Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Kazdodenna tema
Autor Zpráva
pigie
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2006 18:54
- Nahlásit

Prave som sa vratila z vychadzky s Hugom, dve hodiny sme boli vonku, vyplavany, vybehany, uz sa len tak plazil domov. Aj mne bolo fajn, az kym som neprisla pred branu nasho domu, kde po mne hned hystericky! fakt hystericky zacala jedna zena so psom revat, ze si ho okamzite mam chytit. Ja som nechapala, co sa deje, lebo pes bol pri mne, stal, pozeral na mna. A ja jej vravim, ze nebojte sa, on nic nespravi. A ona po mne zjacala, az jej vyskocili hlasivky, ze ale tej jej ano! Pozriem na psa, bez kosika, zena ustupila zrovna do vchodu, kde byvam. Hovorim jej, prosim vas, ale ja idem zrovna tam. Ona len gulila po mne ocami, psa zatlaceneho do kuta brany. "Chytte si ho!" Tak som si povedala, dobre, ked jej to urobi radost, tak som polozila Hugovi ruku na jeho hrivu. Ona na mna, drzite si ho? Ja ze ano (drzala som ho teda fakt pevne ). Este ma poprosila, aby som ustupila asi 5m nabok. Tak som ustupila. To co sa dialo potom som teda fakt necakala. Vykrocila, pes vyletel, smykol ju do strany, ona nastastie udrzala rovnovahu a potiahla ho spat. Pes chrpotel a ona ho tahala prec. Este stale som nepohnute stala, aj ked boli od nas uz na 100 metrov, vraviac si, preboha, ako takto niekto moze vychovat psa? A ked uz nic viac, preco tomu psovi neda kosik? Musim podotknut, ze dnes je to uz druhy krat, co sa mi stalo nieco podobne, asi aj preto to sem pisem. Rano totiz bola z Huga navnada na nevybureneho, mladeho, dvojrocneho psa, ktory si chcel merat sily (zamerne nevravim agresivneho, pretoze viem ako vyzera agresivny pes a je to asi jeden z tisica). Panicka si ho nevedela chytit a zjavne chcel napadnut Huga, takze pomocou jeho kludnej, nekonfliktnej povahy sme ho nakoniec odchytili (preco ho preboha pusta a bez kosa???). Nuz, taky je kazdodenny zivot tu, v Petrzalke... A Hugo by tusim za dneso mal dostat medajlu

sarax
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2006 19:18
- Nahlásit

pigie
mě tohle nepřekvapuje
lidi sou fakt magoři..všude...
zrovna vyprávěl kamarád jak u nich v autobazaru mají pesana na hlídaní..je to pohodovej NO a přijel pán s pittem..podotýkám že cca 4 měsíce starým a měl radost s toho že štěndo chtělo sežrat NO a řvalo a vrčelo..prej je to roztomilý jak je bojovnej...
sím tě co to bylo za plemeno??

pigie
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2006 19:37
- Nahlásit

sarax
nechcem uskodit nikomu, lebo mam sama maglajz v tych kvazi bojovnych plemenach. Ale bolo to nieco z nich, urcite to nebol bullterier, to viem jedine na isto Ale co ta zenska predvadzala, to bolo cosi strasne, ona mala normalne slzy na krajicku. To musi byt strasne, kazdy den pri venceni prezivat take stresy... Nezavidim jej, ale mne to uz dokonale zabilo den... A take podporovanie steniec, za to by som vrazdila. Aj tu sa najdu taki debili... Je mi z toho zle...

Biluška
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2006 20:17
- Nahlásit

pigie
U nás byla včera velká sláva, gymnázium slavilo nějaké velké výročí. Na náměstí hrála kapela, všude plno lidí... šla jsem s psicema přes město (stará šeltie, 3 měsíční štěně šeltie a pumice celkem všechny dohromady 18,5 kg). V davu lidí stál nějaký chlápek, připadal mi těžce zfetovaný, a na vodítku obrovského křížence. Tipla bych to na argentinu s něčím. Procházeli jsme tak 3 metry kolem nich, najednou se vořech odpíchnul a skokem se vrhnul na moje psice. Ještě,že mám bleskurychlé reakce. Škubla jsem vodítkama tak, že holky letěli tři metry vzduchem a o setinu sekundy později v místech, kde před tou setinou byla Winky (štěně) cvakla naprázdno čelist toho vořecha. Začala jsem po tom feťákovi řvát, on na mě jenom tak koukal, zorničky nikde.... zjevně nepochopil proč křičím. Ještě teď jsem nasraná když si na to vzpomenu. Kdybych v tu chvíli zrovna nekoukala na toho psa a neviděla, že se odrazil ke skoku tak Winky teď už nemám.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 08:19
- Nahlásit

Mi hárá Ašenka, sice je to trochu z jiného soudku, ale...včera jsem čtyřikrát odháněla špicla. Napopáté z kotce. To už jsem nasraná vynadala majitelce, jak je možné, že si nedokáže zajistit psa samozřejmě s tím, že já mám psa zajištěného a že veterinární výlohy by byly na ní, tak od toho je už pokoj. Několikrát neodbytný kříženec ožralcův-tam je to marné. A dvakrát NO, který prý neutíká-jenom někdy.

kokoška
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 10:27
- Nahlásit

pigie
ve čt jsem šla se svou pejsinou přes parkoviště, byl tam chlápek s jezevčíkem - ten se normálně urval z vodítka, doběhl nás zezadu a zakousl se do mé pejsy na vodítku. Podařilo se mi ho setřást, ale páneček si toho spratka nebyl schopen ani chytit - stála jsem tam se svojí čubinou v náručí, ta dlouhá mrcha (byl to pes) lítala kolem, štělaka jak magor a skákala do výšky - jsem v životě neviděla takovou agresi - ještě ke všemu psa na fenu. Pak tomu chlapovi pomohli nějací známí jezevce chytit a on mu ani nevynadal, prostě nic. Jen přemýšlel, co si počně, když má přetržené vodítko.Bych jim dala ránu oběma.
Včera při venčení jsem od známé zjistila, že jezevec je naprostý magor a vyhlášený v těch končinách široko daleko - pán se údajně chlubí, že má lovecké zkoušky a chytá lišky, tak musí být ostrý - takovou hovadinu jsem ještě nelslyšela a jestli tenhle pes chodí na hon, tak nevím, co dělají s ostatními psy,aby je před ním uchránili!!!

slony
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 10:31
- Nahlásit

pigie
trochu OT ... je petrzka az tak dalekko ze si nedosla kuk na uz medialne znamy BOSI ?

sarax
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 10:46
- Nahlásit

kokoška
mno tak tohle já viděla...švagr hlídá psy..a minule jsme přijeli s naším "bojovým"psem k němu na zahradu a on jakože pojdte ..vnku je jen jezevčík..pes....mno a ten udělal to samý..prostě vyběhl,zakousl se a ječel....takže sem ho skopla..švára ho uklidil a bylo...ale prej se takhle roztomile chová ke všem psům....

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 11:21
- Nahlásit

jojo, lidi jsou a budou pitomí....Já včera zase byla totálně vytočená naším sousedem, který klidně nechal u plotu řvát svého psa, ten čokl se zakusoval do našeho plotu a provokoval naše psy. Mladší jen čuměl stylem "paničko, co ten pes blbne?" a vůbec na to řádění sousedovic asociála neragoval. Starší pejsa se ovšem vyprovokovat nechal a šel taky blafnout.....Já ho odvedla, poslala na místo a sousedy poprosila, zda by si svého psa taky neodvedli, abychom neotravovali štěkotem psů ostatní sousedy. Soused mě ovšem seřval jak malýho spratka, že on si psa nikam vodit nebude, "vždyť k nám přece neleze", tak ať já prej držím hubu... Tak jsem sklapla, protože s volem se hádat nebudu...Incident se pak ještě opakoval....sousedů pes opět po chvíli přilítl k plotu a řval tam jak blázen....já už ihned poslala oba psy pryč do druhé části zahrady, aby byl pokoj. Sousedů pes pořád řval. Sousedovi už to pak samotnému začalo vadit, tak psa chtěl odtáhnout pryč. Pes ho málem pokousal a rval se se svým pánem jak blázen....Soused je cvok, pes je asociál a nakonec jsme ale ti špatní my, protože oni mají psa od štěněte, ale psychicky narušeného po autonehodě - takže to ho dle sousedů "omlouvá"....kdežto my máme psa dospělého z útulku a dle sousedů "zlého". To, že Griffča poslechne svého páníčka (mého přítele) na slovo, že ven chodí s košem, na volno jen tam, kde nejsou lidi a psi, kdežto sousedovic Čert má naprosto nulové přivolání, ale přesto chodí mezi lidmi bez koše a bez vodítka, to nikomu nevadí. Už kolikrát jsem na sousedy zvonila, že jim pes lítá po ulici, zatímco oni si sedí na zahradě a "kafujou".....oni, když jim pes na zavolání nepřijde, tak prostě zavřou branku a čekají, až si zakňučí u dveří sám.....Takhle už mě ten jejich čokl jednou málem pokousal, když jsem na ně chtěla zazvonit, že jim lítá zase venku..... Ale kdo je ten špatný...no pochopitelně my, protože soused o nás roznáší pomluvy... Já už z toho nemůžu, takže pigie, nejsi v tom sama, kdo se pohybuje mezi blbci...

jindriska
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 11:37
- Nahlásit

Evik
dočetla jsem tvůj příspěvek a alespoň přeju pevné nervy a trpělivost. To je fakt hrůza, vím, jak takový soused dokáže otrávit bydlení. My bojujeme na chatě s absolutně imbecilními sousedy, teď si naštěstí ten svůj bordel a kýč oplotili, což výrazně věci pomohlo, ale nejradši bych tam hodila granát. Co plot zastavět laťkama, aby na sebe neviděli?

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 14:41 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit

jindřiska

Obestavět plot něčím, aby na sebe psi neviděli by bylo ideální, jenomže problém je v tom, že bychom proto potřebovali souhlasné vyjádření souseda, protože ten rozdělující plot stavěl on a je jeho. My jsme ho ze své strany s jeho souhlasem zpevnili, ale ten souhlas dal tenkrát jen proto, že on pro to nemusel hnout ani brvou, o čemž jsme ho předem ujistili, jinak by býval nedal ani tenhle souhlas.....No a když jsem příteli navrhovala (protože Griffča je u přítelova domku), abychom si na své zahradě udělali nějakou clonu, přítel to odmítá, protože tím by se o něco zmenšila naše zahrada a nemohlo by se na rybízy, které jsou přímo u toho plotu.... je to složitý.... Zatím to řešíme tak, že když pracuji vzadu na zahradě, kde jedině se psi mohou přes plot setkat, posílám psy na místo a nechávám je v přední části zahrady, aby kdyby už ten debil od sousedů štěkal, tak aby štěkal jenom na mě...Naštěstí, když nikdo není v zadní části zahrady, naši psi tam sami od sebe taky nechodí, takže v naší nepřítomnosti se se psem sousedů nesetkávají - díkybohu

rendik
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 15:22
- Nahlásit

Já šla jednou s Kimem lesem, bylo tam auto, nějací lidé tam káceli strom či co a měli s sebou pudla. Uviděla jsem ho (naštěstí pro něj ) dřív než Kim. Toho jsem "jentak mimochodem" zavolala k noze, udělala s ním sedni-lehni, připnula na vodítko a šli jsme. Pěkně u nohy. Pudl si nás všimnul a řítil se k nám snad přes půl lesa. Kim se začal ohlížet, tak jsem mu připomněla, že jeho místo je u nohy a že se opravdu nebudeme zastavovat. Nechtělo se mu, ale šel. Pudl přiběhnul a bez varování se Kimovi zakousl do ocasu. Fakt ani nezavrčel, neštěknul, nic. Mamutek se leknul a uskočil. Zařvala jsem na něj ať jde k noze (tvářil se jako že by to tomu bídákovi rád oplatil) a na pudla jsem začala ječet ať kouká vypadnout nebo uvidí. Ten z toho byl očividně v šoku a tvářil se jako že on nic, on tam jen šel očůrat mraveniště. No a teprve až když jsem tam křičela jak na lesy, tak si milí majitelé všimli, že pudla nemají a ještě se tvářili, jako co já tam dělám a co si to dovoluju jim křičet na psa...

jindriska
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 15:34
- Nahlásit

Evik
hm, tak asi vysázet více rybízu a udělat přirozenou clonu .

rendik
pudlík ještě jde, ale my teď potkáváme leonbergra s babčou a prťavou vnučkou, pes lítá bez dozoru po celém parku a mojí feňulku si hrozně oblíbil. Občas se mi ta hra přestává líbit, fence se minule nelíbila ani trochu, on naježený si jí pacifikoval pod sebe, tak jsem zakročila a chtěla psa odehnat, ale takové tele? Absolutně jsem neměla šanci, ten kdyby se rozhodl Haidy sežrat, děj se vůle boží. Naštěstí Haidynka začala zdrhat, leon sotva funěl za ní, tak jsem si jí odchytla a už jsem ho k nám za hlasitého odhánění nepustila. Ale uf uf.

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 16:03
- Nahlásit

jindřiska

no to s tím "živým plotem" je dobrý nápad, ale asi ne z rybízů, protože jak jsem včera kontrolovala škody na plotě poté, co se do něho zakusoval čokl sousedů, zjistila jsem, že náš miláček přitom, jak tam lítal zlámal dva rybízové keříky... Takže to vidím spíš na nějaké stromečky

jinak s tím leonbergrem to je taky blbé, když si velký pes umane malou fenku. Náš Akouš to takhle zkouší na pidifenku známých a to ho pokaždé musím "odpovelovat" někam jinam, protože čubís se to pochopitelně taky nelíbí.....
Já vím, je to trochu "o hubu", jít proti velikému psovi, ale když se jedná o to, že chce lézt na fenku a nemá agresivní úmysly, asi bych do té obrany fenky taky šla tvrdě a psa zahnala.

jindriska
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 16:14
- Nahlásit

Evik
jsem přesvědčena, že bych fenku bránila, co bych mohla. Zatím to bylo takové počáteční otrkávání a co se dostala na nohy, vzala je na ramena, ale leonek mi trochu pošramotil tu přesvědčenost, že bych fenku ochránila vždy a za každé situace, děj se co děj. S tavohouhle váhovou kategorií jsem se setkala poprvé a mé snahy ho odstrčit vycházely dost marnotratně. Nevím, kolik takový leonberger může vážit, ale je to pořadný macek.

kokoška
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 16:24
- Nahlásit

jindriska
buď ráda, žes jen přetlačovala psa oblbnutého hormony, který se choval jak umanutý moula kdyby šlo do tuhého a takovýhle pes se doopravdy naštval, tak člověk bez zbraně asi nemá šanci tím neříkám, že by svého psa neměl bránit....

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 16:30
- Nahlásit

jindriska

no jak píše kokoška....když se psem - teletem- jenom cloumají hormony, je to ještě dobrý. Kdyby se choval agresivně, tak je to horší....Leonek váží klíďo i 80 kg. Naši známí z ulice měli leona s příznačným jménem Bimbo, byl to dobrosrdečný mamlásek, ale těch zhruba 80 kg měl. Ještě byl taková povaha, že se ke každému hned lísal a skákal...jednou jsme s kámoškami seděly na trávě před barákem a kecaly...přiřítil se Bimbásek, skočil na mě, až mě povalil, zalehl mě a komplet mi umyl obličej chichi, myslela jsem tenkrát, že už se snad nenadechnu

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 21:10
- Nahlásit

Evik
Sousedův jezevec a předtím kříženec kokra a jezevce taky furt vyřvával, tak kolem plotu dali rákos-takové rákosové tyčinky vedle sebe vázané drátem, v Hornbachu to určitě mají a na jeho souhlas bych se akorát tak vy...bodla.

Evik
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 07:15
- Nahlásit

Mucholabka

ten rákos už jsme zvažovali, zase ovšem problém rybíz, protože na něj chodí přítelův děda a ten by se tam přes rákos nedostal....na plot přímo ho přidělat nemůžem, neb bychom museli mít ten souhlas souseda....netroufneme si ho "obejít", protože si dovedem představit, co by následovalo.....
Asi nejlepším řešením budou ty stromečky....něco na jaře asi vysadíme.

rendik
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 19:16
- Nahlásit

jindriska
Jasně no, pudlík je ještě v pohodě, toho leona ti fakt nezávidím...Já jednou odháněla NO, který už Kima jednou napadnul, panička v nedohlednu, pes pobíhal po vsi, když nás uviděl, šel docela na jisto po Kimovi, ten už by se ale bránil, takže jsem se snažila bitce zabránit. Naštěstí byl ten NO ješět takové pubertální pako a na lidi agresivní není, takže se mi podařilo ho zastavit a zastašovat dokud se majitekla nevydala ho hledat. Ale pěkně jsme sebála, nevím nevím jestli bych příště našla odvahu si mezi ně zase stoupnout a řvát na něj, radši se místům kde bydlí vyhýbáme velikýým obloukem bo ten parchant si umí otevřít vrata...

pigie
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 19:37
- Nahlásit

slony
ospravedlnujem moju neucast, ale co vsetko sa mi v sobotu priplietlo nebolo snad ani mozne. A ak mam pravdu povedat, vo vire udalosti, BOSI upadlo kdesi do pozadia

all
Potesili ste ma, ze v tom nie som sama Aj ked je to skor na zaplakanie

pigie
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 19:48 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

slony
Tiez OT ale takto som sa rozhodla, co sa tyka databazy Dufam, ze sa mi to podari rozbehat

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání