Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pěna u tlamy
Autor Zpráva
Kvido
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2006 15:55
- Nahlásit

Na procházkách po lese nechávám naši fenku volně běhat. Lítá s čumákem u zemi a všechno si řádně očichává. Když ji přivolám, má vždycky kolem tlamy pěnu, jako by měla vzteklinu. Už jste se s tím někdy setkali, nebo je to nenormální?

pigie
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2006 15:57
- Nahlásit

Kvido
Ja mam psa, ale ten ma penu u huby vzdy ked zaciti fenku

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2006 15:59
- Nahlásit

pigie
u nás je to naprosto stejné

Kvido
a co máš za plemeno? Když se pes vrátí uřícený, je logické, že má pěnu u huby, zvlášť pokud je to třeba plemeno, u kterého je slintání víc vidět než u jiných ...

Kvido
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2006 17:23
- Nahlásit

Evik Je to NO a u těch, myslím, velké slintání není typické. A uřícená se mně taky nezdá, při čichání se pohybuje spíš pomalu a těch pár kroků co běží ke mně, ji nemůže tak zchvátit. Jedině, že by cítila nějakého sexy pejsana, ale to je taky málo pravděpodobné.

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2006 17:30
- Nahlásit

no a jinak se čubina projevuje normálně? Zadýchává se při běhu, žere normálně...prostě celkově je jinak zdravá?
Já bych ze slintání nedělala kovbojku....Já mám choďáka a křížence velikosti i velmi podobného NO. Oba psi, když běhají, tak slintají, kříženec teda fakt hodně a nepřijde mi na tom nic divného......
Btw. když jsi zmínil/a tu vzteklinu, tak zvíře postižené touto nemocí taky nemusí mít vždycky pěnu u huby,...
Doufám, že si nemyslíš, že má čubina vzteklinu?

Jinak jestli slintá nějak fakt přehnaně, může mít něco se zažíváním...proto jsem se ptala, jestli je jinak zdravá....

fromeli
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2006 17:59
- Nahlásit

Naše Michelle má taky každou chvíli pěnu u tlamky, hlavně když lítá jako smyslů zbavená

Kvido
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2006 18:08
- Nahlásit

Evik Jinak je úplně v pohodě, byla trochu bojázlivá /vzali jsme si ji v 15-ti měsících, teď má 18 měsíců/.Byla v bídném stavu, žebra jsme ji mohli počítat na dálku. Žrala strašně hltavě a zdála se být stále unavená, jenom ležela a nechtěla si hrát. Dnes už je v pohodě. Žere dobře, co ji máme, ani jednou nezvracela, tak se mi nezdá, že by šlo o nějaké zažívací potíže.Je veselá, zdá se, že má radost ze života. O vzteklině jsem skutečně neuvažovala, je řádně očkovaná.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2006 19:26
- Nahlásit

byla trochu bojázlivá
Pokud vím, tak méně vyrovnaný pes může nadměrně slintat z nervozity.

Kvido
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2006 21:33
- Nahlásit

Ketrin To by mohlo být ono. Koupili jsme ji od chovatele, který cvičí u psů hlavně agresivitu a prodává je na hlídání do ciziny. Ona se v tomto směru nějak nevyvedla a tak ji v podstatě odepsal. Musela být zavřená v nějakém malém prostoru, poněvadž strašně páchla močem a ještě dnes ji nemůžeme nechat zavřenou v kotci, poněvadž leží jen u branky, kde taky močí a kálí a pak si do toho zase klidně lehne. /To je taky problém, který se mám zatím nepodařilo vyřešit./ Taky téměř vůbec neštěká, jen když vidí, že jdu pryč a ji nechávám doma, tak
jenom tak podivně kníká. Štěkat ale umí, již třikrát jsme ji slyšeli a to vždycky na kolii, která uteče sousedům a přijde k naší brance. Ostatní psi ji ale nevzrušují. Do lesa chodíme každý den, ale kdoví, co se jí honí v hlavičce nebo z čeho má strach, i když kromě toho slinění se to nijak neprojevuje.

Evik
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2006 07:27
- Nahlásit

Kvido

no tak pokud fenka pochází z takových hrozných poměrů, pak souhlasím s Ketrin, že to slinění může být z nervů. Mě to předtím nenapadlo, ale náš kříženec - kterého máme z útulku -, byl u předchozího majitele taky týrán a s nervama na tom taky nebyl dlouho zrovna nejlíp, taky dřív slintal víc než teď. On teda pořád slintá hodně, protože díky zanedbané výživě ve štěněcím věku u předchozího majitele, má tlamu postiženou křivicí, tak jak mu "jde huba šejdrem", slintá víc...
Jestli je to slintání u Tvé fenky vážně z nervů, tak to chce pracovat na podpoře jejího sebevědomí, maximalizovat pochvaly a dát si bacha na tresty....Samozřejmě, že případné špatné chování nejde nechat bez trestu, ale musíš hodně s citem...
Ještě Ti poradím, koukni se www.psycholog-psu.com tam se leccos dočteš, co by Ti mohlo s fenkou pomoci.

tosca
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2006 08:56
- Nahlásit

Kvido
Ještě jeden tip na příčinu pěny u tlamy. Naše kříženka má kolem tlamy doslova bílou pěnu v případě, že:
- užuchlá pavouka (její oblíbená činnost :-/)
- najde na zemi odpadlé, napité klíště a rozhodne se ho "zrušit"

V případě toho klíštěte pak jěště nějakou dobu slintá opravdu hodně, zůstávají za ní vyloženě louže. Tipuji to na mírnou alergickou reakci (asi jako když člověk-alergik začne smrkat, když projde kolem sena).
Takže jestli je Tvoje fenka na něco citlivější a při čichání po lese na to narazí, může nadměrně slinit i z toho důvodu.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2006 09:12
- Nahlásit

Kvido
Moje ovčanda má taky pěnu u huby. Nenormální mi to nikdy nepřišlo. Prostě když běhá, má pěnu u huby. Konec.Tak to je a tak to bude. Někteří psi slintají holt víc. A to jsme kdysi měli dvě dogy, to bylo teprv něco Že by ovčáci byli zrovna neslintací si nemyslím, ale každý pes je samozřejmě jiný. Třeba mám pro změnu neslintacího AST, ale znám slintacího pita.
Když běhá kůň, má taky pěnu u huby, ne?
Pudlice mi slintala, když olizovala žáby v lese

pigie
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2006 09:14
- Nahlásit

Mucholabka
když olizovala žáby v lese
Pocuvaj, ze sa nehanbis podporovat u psov uzivanie drog!

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2006 09:29
- Nahlásit

pigie
aspoň jim to nemusím platit ze svého

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání