| Autor |
Zpráva |
nika00
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 08:33
- Nahlásit
Tak tentokrat moje maminka prisla s tim, ze se radila s vycvikarem (zrejme jednim z tech, kteri maji security psa) jak zvladnout chovani myho Jimmyho. Ptala se jak UZ rocniho psa odnaucit devastovani domacnosti a poslusnosti.
Takze pan vycvikar pry poradil aby sme na psa strelili prakem..treba prej matici do zadku..ze se lekne, nebude vedet, ze sme to strelili my a proste k te dane veci se uz nepriblizi.
Kdyz sem ji rekla, ze pan vycvikar je asi velice inteligentni chlap, tak rekla, ze dalsi dva vycvikari ji rekli, ze by teda mela psa poradne serezat...
Sem blba ja, ze tomu neverim, nebo oni???
|
viky
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 08:37
- Nahlásit
nika00
kdysi davno, kdyz jsem zacinala, tak mi to same radil, vycvikar, kteryho si dokonce dost vazim. Bylo to spojeni s privolanim. Pes se lekne,protoze nevi od kud to prislo a pribehne ke psovodovi. Ovsem jsem zaroven byla upozornena, ze se musim opravdu trefit JENOM DO ZADKU. Ja osobne jsem to nikdy nezkusila, protoze jak se znam, tak by pes prisel o oko, ale melo by to mit podobny efekt jako el. obojek.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 08:44
- Nahlásit
viky
a s tim ze se maji strilet zelezny matice je to ok??? prijde to mi to jako rovnou na nej strilet brokovnici...
isdpch
jj klice hazu furt...hlavne kdyz jsme venku a on absolutne nevnima a furt si tam reje to svy...hodim klice a uz ho mam u sebe...ale ten prak mi prisel dost drastickej...a co se tyka serezani rocniho pubertaka za neco co udelal, kdyz jsme tam treba u toho nebyli, to je pekna blbost...
jinak kdyz ho u toho nacapu, tak co bych mela delat..pokud zrovna nemam u sebe prak ani klice...vytarhat za kuzi? nebo naopak priplacnout k zemi a vynadat?? naplacat novinama?? vlastne jsem zkousela vsechno..jenze odejdu a uz slysim jak zas hryze zidli...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 08:48
- Nahlásit
myslím, že prak není zrovna nejlepší nápad, protože rychlost, s jakou se kamínek či matička (o té bych už vůbec neuvažovala) vymrští z praku je mnohem větší, než když po psovi hodíš řetízkem. Navíc pokud po psovi budeš házet řetízek, neriskuješ zranění oka, ucha apod. Kdežto kamínkem nebo matičkou když se netrefíš dobře, můžeš nadělat pěknou paseku.
Když mi pes neposlechne např. na přivolání nebo dělá-li něco, co nechci, házím po něm řetízák a snažím se trefovat ani ne tak do psa, jako spíš psovi pod nohy....Na mého psa platí ideálně, když se trefím pod nohy a řetízák mu pod nima projede ještě kus dopředu....Vidí, že "dosáhnu" ještě dál, než on zrovna je a další nežádoucí činnost si okamžitě rozmyslí...
|
viky
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 09:13
- Nahlásit
viky
nemyslim asi zrovna maticku, neco jinyho, treba ztvrdlou hroudicku hliny ( ale to si asi po byte strilet nebudes ). ja osobne bych to taky neudelala, ja se znam, bych se netrefila ani kdyby mel prdel jako ja.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 09:49
- Nahlásit
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 10:06
- Nahlásit
Taky myslím, že záleží na tom, čím se po psovi z praku "střílí". Matičku bych teda nepoužívala, i kamínku bych se bála. No, u mě je to celkem zbytečná úvaha, protože prakem bych s největší pravděpodobností ublížila sobě a pokud už bych něco vystřelila, bylo by v nebezpečí spíš sousedovic okno, než pes a pes by se mi akorát smál
Ale s tím házením klíčů ... osobně se mi víc líbí prázdná plastová lékovka s hrachem nebo fazolemi. Zranění se tím vpodstatě způsobit nedá, ani když psa trefíte (což je důvod, proč jsme zavrhla obojek nebo klíče, neboť má "mířidla" by potřebovala seštelovat), dělá to slušný kravál a hlavně se v trávě líp hledá
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 10:13
- Nahlásit
myslím že už to tady někdo psal a co kuličková pistolka? Taky bych se asi netrefila ale někdo to tu už zkoušel
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 10:21
- Nahlásit
Petra
to mi radili, jak na psa, který hrabe... možná vodní pistoli.. tím mu neublížíš, ale taky možná nezapůsobíš...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 10:25
- Nahlásit
nika00
Ti nevím,ale já mám s leknutí psa blbou zkušenost.Omylem jsem vylekala Abby a dostala z toho takovou divnou škytavku,která trvala dost dlouho.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 10:26
- Nahlásit
Gája
vodní pistoli..
tujsem si kdysi poridila. Tekla a ja mela porad mokry kapsy a kdyz jsem ji potrebovala pouzit,tak bud uz vytekla nebo byl pes mimo dostrel...
jinak s tim hazenim - ja se priznam, ze moc nehazim,a kdyz uz, tak hodim cokoliv, co mam prave v ruce. Nejcasteji tedy kos nebo voditko. Oboji mohu vrele doporucit - kos (kovovy) pekne zarachoti, kdyz se clovek trefi do psa, tak akort trochu prasti, ale neublizi. Totez voditko, ktere se u toho navic nesmyslne sviji...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 11:05
- Nahlásit
Já házím taky to co mám právě v ruce. Stejně jako wami
nejčastěji vodítko a koš. tuhle jsem sebrala ze země jabko a hodila ho po Brutovi.....kouknul na mně a v klidu ho začal okusovat, takže jsem se vrátila zase k vodítku...
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 11:11
- Nahlásit
wami
Tekla a ja mela porad mokry kapsy
..tak to nehrozí, ta moje (teda synova), je tak velká, že by se ti do kapsy nevešla... a dostřik má teda pořádnej, možná větší, než já, "dohod"..
...ovšem hadice, je hadice...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 11:12
- Nahlásit
Gája
ja ji potrebovala do kapsy, prece nepujdu vencit s vodnim strikacim samopalem...
...ovšem hadice, je hadice...
to asi jo, ale tu jsem taky s sebou na venceni nebrala...
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 11:21 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit
wami
prece nepujdu vencit s vodnim strikacim samopalem...
a proč ne, třeba to bude někomu imponovat... a možná získáš nové přátele...
přes jedno rameno vodní samopal a přes druhé, hadici... nevidím na tom nic špatného a třeba budeš mít větší respekt u svého psa, nebo soucit...???
|
wami
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 11:24
- Nahlásit
Gája
přes jedno rameno vodní samopal a přes druhé, hadici...
jj, a pak by prijelo to klasny bily auti s modrou houkackou a odvezly by me paaa do peknyho domecku s moooc postylkama a panama s bilymi plasti, ze?
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 11:25
- Nahlásit
to ja sem taky driv hazela co sem mela po ruce a kdyz sem nic nemela tak sem vzala kamen a hodila..jenze muj milej pejsa ho sebral a donesl mi ho..venku taky hazim voditko nebo obcas klice...to vsechno beru ale to strileni mi prislo fakt brutalni...
|
evina
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 12:44
- Nahlásit
Já viděla prakem učit přivolání.V podstatě ta metoda je dobrá,jen bych dobře vážila "munici".Stejnou službu ale opravdu udělá i ten hozený obojek nebo třeba stříkací pistolka.Ono spíše jde o ten efekt leknutí než-li psa zmrzačit.
|
slony
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 12:45
- Nahlásit
pokial clovek nie je viliam tel tak praky radsej nie .. riziko je dost velke, nehovoriac o tom, ze podnet ktory ma prerusit neziaducu cinnost ma nasledovat bezprostredne po (neucinnom) zakazovom povele ... a dost dobre si neviem predstavit ako by som sa prechadzal po sidlisku alebo lese s natiahnutym prakom , ak by ma neodviezli na vysetrenie tak mestski policajti by ma riesili urcite
vzdy po ruke su vyborne vrhacie nacinia ako kosik ci voditko ktore sa aj dobre dohladavaju .. odporucam ovladat adrenalin , pretoze kluce od auta sa blbo hladaju (osobna skusenost .. este ze ma vyhladanie predmetov uz v kebuly). mne sa este osvedcila retiazka, mavam ju furt v aute kedze mu ju nahadzujem na vycvik ... ma to spravnu vahu, spravny zvuk a leskne sa to aj pri hviezdickach
|