynikajici kuchyne ) asi 8 km od puvodniho bydliste. Starocha Britta jsem nechala u rodicu, protoze adaptace na nove prostredi se nepovedla a Brittuskovi se tam vubec nelibilo, byl tam nestastny. Ma uz prece jenom rad svuj klid a je spokojeny tam kde vyrostl. Navic nasi jsou radi, ze nakonec zustal doma, jsou na jeho pritomnost zvykli a taky maji pocit vetsi jistoty, kdyz je za zahrade ''hlidac''. Jak uz jsem psala jezdim za nim co nejcasteji ( skoro denne, ale ne vzdycky to vyjde ), ale jinak se o nej stara bratr. Britt se ma velmi dobre az na jednu malickost.
Spolecne s rodici a brachem, bydli v nasem ( teda ted uz jejich ) RD jeste babicka s dedeckem. A to je ten problem. Zda se jim totiz, ze Britt dostava malo zrat a tak cely den chodi a tajne ho krmi radeji nevedet cim.... Snazili se to delat i kdyz jsem tam jeste bydlela, ale to jsme si hlidala a meli jsme neustale kvuli tomu velky rozepre. No a ty mame vlaste porad. Britt mel vzdycky skolny k nadvaze ( to ma po me ) a ted je navic vykastrovany. Babka je s tim uz nechutna jak mu neustale nosi ty jeji blivajzy a neda si rict, ani poi zlym ani po dobrym. Pes ma snad 60 kylo, ale kdyz ji neco reknu jsem blba, blvej je i veterinar a vlaste vsichni okolo. Chytra je jenom ona s dedem, kterej vcera prohlasil, ze ten pes je podvizivenej. prosim, prosim, mate radu jak na stary lidi ? Ja mam dojem, ze tady pomuze uz asi jenom vrazda......

Eimy
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 10:17
- Nahlásit

viky
Já mám pocit, že se to tady řešilo už asi před rokem o letních prázdninách... Ale těžko se to vysvětluje... Prostě je to "chudáček hubenej", to samý je s hafanem u dědy a babičky, jen ten je teda ke všemu ještě "chudáček hubenej, slepej"...Je fakt, že mojí feňuli děda s babičkou nedávají nic, protože ví, že mi to vadí a že se snažím, aby nedopadla jak já Ale u toho jejich hafa to prostě nejde
Nepomáhá ukazovat, co se může stát psovi, když má nadváhu atd. atd. Takže v tomhle ohledu ti asi fakt neporadim, ač podobnej problém mám v podstatě taky...

tosca
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 10:19
- Nahlásit

viky
Jen nápad ... Co zkusit tajně promluvit s nějakou babiččinou kamarádkou (nebo raději s více)? Až půjde kolem, ať ji řekne .... "tééééda (sem doplň jméno), ten váš pes je ale vyžraný ... no jo, to se tak někdo má, když může psovi tak podstrojovat, je vidět, že si žijete fakt dobře..."
Na některé lidi platí, že odborník je kdokoliv z cizího města a zvláště starší lidé dají víc na názor sousedů, než rodiny ...

Je to jen nápad, nevím,jaké jsou sousedské vztahy, ale u nás vím o několika lidech, na které by platilo pouze něco takového.

U naší babičky naštěstí zabralo, když dostala pytlík pamlsků pro psa, které mu může dávat. Mají v domě pudlíka (taky tam žijí 3 generace) a ona ho ládovala cukrem a čokoládou. Faktem je, že to nebylo proto, že by měla pocit, že má hlad, ale protože on tak smutně koukal, on má určitě na něco chuť....

Syska
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 10:19
- Nahlásit

viky
Rada žádná není. Já nechala feňulku jeden den babičce na hlídání s přísným zákazem podat ji cokoliv kromě granulí a druhý den mi zasrala a poblila kuchyň a bylo jí strašně zle. Z babičky vylezlo, že jí dala "jen nějaký hovězí"...taky jsem myslela, že ji zabiju. To je vždycky: chudinko, oni ti nic nedopřejou....

nika00
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 10:21
- Nahlásit

jedine zabit babicku...nebo unest psa...ja se marne snazim uz 5let vysvetlit tatovi ze sandy vazne nema hlad....MARNE!!
takze s tebou soucitim

viky
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 10:23
- Nahlásit

tosca
hm, to nase babka zadny kamaradky nema.....

Syska
Rada žádná není.

takze fakt zabit - nez zabije psa, tim preziranim.

Uz takhle oddelala dva psy a porad je ji to malo.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 10:26
- Nahlásit

viky
zkus to, ale nevím, jestli ti to soud uzná jako polehčující okolnost... Počkej až ti jednou bude mít snahu takhle "dokrmovat" děti... Moji rodičové si taky myslí, že Babulka (kříženec, kterýho jsem musela u rodičů zanechat neboť je tam zvyklá...) taky strádá, takže vždycky když tam přijedu, tak jim nadávám...ale taky slyším jen to: "když my jí musíme vařit, ona granulky nechce a ty srdíčka/křidýlka/masíčko..., jí tak chutnají..." Copak je problém jí tohle dávat v poloviční porci?

Orry
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 10:29
- Nahlásit

viky
tenhle problem ma spousta lidi
u nas to dela tata a neni to zadny duchodce, ale proste mu to taky nevysvetlis....muzu se s nim hadat, vsechno, ale presto psum neco cpe...nejvic tedy mymu starsimu 13letymu Orrymu, toho precpava nejen granulema (nastesti nema prislis tucne!!) neco jako ze pes ma zrat jednou denne nefunguje...jen kdyz pohrozim ze bude prispivat na granule tak da chvili pokoj...jeho argument je vzdy ze neni tlusty a nebo ze ma chut (opravdu na svuj vek neni tlusty, ale uz se ted tolik nehejba) kdyz pohrozim ze bude platit veterinu, tak rekne ze mu to neskodi (pritom ma uz trochu problem s pateri a vim ze kazde kilo navic ho zatezuje...jenze problem je ze Orry opravdu na svych 13let je ve vyborne forme)
druhyho psa jakztak nechava....(granule mam schovany a navic tata na nej tolik nelpi...) presto vcera zasel ladoval psy kolacem!!!!!!!! Navic se o to psi muzou poprat musela bych tatovi urazit ruce, aby to nedelal...
takze vsude je to stejny...je to typ lidi co si tohle nenecha vysvetlit...ani podobrem ani po zlem..bohuzel

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 10:35
- Nahlásit

viky
a krom toho ládování ještě navíc nemá tolik pohybu jako měla se mnou...to byly dvouhodinový procházky lesem, o víkendu jsem byly v tahu pořád, buď na prochajdě, nebo u Sysky rodičů, kde si Hrála s jejím bráchem, s Rodiškem, takže se vylítala, ale naši na to prdí, sem tam ji vezmou "kolem baráku"...štvě mě to, ale vzít si ji k sobě by znamenalo změnit jí její prostředí, vzít jí "její" slepičky, který ráda prohání (nebo spíš ony ji ), naučit ji žít v bytě celej den sama, naučit ji žít ve městě...myslím, že by to pro ni bylo hodně stresující..

abby
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 10:42
- Nahlásit

viky

Soucítím s tebou.Naši takhle překrmili psa,až je chudák vyžranej až hrůza.Nic na ně neplatí.Prostě oni mu přece dávají light granule a víc se nic dělat nedá.Marně mamce vysvětluju,že když dává lightky,tak ho nemůže vedle cpát rohlíkem,pamsky,.... Bohužel můj taťka je časově velmi zaneprázdněný člověk a mamka kvůli následkům z nemoci s ním sama chodit nemůže.Takže od té doby opravdu jen přibírá

viky
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 10:42
- Nahlásit

Ona mu sere ( s prominutim ) uplne vsechno a to i takovy hnusarny, jako je voschly maso z konzervy, ktery 3 - 4 dny ma lezet v kuchyni na zemi a pro svyho psa a ten to samozrejme nesere bo je prezranej jinejma srackama, tak to hned leti dat Brittovi. Kolikrat bych se poblila, jenom kdyz to u ni v te kuchyni vidim. Zkousela jsem to vysvetlit, byt hodna - nic, tak sem byla hnusna - hodne hnusna, taky nic, akorat se mnou se nebavila.... A ted to doslo tak daleko, ze me do oci tvrdi, ze mu nic nedava, ze bracha keca ( bracha se snazi ju hlidat, ale bohuzel to nejde, by tam musel stat 24 hodin denne ) a nic z toho co rika neni pravda.....
Svyho psa krmi cokoladou, oplatkama a podobnym svinstvem, nuti to i kockam, je sibla.....
Byla by to polehcujici okolnost u soudu ?

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 10:47
- Nahlásit

viky
tak zab babičku "žrádlem" jednou jí dej tu oschlou konzervu...

viky
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 10:49
- Nahlásit

blanulinka1
mozna oschlou konzervou po palici, aby se ji tam rozlo. Opravdu nechci vypadat jako zla vnucka, ale ........

Denisa
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 10:54
- Nahlásit

viky
upřímně s tebou soucítím... já mého psa nemůžu s babi nechat o samotě ani chvilku, bohužel! to co je schopná mu podstrčit... i přede mnou to občas udělá, pes je tak rychlej, že to samozřejmě zhltne než se nadechnu... je to marný. Zkažený masa a jídlo co by vyhodila... no nechápe, že jsem si nepořizovala psa místo popelnice! Takže psa vidí jen sporadicky...

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 10:59
- Nahlásit

viky
to právě ne...to každej pozná, kdežto otrava jídlem... budeš z obliga

Meta
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 11:07
- Nahlásit

Vím jak je to protivné, neboť něco podobného dělá můj manžel. Neustále má pocit, že pes má málo žrádla a pak se diví, že ten náš tesák si jde kuřecí stehno zahrabat ven. Nicméně, ruku na srdce, kdyby lidé týrali psi jen a jen překrmováním, jak by bylo krásně v tom psím světě! Takže zatracovat, či dokonce vraždit své blízké pro něco takového, je přehnané. Až bude babička přikrmovat pejska krysím jedem, pak je třeba zakročit, ale do té doby se přimlouvám za takt a lstivost a podobné metody převýchovy. Úžasná prevence je, když máte psa zmlsaného, jako my - ten si nic špatného zkrátka nevezme a drtí krmiče tím, že jimi nabízené pamlsky fluše...

viky
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 11:11
- Nahlásit

Meta
no jo, ale pokud ho prikrmuje tak, ze celej den a pes ma 20 kylo ( to si myslim, nevazila jsem ho ) nadvahu, tak uz je to na povazenou. Prvniho psa - pudla, musela nechat utratit, protoze se neunesl, rozjely se mu nohy, neunesli tu vahu a pes uz se nikdy nepostavil, chvili ho nosili a pak... to samy s feneckou voriska..... a ted Britt...

Mar3
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 11:15
- Nahlásit

viky
ale kdyz ji neco reknu jsem blba, blvej je i veterinar a vlaste vsichni okolo. Chytra je jenom ona s dedem

máme uplně ten stejnej problém! a navíc pes je alergickej,takže se ze všeho hned poblije a někdy už ani nepřestane a my lítáme poveterinářích jak blbí a já tam svýho času nechávala i skoropůl výplaty ale jak říkáš: oni mi řeknou: my měli jezevčíka a ten žral všecko . . .tvůj pes je jenom rozmazlenej! (naštěstí ho babičkaviděla jednou blít a tak toho nechala,ale děda-ten je nepoučitelnej - a to tam chodíme jenom na návštěvy...)

venda
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 11:31
- Nahlásit

nekomentuji, jen se musim přidat, že skorotchán je na zabití a já jsem surovec, kterej psa týrá hlady na granulích, místo aby mu dal masíčko
a doma všichni vědí nejlíp co s tím mým psem mám dělat

viky
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 11:35
- Nahlásit

venda
jo kdyby mu davala masicko, tak mi to zas az tak neva ( teda cerstvy ), prestanu krmit granule a bude, ale voschly, hnusny zbytky konzerv a jiny blevajzy ........ maso z konzervy nepovazuju za maso...... A jeste bych to mozna ustala, kdyby to bylo jeeednou zacas, ale ne 10x za den, co zrovna kde najde a nakonec jeste lze, ze ona neee. jak by mohla. Ach jo, jestli budu v jejim veku taky takova, tak to se necham zastrelit radeji...

vidrbína
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 12:06
- Nahlásit

Tak na takový babičky pozor. Moje tchýně měla stejnej názor a i když pes žral kilo granulí denně /obří plemeno/ tak ho ještě cpala kendlíkama - klidně mu dala 6 šišek knedlíků a on to trouba sežral. No dožil se jen 5,5 roku chudák, ale ona si nikdy nepřipustila, že na tom má lví podíl.............

Evik
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 13:21
- Nahlásit

tak se taky hlásím do klubu těch, co mají "babičky na zabití" Sice to není moje babička, ale babi mého přítele....bohužel ale náš druhý pes bydlí u přítele a tamtéž bydlí i jeho babička s dědou. Děda je ukázněný a když se řekne, že pes nesmí dostat návdavkem nic, tak se tím řídí. Babička je ovšem silně sklerotická a co se jí řekne, za pět minut zapomene. Já už jsem to tu určitě někde popisovala, jak jsme na jaře plašili, že má Griffča "tasemnici" nebo co... Ze psa při kadění vylezly takové "bobulky", vypadalo to fakt jak nějaké zárodky parazitů......a on to byl prosím pěkně hrách, který psovi dala babička.....Nejdříve se dušovala, že psovi nic nedala, pak si vzpomněla a s pláčem se přiznala ....Že už to prý nikdy neudělá....Griffča má problematické zažívání, takže i výběr správného krmení byl pro nás zpočátku problém, než jsme přišli na to, co mu sedí....
Nojo, babičky jsou někdy fakt na zabití, ale ony si to ani neuvědomují, jak tomu psovi škodí, když ho přecpávají... Moje teta má labradora, kterého taky šíleně přecpává, pes má taky už kolem 60 kg, pohybu má minimum, sotva se valí....už jsem tetě říkala xkrát, že jí Brix brzy umře, pokud ho nezhubne....ona si to taky vůbec nepřipouští...

Kreis
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 14:52
- Nahlásit

Koukám že to znají všichni. Moje máma je taky stejná. mají oma dva psy, jezevčík už má deset, moc se nehybe, je z neho lenoch a bricho taha po zemi, je desne tlustej a mámě to nevysvětlím. Desetkrát jsem měla dávala odměrku a říkala jí, ať jim nedává zbytky........bezvýsledně....

venda
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 15:10
- Nahlásit

no, koukám jsme si všichni postěžovali, nic jiného se, bohužel, stejně dělat nedá
leda se i se psem odstěhovat a příbuzné nenavštěvovat

kiwikik
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 16:09
- Nahlásit

já se taky hlásím do klubu. u nás jsou to obě babičky, tetička a tatínek. naštěstí pes když už nemá hlad tak nežere mít tradičního labradora... nejhorší byla tetička co bydlí na venkově čerstvý masíčko nejlépe vepřový a pěkně v mojí nepřítomnosti pak přijedeme domů a psovi je zle. jednou jsme tam ale zůstali dýl a psovi bylo zle už tam tak se to trošku omezilo. Ale věty: typu ty mu nic nedáš, ho vůbec nemáš ráda, vždyť on má hlad, Bellisku ona se láduje a tobě nic nedá že? pojď dám ti masíčko....
zabít!!!
skoro každý den příjdu ze školy a v kuchyni je hromádka bramobor nebo rejže, piškotů, masa.... to tatínek!
maminka zas jeden den tvrdí že ten pes je tlustej a druhý den na to že je nějakej hubenej!
ach jo!

zuzka
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 16:14
- Nahlásit

venda
bohužel se s tím asi skutečně nic dělat nedá
manželovi rodiče mají jezevčíka, už sem tu o něm psala, krmí ho vším možným, jen ne granulemi (a to jsme jim koupili speciální dietní)
dostává zbytky jídel, stylem: páníček jí dortík - pes taky dortík, páníček pivo - pes taky pivo, o běžných jídlech ani nemluvím
když jsme tam na návštěvě jen se významě koukám, ale už nic neříkám, nemá to cenu. Oni vědí, že by to neměl, ale ať má něco ze života.
Pes už měl dvakrát ochrnuté zadní nohy, nemohl chodit, jen kníkal. Vet jim vynadal, nařídil, že pes musí bezpodmínečně zhubnout a nesmí běhat ani skákat.
Poprvé se trochu lekli a najeli na granule, ale už jim otrnulo a podruhé už na granule ani nepomysleli.

Vědí, jak moc mu tím škodí a stejně ho ládují

pigie
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 06:45 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Ked som bola u "nadejnej" svokry so psom prvy krat, tak samozrejme, moj pes je chudinka a chcela mu dat klobasu. Pes samozrejme koliesko klobasy zozral. Ja som sa nastvala, zobrala psa a odisla, zjavne prejavujuc nespokojnost (podotykam, maju psa, ktoremu som ja nic nedala, hoci zobre u stola tak, ze mi sedii na nohach a kuka do taniera) Este som bola taka drza, ze som im povedala, ze ked si pes nabuduce zobere u nich zo stolu, tak riesit to ja nebudem, lebo ten kto psa krmi, ho aj vychovava.
Odvtedy to skusila este raz, ked prisla na navstevu k nam. Psovi som zavelila nesmies a bolo. Pes poctivo ten kusok, co mu dala vyplul. Tym krmenie skoncilo - kto bude po tom psovi predsa tie ozuzlane dobroty zrat, ze...

Mensi uspech mam s otcom, ktory ak ma nevidi vzdy psovi nejake zbytky sa snazi hodit tym sposobom, ze mu to spadlo na zem a pes to zozral... Tiez pomaha, ak sa nastvem a zmiznem na par hodin.

Najvacsi uspech mam s mamou. Pod mojim dozorom mu da rozok alebo pisotu a vzdy sa nezabudne opytat, ci moze . Mama poslucha ako hodinky (keby som ju ja tak bola posluchala ako mala, asi by bola najstastnejsou mamou pod slnkom )

viky
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 06:51
- Nahlásit

pigie
u "nadejnej" svokry to je pekny termin....

Chtelo by to zbran hromadnyho niceni na duchodce ( teda na ty tupy duchodce )...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 06:56
- Nahlásit

Tak můj taťka tvrdí, že mám psy tlusté ( a to i teď, kdy Aša po nemoci zhubla). Děda mě pravidelně odchytne když jdu se psama ven a cpe mi polívku-už mu neodporuju, nemám na to sílu a jemu to dělá radost. Sám se ke psům naštěstí nepřiblíží, bo se jich bojí. Mamka od přítele jim nejdřív dávala všechno, co našla staré a nechutné v ledničce, ale teď už se mě občas i zeptá-pálivý salám nebo vyvařené kosti psi opravdu žrát nebudou

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání