| Autor |
Zpráva |
Frupper
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 08:08
- Nahlásit
Chtel bych Vas poprosit o radu.
Mame 4mesicni fenku anglickeho kokrspanela. Pres den, kdy jsme v praci ma k dispozici 2mistnosti v byte (kuchyn a obyvak).Bohuzel nevydrzi celou dobu co jsme v praci bez curani a obcas se vycura (nebo udela bobek) v obyvaku na koberci.V obyvaku jme nemeli doposud dvere.Ted jsme si je poridily,ale mame strach, ze kdyz ji zamezime pristup do teto mistnosti, ze bude trpet, protoze je jiz zvykla se zde cely den pohybovat. (Jen pro upresneni v kuchyni a chodbe mame lino, tam by nam obcas ta louzicka nevadila)
Proto bych se rad zeptal, zda na tuto zmenu neni jiz stara aby netrpela.
Mockrat dekuji za radu (Klidne piste i na mail "Froopper@seznam.cz)
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 08:42
- Nahlásit
Frupper
když jsme měli naši špagetu malou, tak taky o samotě zůstávala jen v kuchyni a předsíni, kde bylo lino a dlažba a zbytek bytu se jí zavíral. V naší přítomnosti mohla všude.
Dej jí do kuchyně nebo předsíně pelíšek a hračky a myslím, že by neměl být problém
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 08:48
- Nahlásit
fromeli
jj taky se to takhle chystáme řešit, jen s tím rozdílem, že té naší špagetě necháme přístupnou chodbu a zatím prázdnej dětskej pokojík (dlažba, lino) ...a první dva týdny co si ji vezmeme s ní budeme doma, po každým probuzení, jídle..apod. úprk s feňulí z druhýho patra před barák Naštěstí to vychází tak, že si ji budeme brát cca 10 dní před vánocema, takže se jí fakt budemem moct věnovat,aniž bysme potřebovali moc dovolené (které už ke konci roku nec nezůstalo )...učit "hygienu" a taky to, že bude zůstávat sama doma...jen sousedi z nás budou mít asi trochu prdel...
|
venda
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 10:20
- Nahlásit
blanulinka1
to máš supr, já měla jen týden volno a to nestačilo, já ještě chodim venčit v poledne z práce a takhle to ten pes v pohodě vydrží, ale měla jsem problém, že si zvykla, že se čůrá i v chodbičce - teď je jí 3,5 měsíce a když jsem u rodičů sama jde ke dveřím, když se jí chce čůrat, ale doma když se jí chce čůrat jde rovnou do chodbičky, přes noc jsem to vyřešila že ji zavřu v ložnici, tam ji čůrat ani nenapadne a dobývá se ven když se jí chce, takže to zkus uhlídat, aby si štěně nezvyklo čůrat někde v bytě, 14 dní by na to mělo stačit, ta moje teda od začátku vydrží přes noc, ale je to fakt 8-10 x denně běžet se psem ven - po každém probuzení - ze začátku spí pořád, koukni na http://hekla.wz.cz a dole mám schéma co prvních pár dní kdy dělala
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 10:30
- Nahlásit
venda
jo jo, já už na to koukala jak si to dávala na téma "webovky"...se sice uběháme, ale snad se to během těch 14 dnů naučí Budu mít nohy jak závodní slepica z toho běhání po schodech...no, ale mě to zrovna neuškodí
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 10:32
- Nahlásit
blanulinka1
no ona asi pochopí, že se venčí venku, ale nebude v její moci to přes pracovní dobu vydržet, ikdyž by sebevíc chtěla.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 10:41
- Nahlásit
fromeli
to je mi jasný naštěstí bude dlouho (6:45 - 15:45) sama doma jen 2-3 dny v týdnu...to když jdeme do práce oba ve stejnou hodinu astejně se i vracíme...Když chodím na odpoledko, tak vypadnu z baráku po desáté a kolem 16 už bude doma Tom...S tím ani nepočítám, že jakmile ji přeneseme poprvé přes práh bytu bude z ní vzorňas
|
Frupper
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 11:01
- Nahlásit
Dekuji z zopravy.
Ta nase vydrzi celou noc. Rano s ni jdu na prochazku. a hned jak dojdu z prace. Vecer nasleduje jeste jedna.Kdyz jsme doma tak nam naznaci ze se ji chce ven tim, ze se na nas uprene diva a kdyz se postavim tak popobehne ke dverim. Ted je asi mirne prochladla protoze se ji chce porad curat ...
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 11:10
- Nahlásit
Frupper
je ještě prcek, uvidíš, že si rychle zvykne na to že obývák je prostě bez vás "zakázaná zóna" a taky časem vydrží dýl a dýl...myslím, že na to aby vydžela 8-9 hodin v kuse nečůrat a nekakat, je ještě malinká...A navíc pokud je prochlazená...Tak do obýváku zavřít a nechat jen kuchyň popř, pokud to jde i chodbu k dispozici...umístit pelíšek, pár hraček...jak už tu bylo řečeno...čím dřív ji zabráníte přístupu do obýváku ve vaší nepřítomnosti, tím rychleji si na zvykne...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 11:17
- Nahlásit
venda
Ja umrem, ja som si toto robila tiez. Kedy co spravil, kedy cural, kedy kakal, kedy mu zubok vypadol a ktory Som myslela, ze iba ja som taka uletena
Frupper
Myslim, ze nic sa nestane Ja som Hugovi tiez pozatvarala vsetky dvere, ked som odchadzala na par hodin prec a to sme mali lino vsade Celu dobu, co som bola prec prespal. Myslim, ze pri 4 mesacnom steniatku to problem nebude
|
venda
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 11:23
- Nahlásit
pigie
a máš to ještě? dala bych to taky na web, já si to psala, protože jsem pak potřebovala, aby mi ji hlídala ségra, tak aby věděla co ji čeká ale myslim, že je to užitečné i pro lidi, co se na štěně teprve chystaj, aby věděli, na co se připravit...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 11:27 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
venda
mam, ale nie v takejto forme. Vsetko je pisane v dennicku maleho formatu, co den to strana (ak mal hnacky tak dve ) Viedla som ho tusim do 4 mesiacov, kym sa nenaucil curat vonku a potom to bola taka light verzia, len ked sa nieco udialo v pol roku som tusim prestala. Myslim, ze by to nebolo prehladne moj rukopis naskenovat
A hlavne na rozdiel od vas u mna figurovali aj terminy ako 2:00 3:15 a pod, kedze sa velmi rychlo naucil, ze ak treba, musi nas zobudit, co zneuzival potvora a ja ako debil som mu na to naletela!!! (nuz, bola a som zaciatocnik )
|
venda
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 12:26
- Nahlásit
pigie
tak časné raní hodiny u nás jsou jen velmi zřídka, teď býval problém ráno (vstávám poslední) kdy jí vzbudili v 5,30 potom v 6,00 a jak jí kdo venčil to teda nevim, ale loužičky po ránu byly neustále, prej než se vyčůrali tak to nevydržela a podobně, tak jsem se naštvala, nechápu, že nedokážou psa vynést na dvůr, kam se dá jít v županu, a počkat až se vyvenčí, ale dobře, vstávat v půl šestý teda taky nemínim, ale co je zavřená se mnou v pokoji tak spí do sedmi, počká v klidu, až se obléknu a jdeme na procházku a v pohodě to vydrží, tak nevim, co to bylo poslední dobou za scény
|