Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / PP-kde dohledam?
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
nika00
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 13:40
- Nahlásit

Ahoj, chtela jsem se na srazu s nekym poradit, ale nakonec jsem an to uplne zapomnela...

Kde vsude se da dohledat zaznam PP??
Jak vsichni vite, chovatelka my Sandy me nedala papiry...jenze pri strihani mi jina chovatelka rekla, at si to dohledam a jdu do boje..neb Sandy je krasna a to co udelala ta chovatelka je nehoraznost...
Potrebuju dohledat seznam CHS a pod pismenem toho vrhu najit zda nektery pes z onoho vrhu byl vubec uchovnen a taky potrebuju ruzne evidence PP..
poradite?

ati
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 13:49
- Nahlásit

zkus www.google.cz já si hledám záznamy v PP ,iněkolik generací zpět

Biluška
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 13:50
- Nahlásit

Já dohledávám PP docela často (většinou u nalezených, útulkových psů). Pokud je Sandy tetovaná tak to nebude problém. Obrať se na plemennou knihu (podle toho kam spadá tvoje plemeno - buď ´CMKU nebo ´CKS). Dá se s nimi docela dobře mluvit, takže ti určitě pomůžou

Zet
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 13:54
- Nahlásit

nika00
Co to je za plemeno?

nika00
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 13:57
- Nahlásit

zlaty retriever
CHS Slapska Alej

Zet
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 14:06
- Nahlásit

nika00
Kontaktuj plemennou knihu ČMKJ ... konkrétně paní Věru Dvořákovou, která vede agendu pro všechny retrívry. Telefon: 224 949 510, E-mail: dvorakova@cmkj.info. Tetovací číslo tvé fenky by se mělo shodovat s číslem zápisu. Vydání průkazu původu můžeš řešit žádostí o duplikát PP ... bohužel (či snad bohudík) jsem se zatím vydáváním duplikátu nezabývala, takže ti neporadím, jak přesně postupovat, ale jsem přesvědčená, že na plemenné knize by ti měli říci, co a jak.

nika00
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 14:11
- Nahlásit

pry se da nekde najit seznam CHS goldenu a pak i stenat z nejakeho urciteho vrhu...
nevis kde, prosim?

venda
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 14:11
- Nahlásit

jestli je papírová měla by být i tetovaná ne?, já mám NO tak tam to funguje, ale stává se, že chovatel prodá štěně menší než ve 49 dnech nebo někdo papíry nechce, tak mu ho prodá ještě před tetovánim, myslim, že jestli tvůj pes nemá tetování nebo čip tak nemáš šanci pro něj papíry sehnat, nevim, jestli bys zkoušela nějaké testy DNA
ale pokud má tetování nebo čip měli by ti na plemenné knize vydat duplikát PP bez problémů

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 14:13
- Nahlásit

seznam chs
http://www.retriver.cz/chovpsi/chs/chs_gr.htm
všechny seznamy
http://www.retriver.cz/gr.htm

Ketrin
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 14:15
- Nahlásit

nika00
Seznam chov.st.goldenů i jednotlivých chovných psů a fen najdeš na www.retriver.cz
Ovšem jestli se dají někde najít jednotlivé zapsané vrhy, třeba po konkrétních rodičích, to nevím a taky by mě to kolikrát zajímalo. Být tebou bych začala na té plemenné knize, jak radí Zet. Paní Dvořáková je ochotná, na jaře jsem s ní jednala a byla moc vstřícná.

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 14:15
- Nahlásit

A s tím duplikátem nevím, mám dojem, že mi někdo říkal, že žádost musí podepsat i chovatel.
Jestli to byl regulérní vrh a chovatelka nevydala PP, tak porušila chovatelský řád a pravděpodobně by se člověk mohl něčeho domoci. Ale jestli si jen mezi PP vrhy mrskla bezPP vrh pro peníze, tak to je asi smůla.

Zet
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 14:16
- Nahlásit

nika00
Bohužel nevím Pokud má tvá fenka tetování, opravdu je nejjednodušší zvednout telefon a zavolat na plemennou knihu. Tam ti řeknout, zda byla zapsána a zda jí byl vydán průkaz původu. Další možnost je kontaktovat poradce chovu

nika00
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 14:16
- Nahlásit

venda
moje fenka tetovani ma.....
jenze nevim co vse potrebuji pri vystavovani duplikatu...
chtela bych nejdrive obejit tu chovatelku...
ja si fenku brala ve 4 mesicich a ona mi PP proste nedala...ja byla blba,...jenze ted s tim chci neco delat..

Zet
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 14:18
- Nahlásit

nika00
Ještě jen tak pro zajímavost ... Jak se fenka jmenuje a jaké má tetovací číslo? Sandy Slapská Alej?

nika00
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 14:24
- Nahlásit

Ketrin
pry se to da dohledat..me to rikala jina chovatelka...i podle vrhu a pocatecniho pismene toho vrhu...

Maya
myslim ze to bylo cely hrozne divny...prave potrebuju zjistit jestli jsou nekde uchovneny sourozenci moji sandy...jestli ne..jinak uz jsem volala na cmkj a tam mi moji fenku nasli ze je opravdu evidovana jako s pp...

jenze me ta moje chovatelka tenkrat nechala podepsat smlouvu ze mi pp doda po doplaceni castky...

taky je pry mozne ze jinou fenu vydava za tu mou...

nika00
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 14:25 - Změnil/a: nika00
- Nahlásit

Zet
tetovaci cislo si nepamatuju (asi 6054)
ale jmenuje se Tripsy Slapska Alej

Ketrin
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 14:35
- Nahlásit

nika00
Koukla jsem do seznamu chovných GR psů i fen a nikdo z vrhu "T" Slapská alej tam není. což ovšem nic neznamená.

Zet
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 14:40
- Nahlásit

nika00
Žádnou fenu toho jména jsem na internetu nenašla, takže předpokládám, že chovatelka průkaz původu na jiné štěně nevydala ... alespoň se žádné takové štěně veřejně neprezentovalo na kynologických akcích. Pro tebe z toho plyne následující postup:
1. Zkontaktovat chovatelku a domluvit se s ní na předání průkazu původu z její strany a doplacení dlužné částky z tvé strany. Pokud máš v ruce podepsanou smlouvu, tak by snad dohoda neměla být výrazným problémem. Fenka je na plemenné knize vedena, PP byl evidentně chovatelce předán a chovatelkou zaplacen.
2. Pokud ti chovatelka průkaz původu odmítne vydat a ani s tebou nebude spolupracovat, pak je teprve na místě začít řešit další kroky.

venda
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 14:42
- Nahlásit

nika00
pokud má tvoje fenka tetování, tak to asi půjde, oni ti na té plemenné knize pomůžou; jinak u NO se zveřejňuje měsíčně přehled krytí, kde vidíš, který pes který den nakryl kterou fenu, nemají GR taky něco takového? jaké má tvoje fenka datum narození?

nika00
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 14:48
- Nahlásit

Zet
no u toho doplaceni ceny na PP by nemel byt problem..problem je to ze ona disponovala s PP jako se svym majetkem, na coz nemela pravo...ani co se tyce zadrzeni do doplaceni castky...

venda
to netusim...
narodila se 19.9.2001

nika00
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 14:51
- Nahlásit

jeste nechapu to, jaky mela duvod dat mi fenku za polovicni cenu s tim ze si ale necha papiry...
ani jsem nic nerekla a uz po telefonu mi tohle nabidla..resp. oznamila...

proc?

Zet
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 15:00 - Změnil/a: Zet
- Nahlásit

nika00
Promiň, ale v tom s tebou nesouhlasím. Chovatelka ti naopak velmi solidně předala štěně za nižší cenu s tím, že ty jí zbytek ceny štěněte uhradíš po zaslání průkazu původu. Pokud ty odmítáš dlužnou částku uhradit, nemůžeš disponovat se svým psem jako se svým majetkem. Ty jsi souhlasila s jejími podmínkami a tys je porušila. Tak to vidím já. Pokud je chovatelka rozumná, jistě se s tebou i nyní dohodne. Já spíš vidím problém v tom, že ty se nechceš dohodnout s ní. Promiň, že jdu do tebe takto tvrdě, ale tvůj přístup se mi nelíbí

Ketrin
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 15:02
- Nahlásit

nika00
jaky mela duvod dat mi fenku za polovicni cenu s tim ze si ale necha papiry
jediný důvod který mě napadá je, že je fena v něčem nestandartní a ona nechtěla aby se prezentovala na výstavách atd.

Zet
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 15:05
- Nahlásit

nika00
jeste nechapu to, jaky mela duvod dat mi fenku za polovicni cenu s tim ze si ale necha papiry...
Vždyť jsi o několik příspěvků výše psala, že: jenze me ta moje chovatelka tenkrat nechala podepsat smlouvu ze mi pp doda po doplaceni castky... . Na tom není nic podivného. Občas (a někdy ještě častěji ) se vydání průkazů původu z plemenné knihy zdrží a chovatel tedy nemá PP v době předání štěněte k dispozici a předává jej majiteli až dodatečně.

nika00
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 15:05
- Nahlásit

Zet
nevadi, jsem rada za kazdy nazor...akorat nechapu co jsem ja porusila?
ja s moji fenkou nikde nedisponuji...
vis ja nechtela psa na vystavovani...
ale ona mi proste nedala na vybranou...to co mi reklo uz spoustu chovatelu me utvrzuje v tom, ze chovatelka si z zadneho duvodu nesmi nechat PP...
mohla se podepsat smlouva ze nebudu psa nikde prezentovat...ale tohle cele bylo hrozne divne...ano. ja tu jeji smlouvu podepsala pac sem byla blba..
jsem ochotna ji to doplatit me o penize jako ji nejde...

spis jde o to proc to udelala...z jakeho duvodu...a zda se da nekde dohledat tenhle vrh..podle vetsiny chovatelu je za tim neco jineho

nika00
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 15:10
- Nahlásit

Ketrin
co mi rikala jina chovatelka tak nic nestandartniho na ni neni..a svetly cumak neni vada..

Zet
to ano...jenze ona PP mela..jen mi ho nedala s tim ze treba nekdy az je budu chtit (podle me poznala ze o tom nic nevim a vystavy nechci)...podle me v tom byl jiny zamer proc mi je nedat... (uz je to 5let)

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 15:16
- Nahlásit

nika00
Já jsem asi pesimista, cynik a nevěřím lidem a proto si myslím, že na tenhle průkaz může klidn někde jinde žít pes pod stejným jménem-třeba v zahraničí-co já vím-mi to nepřijde fér. Buď prodávám psy s PP a za odchovy se nestydím, nebo na tom rýžuju a prodávám papíry zvlášť. Radši bych zažádala o duplikát, než abych takové obchody podporovala tím, že si papíry zpětně vykoupím. Nebo si nechej vytvořit duplikát a pak se teprve zeptej, jestli ona ty papíry ještě má v šuplíku-beztak to mít nebude.

Zet
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 15:17
- Nahlásit

nika00
ale ona mi proste nedala na vybranou...to co mi reklo uz spoustu chovatelu me utvrzuje v tom, ze chovatelka si z zadneho duvodu nesmi nechat PP...

V tom možná bude problém. Já ti doporučuji méně poslouchat jiné chovatele Zkontaktuj chovatelku a popovídej si o tom s ní osobně. Je to rozhodně čestnější a lepší, než ji takto očerňovat za jejími zády. Pokud ti průkaz původu nevydá, pak je na čase začít jednat ... podat na ni stížnost v klubu, na ČMKU, nebo žalobu. Takže poslední a nejupřímněji míněná rada: Přestaň to řešit a začni jednat.
A pak dej vědět, jak to dopadlo, ju?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 15:18
- Nahlásit

Zet
Osobně bych se HODNĚ styděla někomu nabídnout PP štěně za nižší cenu bez PP.

nika00
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 15:21
- Nahlásit

Mucholabka
joo ja bych to taky chtela vyresit tim duplikatem...jenze nevim zda je k tomu treba vyjadreni chovatele....uz jsem vznesla dotaz na cmkj takze zatim cekam...

Zet
jj ja to nak vymyslim...
nikoho samozrejme nechci ocernovat..ale myslim ze chovatelka nemela ciste umysly..
kazdopadne to se uvidi...az co mi rekne

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání