Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / přes zimu venku???
Autor Zpráva
oliver
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 18:18
- Nahlásit

Zdravím všechny přítomné
mám takovou otázku, kterou řeším ...můžete mi poradit?
Mám psa zl. retrívra, nyní je venku na zahradě a když jsme doma tak je s námi a na noc venku a tak dokola. Nevím, ale zda je GR možné nechávat i přes zimu venku (má zateplenou boudu, ale tam se mu nechce) radši je s námi doma Nevím co je lepší mít psa doma a vodit ho jen na procházky, ale to si zvykne na teplo a venku mu bude zima (když bude fakt zima) nebo bude venku + normal vycházky. Nevíte do kolika st. Celsia může být pes venku? Kdo máte retrívra doma/venku a proč?

ko4ka
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 19:40
- Nahlásit

oliver
ahoj, my máme retrívry dva ( labíka a goldenku ) a bydlíme v bytě. Ale i kdybych měla barák, tak bych tyhle psy nenechávala venku. Nevím jestli by byl nějaký "fyzický" problém, ale spíš bych to viděla v "psychice". Tohle plemeno miluje přítomnost svého pána a chce s ním být pokud možno neustále v kontaktu. Samozřejmě určitě stoprocentně uvítá, když bude mít možnost pořádně se proběhnout po zahradě a určitě mu nebude vadit, že tam má boudu a může si do ní kdykoliv zalézt, s tím, že se může kdykoliv vrátit domů ke svým lidem. Taky samozřejmě netvrdím, že když si může lítat po zahradě, tak nepotřebuje normální procházky venku. Já bych zvolila nějaký vhodný kompromis a psa bych nechala pokud možno v domě. Tohle na mě zkoušel přítel, že by pes byl venku, pokud bychom spolu bydleli a bylo mu řečeno, že v kotci a v jeho krásně vymyšléné boudě by si bydlel sám a moji psi semnou doma Nevim, prostě si nemyslím, že je tohle plemeno vhodné na chov venku, ať už přes dne nebo "jen" v noci. Takové psy považuji za chudáky. Ale třeba ti někdo napíše něco jiného, tohle je jen můj osobní názor a zkušenosti

Jumi
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 20:07
- Nahlásit

oliver
Já mám také GR dva a starší od mimina žije na zahradě...když jsme doma je samozřejmě s námi doma to má ko4ka pravdu potřebuje být hodně s páníky, ale když jsme v práci a přes noc je venku a nevidím v tom žádný problém. Doma zůstával jen pokud hlásili opravdu tuhé mrazy. Jinak pokud mu bude zima tak si do boudy vleze, ale musí ji mít na vhodném místě, ze kterého má rozhled, také jsme boudu stěhovali byla součástí kůlny, ale pes si ji oblíbil, až když jsme ji dali vedle vstupních dveří. A pokud jste doma tak je logické, že je raději s vámi vevnitř než sám v boudě Jinak ale psa venku nechávej jen v případě, že je v perfektním zdravotním stavu. Náš má bohužel displazii a v důsledku toho silnou artrozu, takže teď musí chladné dny trávit doma!

Tonda
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 20:10
- Nahlásit

ko4ka
Tohle plemeno miluje přítomnost svého pána a chce s ním být pokud možno neustále v kontaktu
tak tohle myslim pisou u kazdeho plemene...

Nemam GR,mam hovawarta coz je pes,ktery je vhodny pro celorocni pobyt venku.Delka srsti je zhruba stejna,ale mozna je asi "kvalitnejsi",nevim.
Chci jen rict ze to resim podobne,pes se mnou muze do baraku,kdyz chce.Vecer,kdyz jdu spat,jde spat ven.Kolikrat se stane,ze chce jit ven driv nez jdu spat ja.Nemyslim si ze by to byl chudak.V baraku je mu horko,leha si jen na studenou dlazbu na chodbe.
Zateplenou boudu ma taky,vystlanou senem,ale nechodi do ni.Spi venku.Do boudy chodil minulou zimu az kdyz bylo fakt zima.

Jumi
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 20:11
- Nahlásit

ko4ka
Je otázka který z mých dvou psů je větší chudák, jestli ten, který se v mé přítomnosti může kdykoli vyčůrat či vyvenčit a prohnat auto, hrabat jámu a slunit se na trávníku a nebo ten druhý, který je odkázán na panelákovou předsíň, kde čeká až se milostivě vrátím domů, aby tohle vše mohl dělat pod mým dozorem....

ko4ka
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 20:55
- Nahlásit

Jumi
tak já psala, že je to můj osobní názor a asi jsem moc lítostivá, když někde vidím chudáčka labíčka či goldíka smutně sedícího u dveří domova, když nemůže jít za páníčkem. On to třeba tak strašně neřeší, když se mu páník věnuje

Jumi
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 20:59
- Nahlásit

ko4ka
když někde vidím chudáčka labíčka či goldíka smutně sedícího u dveří domova, když nemůže jít za páníčkem.
Ale to je něco jiného! pokud je páník doma a on za ním nemůže tak to je mi ho také líto a je to špatně, ale pokud pán doma není...
Jinak naši psi např. do ložnice nesmí...

ko4ka
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 21:05
- Nahlásit

Jumi
no jasně no. Naši psi do ložnice - čili do postele smí, jenže to byla naše blbost a toho dost lituju, že jsme jim to dovolili, jelikoš spinkat si v labradořích chlupech není zrovna super, takže furt lítám s vysavačem....Dokonce už jsou tak drzí, že si tam chodí sami, hlavně ten starší. Ale jak říkám, naše blbost a musíme je to zase odnaučit. Přítel by zase nesnesl psa v kuchyni, což vzhledem k jídlu, taky celkem chápu...

Jumi
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 21:08
- Nahlásit

ko4ka
Přítel by zase nesnesl psa v kuchyni, což vzhledem k jídlu, taky celkem chápu...
jooo no vidíš a tam by mě zase ani nenapadlo psům zakazovat chodit. dokonce tam maj misky! A kuchyň je jediná místnost společně s předsíní, kam mají přístup 24h denně absolutně bez omezení... Jiná rodina jiný mrav!

ko4ka
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 21:12
- Nahlásit

Jumi
u nás je to taky tak, naši psi tam maj pelechy a misky a je tam normálně otevřeno, takže si tam jdou kdy chtěj. My máme větší kuchyň, přítel má v bytě zase maličkou, takže by stačilo, aby se mu tam pes oklepal a měl by chlupy všude. Každej to má jinak. Jemu by zase nevadil pes v posteli.... Takže hlavně, že se lidi domluví

LenkaK
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 08:21
- Nahlásit

oliver
Mám Labradora a je taky venku. Má zateplenou boudu a tak ho necháváme venku max. do -10 pak má ve sklepě svou místnost,kde není ani horko ani zima. V bytě není,protože potom na ni velké teplotní rozdíly špatně působí a více líná.
Jinak sníh miluje. Řádí v něm jako malé dítě. A s oblibou všechny návštěvy vyválí ve sněhu.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání