Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pes v Albánii...
Autor Zpráva
springra
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2006 20:33
- Nahlásit

Nevíte, jestli dá jet do Albánie se psem? Červen-září 2007 mi snad bude dáno ztrávit v mé vysněné zemi, na horách, a přemýšlím, co s fenou...
A vůbec - jak řešíte dlouhodobé pobyty se psem mimo civilizaci, nejen co se týče krmiva? Nějak si nedokážu představit, tahat na zádech např. jídlo pro sebe i pro fenu na 3 měsíce... My, jako lidi, se můžeme stravovat u domorodců, ale pes...
A co jiné země? Rusko, Černá hora, Mongolsko, Bulharsko...? Co zkušenosti z jiných zemí, teda z jejich hor?

sarax
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2006 20:36
- Nahlásit

springra
ehm....sem moc zvědavá kdo a co ti odpoví
A vůbec - jak řešíte dlouhodobé pobyty se psem mimo civilizaci, nejen co se týče krmiva
myslím že valné většině z nás nic takovýho nehro...málokdo jde na tábor 90 km pěšky jen tak
ale možná půjde někde nějaký psí jídlo kupovat??otázka je čím krmíš teda....

springra
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2006 20:41
- Nahlásit

sarax

Jo, taky sem zvedava Ale holt, od lidi z hor, co psy nemaji, se clovek nic praktickyho nedozvi, tak zkousim stesti aspon tady

málokdo jde na tábor 90 km pěšky jen tak
to bylo jenom 50

No, nemyslim, ze by byla moznost kupovat nejaky zradlo v samotne Albanii, pokud tam znaji "chov psa pro radsot", tak je asi krmi zbytky od stolu... Jinak krmim Purina Proplan Performance

sarax
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2006 20:44
- Nahlásit

springra
50?? no na srazu jsme s toho udělali minimálně 90
mno chtěůlo by zjistit zda to někde nejde koupit i tam přece jenom..jinak to nevyřešíš..a nevím kolik Aretka sežere denně...ale 20-30 kg granulí budeš těžko tahat

springra
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2006 20:48
- Nahlásit

sarax

50?? no na srazu jsme s toho udělali minimálně 90
no ajeje ESteze to tech 90 nebylo, to byste z toho udelali 200

No, z nejakeho dogtrekkingu jsem si donesla balicek suseneho masa v prasku, tak me napadlo tohle... Ale je pravda, ze porad je to moc, a ja doufam, ze budu mit batoh bez psa do 20kg, se psem do 30

sarax
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2006 21:21
- Nahlásit

springra
mno to ale nebude na 3 měsíce..budeš muset zjistit kde v Albánii nakupuje žrádlo pro psy horních 10000 a za kolikpřípadně si zjistit zda to půjde postupně třeba posílat poštou někam?

Biluška
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2006 21:30
- Nahlásit

My jsme s psicí kdysi takhle na divoko jezdili. Krmili jsme "zbytky od stolu" (byla to křížená krysařice, takže těch zbytků nebylo potřeba moc ). Většího psa asi nenakrmíš tím, že mu necháš vylízat ešus od guláše zn.Vitana . Asi bych ji spíš nechala doma. Nevím jak moc se Albánie liší od Rumunska, ale tam se volně pohybovali "ovčáčtí" psi, zásadně ve smečkách a bez pána na dohled. Jsem přesvědčená, že mít s sebou psa, šli by natvrdo po něm a to bych teda asi neriskovala.

springra
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2006 21:45
- Nahlásit

Biluška

No, když jsem byla letos v Rumunsku (pohoří Retezat), tak jsem litovala, že jsem Aretu nevzala - ovíčtí psi tam nijak ostří nebyli, ani jednou jsme problém neměli (a to tam jeden pes s námi byl)... Ale to je asi spíš o náhodě .
Jinak mi nejde ani tak čistě o Albánii, jako o to, že tohle nejsou ani první ani (zdaleka) mé poslední hory, takže přemýšlím, jak to řešit i do budoucna...
Špringra bych zbytky nenakrmila, a malamuta (toho bych si ráda pořídila potom) už vůbec ne

springra
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2006 21:48
- Nahlásit

sarax

případně si zjistit zda to půjde postupně třeba posílat poštou někam?

Kdosi od tama prý před 5lety posílal pohled, a ještě nedošel Tak bych to radši neriskovala Asi se na Aretu fakt vykašlu, a nechám ji napospas zbytku rodiny, aspoň si začne vážit toho, co měla

Biluška
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2006 21:52
- Nahlásit

springra
My jsme tam byli někdy před devíti lety, možná se za tu dobu Rumuni trochu zcivilizovali . V Retezatu jsme byli taky a je fakt, že tam žádný pes nebyl ani tenkrát ( dá se říct, že ze všech těch hor byli asi nejcivilizovanější, párkrát jsme dokonce narazili na turistickou značku ). Zato v Tarcu bylo těch psů i na můj pejskařský vkus moc. Hlavně proto, že byli zdivočelí a docela agresivní. Neumím si představit, že bych tam měla moje psice s sebou. Asi už bych byla bez nich

A to krmení si teda vůbec neumím představit.

springra
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2006 22:01
- Nahlásit

Biluška

No, když já tam byla v roce 1999, tak to tam vypadalo hooodně jinak - značení žádný, spát se mohlo, kde chtělo... Bohužel už se to tam taky trošku začíná komernizovat, a s příchodem Rumunska do EU... Ani si to nechci představovat, jak to dopadne... Nj, hory bejvávaly krásný, ale jsem na to moc mladá, abych to zažila
Ale tenkrát tam kdosi taky psa měl (WSS), a myslím, že to taky celkem šlo... Ale já tenkrát neměla tušení, že se tam ještě někdy vrátím, a že budu mít někdy psa

Taky cítím, že to bude nejlepší, jet bez ní, ale co kdyby měl někdo nějakej výbornej nápad? . A bylo by to fajn, mít svět procestovanej s báglem na zádech a psem a přáteli po boku... Ještě uvažuju o brašničkách, že by si něco mohla nést ( po natrénovaní snad třetinu, půlku, tedy 7-9 kg)...

http://www.sokolfalco.com/ - jinak na tom úvodním obrázku je sušené maso, mám to doma, tak se chystám to příští týden v Bílých Karpatech vyzkoušet

Biluška
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2006 23:14
- Nahlásit

springra
Bohužel už se to tam taky trošku začíná komernizovat, a s příchodem Rumunska do EU... Ani si to nechci představovat, jak to dopadne...
Vážně? Tak to tam radši už ani nepojedu a nebudu si kazit krásné vzpomínky Za mých mladých let to byla nádherná divočina.

Mmartin
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 07:54
- Nahlásit

springra
zkus se zeptat přes net nějakého domorodce, když bude ovládat angličtinu a internet, je slušná šance, že si kombinaci slov pes a žrádlo nevyloží špatně (typu Bóbika) a poradí, kde se dá žrádlo koupit. tady je odkaz na nějaký albánský chat (http://www.tiranalive.org/chat.php), nebo zkus ICQ. Taky mě napadlo zkusit se mailem zeptat na české ambasádě v Tiraně, minimálně by mohli vědět, co se dá pro psa koupit v obchodech, kam chodí nakupovat jídlo pro sebe

springra
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 14:15
- Nahlásit

Biluška

Ale jed Je tam krasne porad, temer nikde jinde v evrope (krome napr. Albanie) tak krasne a volne neni... I kdyz to byvavalo lepsi, ale to je asi vsude

springra
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 14:17
- Nahlásit

Mmartin

Vecer to zksuim, diky Akorat si nejsem jista, jestli ja budu anglcitinu ovladat

Jandula
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 15:45
- Nahlásit

springra
buď napiš na Albánské velvyslanectví v Praze nebo na českou ambasádu v Tiraně (nikoho tam neznám, ale když se na ně obrátíš mailem, tak by ti měli odpovědět)...

Co říkali kolegové, tak je to tam dost drsné, celkově Balkán je pro psy jiný... Mají tam ke psům trošku jiný vztah, postoj, já z Chorvatska, zvláště z jihu můžu říct, že ne tak přívětiví, nelze tam sehnat spoustu věcí, kvalitní žrádlo znají akorát Hills a myslí si, že to je to nejlepší...

Kdybys měla s tím kontaktem problém, tak mi na mail napiš, na co všechno se chceš zeptat a já to zkusím poslat.

springra
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2006 13:04
- Nahlásit

Jandula

Vím, že to tak je, ale právě proto mě tam láká se psem jet Ale zase nejsem ten, kdo by se bezhlavě do všeho vrhal... Oni prostě berou psy (a obecně všechna zvířata) jako prostředek k práci (k jídlu, na maso, na mlíko...), a pokud to dané zvíře využít nejde, tak ho prostě neberou... Holt žádný vztah "pejsek miláček" tam neexistuje... A i to dělá Balkán a obecně V a JV Evropu divokými, a i proto se mi tam asi tak líbí

Snad to někde seženu, kdyžtak se poptám

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání