| Autor |
Zpráva |
Syska
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 13:30
- Nahlásit
Chtěla jsem se zeptat už dřív, ale vždycky na to zapomenu. Jak mám zabránit tomu, aby Tess, když jdeme ven, mě kousala do bot a skákala po mně...je vždycky šíleně rozdováděná, jediný, co na to zabírá, je hodit jí klacek. Jinak na ni můžu zvyšovat hlas, tahat za kůži, tlačit k zemi, nic nepomáhá! Chytne ji to sem tam, třeba když má radost, nebo jdeme ven, nebo potkáme psa. Na manžela si netroufne (celkově je z něho hotová, čučí na něj jak na svatej obrázek a předpisově poslouchá....), zato ze mě si nic nedělá...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 13:34
- Nahlásit
proste ma radost tak mej radost i ty
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 13:38
- Nahlásit
nika00
No to je hezký...samozřejmě mám radost, že je veselá a hravá, ale po okřiknutí by toho měla nechat, nééé...nejlepší je, když to začne dělat při přecházení silnice...
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 13:44
- Nahlásit
Sysko, holt budeš -podle mě tedy-pokud "blbne" ve chvílích kdy to není vhodný, muset začít v těhle situacích psa uklidnit, třeba na přechodu,dokud si nesedne-nejde se dál.......malinko přitvrdit v uvozovkách její režim s tebou. Něco jiného je,když vidí vodítko, má radost- jde se ven, kterej nehopsá )
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 13:52
- Nahlásit
Syska
a kolik ji je??
me tohle dela jimmy kdyz je fakt stastnej...a chce si hrat...ale je fakt ze uz pozna kdy uz toho bylo dost...
prave na tento povel jsem ho to naucila...uz kdyz jsme si treba normalne hrali a ja mu pak reka "dost" a prestala sem si s nim hrat , pochopil, ze kdyz "dost" tak hra konci...obcas sem ho musela uzemnit...ale ted uz to chape...
jimmy taky obcas zacne na silnici..zacne mi skubat s voditkem a skace...tak proste docela razantne zvysenym hlasem reknu "dost" a on toho necha...nebo mi taky z radosti zacne pozirat kameny a vesele si u toho skace...to je zas nauceny na povel "pust" ten plati na vse nezadouci v puse...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 13:53
- Nahlásit
nika00
Před měsícem měla rok...ale je povahou ještě hodně štěněcí, to je fakt...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 13:57
- Nahlásit
Syska
no vidiiiiiiiiiiiiis....jimmymu byl rok v srpnu....a je to pometlo k pohledani...tak se nediv...a bud rada...muj druhej pes je naopak hrozne od malicka rozumnej a moc nehravej....a docela mi to chybelo..
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 14:00
- Nahlásit
nika00
No, myslela jsem si, že se třeba v roku zklidní a bude z ní hodnej, poslušnej, klidnej pejsánek... No jo, první pes..
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 14:34
- Nahlásit
Syska
a tak nak vseobecne se rika..ze prumerny vek psychickyho dospeni -prechodu ze steneciho chovani na dospele jsou dva roky
u my sandy to tak bylo...mozna i driv...proste se z ni stala dama a ne prase (i kdyz i ted po 5letech se rada vyrochni v h.... nebo louzi) ale s hranim-takovym tim kousanim voditka atd skoncila jeste driv...
u jimmyho si myslim ze to bude snad do smrti
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 14:37
- Nahlásit
nika00
u jimmyho si myslim ze to bude snad do smrti
a už je klidnější? Nebo furt ničí? a jak to vlastně dopadlo s tím stěhováním a mamkou?
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 14:41
- Nahlásit
nika00
Tak třeba Tessinčina mamina, ta se zklidnila, až když se pánečkům narodily dvojčátka. najednou pochopila, že už není pro ně jediná na světě a je z ní hodná, poslušná fenečka...takže třeba Tess zklidní nějaké to dítko taky..
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 15:21
- Nahlásit
Syska
takže třeba Tess zklidní nějaké to dítko taky..
né nějaké ale tvoje dítko ale nevím jestli to uklidní tebe
|
venda
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 15:33
- Nahlásit
Hekle jsou 3 měsíce a takhle řádí jen těsně před barákem, ve chvíli, kdy začneme přecházet silnici, já nosim jenom dlouhou sukni, kalhoty jen ke koním, takže se mi pověsí na sukni nebo na svetr a nejde sundat povel "ne" na, jak se pěkně říká, přerušení nežádoucí činnosti, který jinak celkem zvládá, v tomhle případě nefunguje, ale dneska jsem jí šoupla před čumák klacek, tak se zakousla aspoň do toho a ne do mě, doufala jsem, že se to časem srovná, ale že to bude trvat rok no holt si budu asi muset koupit kalhoty nebo mi zničí všechny mé milované sukně
|
Vanda
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 16:09
- Nahlásit
Syska
mě se osvědčilo připnout na vodítko a jít. bára to dělává když ví že mám balon což je něco co bezmezně miluje, připnu minutu kráčí na vodítku pustím a je klid (teda většinou)
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2006 09:11
- Nahlásit
A jak na útulkovou potvůrku, která honí motorky, cyklisty, nově i auta a taky štěká na ježky a koně / je v transu a nedá se odvolat /.
problém s cyklisty už trochu zvládáme - stopovačka, přivolání + moře odměnek......
|