Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Co vše se na netu nedozvím...
Autor Zpráva
evina
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 20:55
- Nahlásit

Tak jsem právě teď objevila tuto stránkuURLa nestačím zírat.Jen namátkouPokud je nějaký pes dobrý i bez výcviku, tak je to proto, že jeho předci ve středověku tolik bojovali a pracovali.
Nejvhodnější je proto pouze základní výcvik – poslušnost („Sedni!“, „Lehni!“, „Vstaň!, „Zůstaň!“, „Štěkej!“, „Podej pac!“, „Hop!“ nebo „Skoč!“, „Aport!“) a obrana (zejména vydráždění a kousání na vodítku), a eventuálně i minimum ve stopování (není zcela nutné).
Je vhodné, abyste vašeho psa naučili nějakému povelu, kterého byste mohli použít v případě, že vás bude někdo obtěžovat. Může to být třeba „Dej pozor!“ nebo „Drž!“ spolu s ukázáním rukou na toho člověka, který vás obtěžuje. Pes pak musí na dotyčného člověka začít alespoň štěkat, nebo se na něj vrhnout.

Když jsou psi cvičeni na uposlechnutí určitých konkrétních povelů, zpravidla energicky vyslovených, mohou pak někdy poslechnout i cizího člověka, když na ně nějaký ten povel zařve. Proto je lepší cvičit si psa po svém, a mít určitá gesta a vlastní povely (vlastní specifické chování), které nejsou při dávání rozkazů psům standardně používány.

evina
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 21:00
- Nahlásit

A tohle fakt stojí za to...Je vhodné tolerovat psům jejich staré zvyky:jezení starého zkaženého masa (nikoli na procházce náhodně nalezeného, ale vašeho vlastního, které jste nechali, zpravidla neúmyslně, zkazit)

Začínám pochybovat o duševním zdraví autora!

Eimy
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 21:04
- Nahlásit

evina
To jsem nevěděla, že to ještě někdo nečetl Já myslela, že už to všichni, co se na netu vyskytujou znaj... Na tohle tema uz bylo toooolik diskuzi....

Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 21:07
- Nahlásit

Když jsou psi cvičeni na uposlechnutí určitých konkrétních povelů, zpravidla energicky vyslovených, mohou pak někdy poslechnout i cizího člověka, když na ně nějaký ten povel zařve. Proto je lepší cvičit si psa po svém, a mít určitá gesta a vlastní povely (vlastní specifické chování), které nejsou při dávání rozkazů psům standardně používány.
S timhle bych i souhlasila, co se tyka praktickeho pouziti psu ve sluzbe...

Ale tohle me teda dostalo.... aby nezdegenerovalo plemeno rottweiler, musí se setkávat s kravami a pravidelně absolvovat výcvik v obraně, jinak časem klesnou jeho původní schopnosti
Vycvik v obrane absolvujeme, tak ted uz jen najit ty kravy....

Zet
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 21:16
- Nahlásit

Eimy
Mno já osobně jsem to tedy skutečně ještě nečetla a s nejvyšší pravděpodobností ani číst nebudu

Eimy
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 21:17
- Nahlásit

Fifi
Já bych věděla o jednom volovi, pokud bys měla zajem

Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 21:26
- Nahlásit

Eimy
Tech tu je kolem taky spousta... A popremyslim, mozna i nejakou tu kravu na "setkani" s nasi rtw najdu... Snad bude potom zachovani puvodnich schopnosti rtw udelano zadost...

evina
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 21:31
- Nahlásit

Eimy:tak to jsem nějaká opožděná...já to objevila až nyní.I když myslím,že bez těchto rad budu moci klidně spát dál

brut
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 21:37
- Nahlásit

Tak jsem si přečetla malou část a myslím, že se bez těchto "rad" klidně obejdu.......je to pěkná plácanina

Eimy
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 21:44
- Nahlásit

Fifi
Krav je na skladu taky celkem dost Stačí zaslat objednávku a zaplatit předem a doručime tu nejlepší, podle vašich požadavků

Kalliope
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2006 08:49
- Nahlásit

Fifi
jestli ti bude stačit jedna, klidně k tobě přijedu

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání