Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Tak trochu "normální" den s Brutem a Balinkou
Autor Zpráva
brut
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2006 13:33
- Nahlásit

Tak nevím, jestli nemám předplacené průšvihy.

Vzhledem k tomu, že ségra ještě pořád nemá obyvatelný byteček, tak už přes týden bydlí s Balinkou u nás. Naštěstí propozice baráku umožňují i tuto variantu, aniž by jsme se za chvíli sežrali ( my i psi s kočkou).
Ségra jezdí do práce a já jsem proto dostala za úkol postarat se o to malé, zrzavé zlobidlo. Minulý týden proběhl bez nějakých větších problémů a tak jsem zřejmě usnula, obrazně řečeno, na vavřínech.
Už včera jsem mohla tušit, že tenhle týden bude tak trochu v rámci očistce, ale stále jsem věřila v unavenost a psí hru.
Za to od dnešního rána mám pocit, že žiju v pěkně škaredém snu.
Ráno jsem šla tak, jako každý den, na inijekci a nechávala doma synka s tím, že až bude odcházet do školy, tak Bruta nechá venku, Balinku v chodbě a hárající Denyku se Sněhulkou v koupelně. Vracet jsem se měla půl hodiny po jeho odchodu.

Už když jsem se blížila k vrátkům, tak jsem slyšela poštěkávání, pokňourávání a taky občasné jakoby pískání. Celá nesvá otevřu vrátka, za nima stojí Brut .....a Balinka, která se chudák klepala zimou. Po vstupu do baráku vidím naprosto rozcupovaný polštář....molitanový, který měli psi na spaní. To byla zásluha Sněhulky. Takže jsem honem začal uklízet, abych mohla dát klepající se Balinku domů. Povedlo se.
Honem jsem si šla udělat teplý čaj a konečně se nasnídat. Za chvíli na mně někdo zvoní. Ona to sousedka, jestli vím, že Brut stojí před bagrem a odmítá se hnout. Chlapi se ho pokouší chytit, ale on na ně vrčí. Došlo mi, že jsem nejspíš vzteky po příchodu pořádně nedovřela vrátka. Jdu odvolávat Bruta. Jenže v té chvíli se ven dostala i Balinka. Brut proběhl spokojeně domů a já lovila Bali. Ta od té operace dost špatně poslouchá, takže jsem jí musela lákat na pamlsek....po asi čtvrt hodině přišla. Konečně.
V tu chvíli jsem byla přesvědčená, že už jsem si dnešní díl smůly vybrala a spokojeně jsem zasedla se snídaní k počítači.
Okolo poledního zvoní pošťačka...ne naše, která má pro Bruta vždycky v kapse pamlsek, ale náhrada. Jdu otevřít branku....Brut vystartuje ven, sedne a štěkne.....pošťačka je pomalu na stromě a děsně koktá. Vysvětluju Brutovi, že tahle paní pro něj žádnou dobrotu nemá a že má jít hlídat Balinku. Pes odbíhá a pošťačka se uklidňuje. Přebírám dopis a otvírám vrátka...za nima stojí Brut s Bali. Oba se hrnou ven....pošťačka utíká a dělníci se válejí smíchy. Jen do té doby, než se Brutovi povede prodrat se ven ( mimochodem jak řešíte odchyt dvou mačkajících se, skákajících psů mezi vrátkama?). Naštěstí jde jen čůrat. Pak se otáčí směrem domů, dovoluji si oddychnout. Jenže Brut zmerčí cikány....a je samozřejmě k neodvolání. Mám vztek, nemám klíče od vrátek, za nima stojí Bali a čeká na příležitost zdrhnout. Volám Bruta. Slyším pištění, ječení....volím variantu "utržené" prsty. Chytím Balinku za obojek a jdu za řevem. Brut stojí na hromadě písku, vítězoslavně čůrá....po cikánech ani památky. Zavolám, jde domů.
To už jsem zralá na studený hadr na čelo. Do toho mně pípá smska...holce se udělalo ve škole blbě, tak jí odvedli k doktorovi...má infekční chřipku. Začínám se potit. Co bude dál?
Doma otvírám okno na dvorek, abych vyvětrala. Venku svítí sluníčko, je tam docela pěkně. Sedám si k počítači. Najednou slyším divný zvuk, ohlížím se ...nic. Asi už mám slyšiny a nebo blbnu. Za chvíli znovu. Začínám být nervozní...lovení myší není zrovna můj koníček a hlavně při dnešku už by mně nic nepřekvapilo. Sedím a tupě zírám před sebe. Najednou se na mně vyřítí Brut i Balinka.....oba vskočili oknem do kuchyně a šli se pomazlit.
Přiznám se, že už nemám sílu ani jim vynadat. A tak oba spokojeně leží pod stolem a dávají si pusinky.
Prostě dneska nade mnou vyhráli na celé čáře. Ještě není večer, jen doufám, že přečkám bez další ztráty květinky....

shmoldie
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2006 13:43
- Nahlásit

jééé - to mi připomíná moje víkendy na chalupě, když hlídám taky ségře jejího pesana (bráška od mojí druhý čubiny) devastační četa hadr - proskakujou oknama, skáčou přes plot, teďka se naučili lézt na půdu, takže blbnou ještě tam a to všechno nejlíp už od šesti od rána, hezky pěkně až do sedmi do večera a druhý den nanovo ale pak je vidět spokojeně chrnět, to je balzám na ty nervíky, co s nima byli před tím

wami
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2006 13:45
- Nahlásit

brut
no, takovy normalni den blbec, no...
chapu, ze je to na infarkt, ale nejlepsi je rezignovat, strcit to vsechno dovnitr a zamknout a dat si teply caj a nohy na stul. Nema smysl nic delat, pac na co dneska sahnes, to se potento...

(Ale neboj, zejtra bude lip! )

brut
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2006 13:45
- Nahlásit

shmoldie
Tyhle dvě "potvory" skoro vůbec nespí....zřejmě mají strach, že by jim něco uteklo nebo nevím

I když teď spí oba....na mých nohou

brut
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2006 13:49
- Nahlásit

wami
Myslíš? Já jen doufám, tohle je k zbláznění. Ona Balinka už je stejně velká jak Brut, ale podstatně pružnější...taková žížala. Takže kde nemůže Brut silou, tam nastoupí Balinka hadím klouzáním....to je vážně k zbláznění. A to jsem vždycky chtěla tři psy....
Teď zvažuju, jestli bych je všechny ustála.....teda s Balinkou dohromady

shmoldie
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2006 13:51
- Nahlásit

brut
no tak vidíš, jak jsou hodní

wami
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2006 13:52
- Nahlásit

brut
A to jsem vždycky chtěla tři psy...
jenze to by sis je uposlusnila podle sveho...

A vazne zejtra bude lip... to je tak dycky, proste v den blbec se nedari a na co sahnes, to pokazis, jinak je to dobry...

brut
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2006 13:55
- Nahlásit

isdpch
Ježíš nečaruj, jsem ráda, že jsem Sněhulku jich zbavila.....stejně je pořád pozoruju a kontroluju. Už si připadám fakt jak magor

wami
asi máš pravdu. Půjdu spát.....vyjímečně se psama, protože těm se odsud vůbec nechce

wami
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2006 13:57
- Nahlásit

brut
vyjímečně se psama, protože těm se odsud vůbec nechce
no bodejt...

brut
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2006 14:23
- Nahlásit

wami
tak psi jsou venku. Přišel páníček...kouknul, zahromoval a psi utekli. Když se dozvěděl, jaký mám dneska pěkný den, tak prohlásil, že oběd si ohřeje sám, kafe si taky udělá a já ať raději na nic nesahám....mám povoleno jen klepat do klávesnice

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2006 14:29
- Nahlásit

brut
Koukam, ze mas dneska veselo...
U nas jsou asi taky naky erupce, ty sfine mi rozervaly jedno velmi slusny povleceni(nastesti patrilo teda mezi "psi hadry"), co si stahly ze susaku, zahadnym zpusobem se dostaly i pres hacek na dverich do stary cerny kuchyne, kde si na packy nabraly kila rozdrceny modry kridy, doted nechapu, kde ji tam objevily .. Takze ted mame modry tapoty vsude..

brut
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2006 14:30
- Nahlásit

Fifi
jsem ráda, že v tom nejsem sama

Evik
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2006 15:53
- Nahlásit

brut
tyjo, tak takovýhle "den blbec" jsem ještě fakt neměla...No halvně, že to bereš s humorem, to je nejdůležitější

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2006 15:56
- Nahlásit

brut
ty se vážně nenudíš...

brut
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2006 22:36
- Nahlásit

ko4ka
další pejsek je plánován.....Balinka už je doma a já jsem v klidu. Horší je to s Brutem, tomu se hrozně stýská po parťákovi na hraní. Ještě ke všemu Denča hárá,tak musí být oddělená a tak spí sám

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání