| Autor |
Zpráva |
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 23:15
- Nahlásit
Ahojky! mám jeden problém ale ne se psem nýbrž se svou sestrou. Podotýkám že jí bude 20let. Bohužel už léta vedeme sesterskou válku poslední dobou se to vyhrocuje. neptejte se mě proč to tak je, sama nevím ale my se bohužel neshodneme. K věci, mstí se mi prostřednictvím psa. jeho panička jsem hlavně já ale je celé rodiny. dělá to že Bellika přede mnou začne dlachnit psovi se to nelíbí začne vrčet a to se jí líbí tak ho dlachní ještě víc protože ví že mě to rozčiluje ale prostě nevím co mám dělat sestra má navrch a rodiče to neřeší. pes si na to už "zvykl" naštěstí na něm žádné psychické následky nesleduju. snažím se ho od sestry izolovat ale to jaksi není možné páč máme jeden pokoj + je teď na vejšce takže je přes dopoledne doma- ale to ho nejspíš nechává v klidu protože to dělá jen když jsem u toho já. Chodím některé dny pozdě domů takže je na sestře aby odpo Bellika vyvenčila poslední dobou se mi i takhle mstí a já příjdu domů pes nohy křížem ptám se jestli s ním byla a buď mi ani neodpoví nebo mi zalže že byla. co s tím? Jakmile jí řeknu ať to nedělá začne ještě víc aby mě rozčílila.máte nějakou radu? sestra by měla být duševně normální - tedy myslím tím že není postižená.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2006 00:06
- Nahlásit
kiwikik
Definuj vyraz dlachnit.
|
MORIE
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2006 06:45
- Nahlásit
Fifi
Předpokládám, že je to výraz pro mazlení, drbání a další "ošahávání" psa....
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2006 08:14
- Nahlásit
kiwikik
Pokud nepomůže si s ní promluvit nebo říct rodičům, ať s ní o tom promluví, tak s tím asi nenaděláš nic...
Já mám to štěstí, že brácha sice psisko nechtěl a měl hodně blbý kecy, že psisko přinesu, ale jakmile bylo štěndo doma, bylo to už v pohodě, teď se s ní přivítá podrbe ji, ale jinak ji víceméně ignoruje. Ani ji nevenčí - o to se dělíme s mamkou. Takže v podstatě pohoda...
Ještě mě napadlo k tomu "dlachnění", podle mě není tak úplně OK, pokud pes při tomhle vrčí i na členy vlastní "smečky"... Může se stát, že se na něj takhle vrhne dítě a nemuselo by to v tom připadě zustat jen u zavrčení, takže bych si dala pozor i na tohle.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2006 08:28 - Změnil/a: nika00
- Nahlásit
kiwikik
ja bych asi udelala to, ze pokud by v me pritomnosti sestra zacla "dlachnit" tak beru psa a jdu ven...(to delam i ja, pokud se u nas doma hadaj), no a s tim, ze ti ho nevyvenci, kdyz prijdes domu, to asi nezmeni...(me to dela mama taky...proste je nepusti a kdyz vecer prijdu tak rekne, asi se jim chce kadit, venku nebyli) to bohuzel taky nezmenis...
ale vzhledem k tomu ze je to mlada holka...tak to snad neni beznadejny..
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2006 09:13
- Nahlásit
kiwikik
...sesterskou válku říkáš... takže ona ti to dělá naschvál s tím dlachněním... možná bych jí řekla, že se jednou bude divit až ji třeba hafan kousne a jinak bych to ignorovala, je to těžký, ale dalo by se předpokládat, že ji to přestane bavit když uvidí, že tě to nerozčiluje a najde si něco jinýho jak tě vytáčet... prostě bych v té chvíli dělala, že to nevidím anebo taky odcházela pryč... ať u toho nemá publikum...!!!
s ostatním neporadím... když nechce venčit, tak nebude...
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2006 10:27
- Nahlásit
on je naštěstí na malý děti zvyklý a ani nevrkne když se s ním mazlí ono i malé dítě je šetrnější než moje 20letá sestra. on ji nekousne neukousne ani rohlík a dost dobře si to neumím představit. s tím venčením mě to štve hlavně proto že nikdo jinej dřív nemůže tak je to na ní - 2 dny v týdnu jinak ho venčím já bojím se že to jednou nevydrží počůrá se doma a pak to bude dělat pořád. dělám to že si s ním pak hraju venčení někdy není možné když je to třeba pozdě večer. asi to začnu ignorovat! děkuju za rady
dlachnit je mazlit v tomto případě je to sípš otravovat psa.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2006 10:45
- Nahlásit
kiwikik
Myslím, že dráždění sourozence je naprosto běžný jev. Lidé si tak testují svojí schopnost vytočit druhého a takový sourozenec je k těm testům šikovně po ruce
Jedinou obranou je naučit se sebeovládání, nenechat se rozhodit, zmáknout svůj adrenalin a naučit se takový útok rafinovaně a kultivovaně vracet. Ber to tak, že samo nebe ti sesílá možnost se potrénovat. Vždyť vytáčet tě budou celý život - rodiče, partner, tchyně, šéf, tvoje děti...panečku, jak se ti taková psycho-odolnost bude hodit
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2006 10:49
- Nahlásit
myslím si že jsem odolná dost- už tím že na PC je 21 hodin denně vhledem k tomu že budu letos maturovat asi budu chodit šprtat někam pod most abych měla klid. ale trestá tím psa ne mě... a to nechci nechávat jen tak.
|